2013. október 21., hétfő

Ismerd meg Katniss félelmetes új ellenfelét

A TotalFilm decemberi számában is olvashatunk a Futótűzről, ráadásul már megint brutálisan hosszú cikket, de igyekszem azt is lefordítani [azért erre a szerdai munkaszüneti nap jól fog jönni]. Egyelőre azonban egy Jena Malone kérdezz-feleleket olvashattok.

Hogyan álltál neki a Johanna szerepére való meghallgatásnak?
Besétáltam, és engedtem, hogy Johanna átvegye az uralmat az egész testem felett. Megpróbáltam minden egyes embert a teremben halálra rémíteni. Én uralom a meghallgatásokat. Nem úgy fogom fel, mintha ők fecsérelnék rám az idejüket. Nem, nem és nem. Én vagyok az, aki rájuk szánom az időmet. Bemegyek, lerúgom a cipőmet, beülök a terem közepére aztán bele is vághatunk a jelenetbe.

Johanna kőkemény és érzéketlen. Ez volt az, ami tetszett benne?
Szeretem, hogy ilyen vad és kiszámíthatatlan, hogy ilyen lobbanékonyan használja ki szexualitását és humorát. Képes arra, hogy bemenjen egy terembe és ott minden egyes férfit, nőt és gyereket megfélemlítsen pusztán a pillantásával. Szerintem ez egyfajta hatalmi játék egy nő számára. Én olyan kétbalkezes, optimista, vihogós típus vagyok. Jó buli volt egy kicsit az ő bőrébe bújni.

Hogyan érezted magad egyik újoncként a forgatáson?
Mindenki olyan szívélyes volt, vagány és vicces. Nem volt senki egoista és nem is drámázott senki. Jennifer olyan, mint Marlon Brando és Lucille Ball keresztezése. Ha az embernek közös jelenete van vele, akkor olyan nagyon sokat belead, erőteljes a jelenléte és őrült. Aztán, amikor végzünk, az ember azt mondja, "Istenem, Te olyan vicces vagy!" 

Kellett edzened, hogy felkészülj az Aréna-jelenetekre?
Ahhoz, hogy az ember Johannává váljon, jó formában kell lennie. Nem csak a harcjelenetekhez, a fegyveres- és egyéb akciós cuccokhoz - rengeteget kellett baltát forgatnom - de sokkal inkább képesnek kell lennem arra, hogy kezeljem a dühöt és az érzelmi erőszakot. Az embernek képesnek kell órán keresztül dühösnek lenni, a haragot fenntartani, létrehozni, birtokolni.

A könyvben, amikor Johanna először találkozik Katniss-szel, megpróbálja zavarba hozni azzal, hogy meztelenre vetkőzik előtte. Belekerült ez a filmbe?
Nos, ezt majd meglátod!

Harcoltál Jenniferrel?
Ezt is majd meglátod! Úgy értem, Johanna minden áldott lélekkel harcol, aki az útjába kerül, szóval... (nevet)

2 megjegyzés:

  1. Jenát is nagyon megkedveltem, kíváncsi vagyok hogyan játsza el a kegyetlen Johannát ha ő pont a másik oldala. Majd kiderül (kevesebb) mint egy hónap múlva :)

    Mumus

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszi ezt a Jena kérdezz-feleleket! :) Alig várom, hogy lássam már miként formázta meg Johannat :)

    VálaszTörlés