2013. október 28., hétfő

US Weekly: Első kulisszatitkok a Kiválasztott forgatásáról

"Kiválasztott délutánunk" második cikke az US Weekly gyűjtői kiadásából (címlap ITT) származik, és már a harmadik kötet eseményeire tekint előre. Izgi :))) Viszont aki nem olvasta a harmadik kötetet, számítson rá, hogy SPOILER-es !

KATNISS ÚJJÁSZÜLETIK - A 12. Körzet sztár győztese, soha nem gondolta, hogy valaha egy lázadás vezetőjévé válik. Amikor azonban Katniss elveszíti otthonát, majd egy családtagját, megadja magát.
- Harcos lesz, akárcsak Jeanne D'Arc - mondja Jennifer Lawrence az US Weeklynek. Valóban, az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész (2014. november 21-től a mozikban) és az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. rész (2015. november 20-tól a mozikban) is "egyfajta háborús film". 
Mielőtt elkezdték volna a két film közvetlenül egymás után történő, kilenc hónapos forgatását, a stáb végzett némi kutatómunkát. 
- Olyan filmeket néztünk meg, mint a Ryan közlegény megmentése és a Sztálingrádi csata [amely egy 1949-es szovjet epikus háborús film] - mondja a film díszlettervezője, Philip Messina. 
A szereplőkhöz a négyszeres Oscar-jelölt Julianne Moore is csatlakozott, aki Alma Coin, az egykor már elpusztítottnak hitt 13. körzet - a lázadók kétes szövetségesei - elnökének szerepét alakítja.

ROBBANÓ BOMBÁK - A Kiválasztott forgatásának első feladata: elpusztítani a 12. körzet egykori díszletét. 
- Robbantásokkal semmisítettük meg a Törvényszék épületét. - mondja Messina, aki hozzáteszi: - Semmi újat nem árulok el. Már a Futótűz végén megtudjuk, hogy a 12. körzet nincs többé. 
Aztán Francis Lawrence rendező így folytatja:
- Nagyon klassz új forgatási helyszíneket kerestünk Berlinben és Párizsban - amelyek a Kapitólium helyszíneiül szolgálhatnak. - Ki fogunk menni az utcákra, ahol zajlik majd néhány nagy hatású akciójelenet. Az elgondolás az, hogy a Kapitólium lesz az új Aréna. Alig várom azt is, hogy leforgathassuk azt a jelenetet, amikor Katniss a 8. Körzetbe utazik, ahol bombázások középpontjába kerül.

PEETA VAGY GALE - A Kiválasztottban Katniss lassan megérti, mit jelent számára ez a két férfi. 
- Gale egyre inkább harcossá válik, egyre elvakultabb lesz, Peeta pedig a békéért küzd, és a szívéből szól. - mondja Francis. - Az ő szerelmi történetük nagyon fontossá válik. - És, ööö, nyakatekertté is.
- Peetát eltérítik. - mondja Josh Hutcerson az US Weeklynek. - A Kapitólium foglyul ejti, kínozza és átmossa az agyát. A végére eljut odáig, hogy meg akarja ölni Katnisst.

MINDENNEK ELLENÉRE - Nem kérdés: Suzanne Collins trilógiájának utolsó, 400 oldalas kötetének két filmben való megjelenítése nagy kihívást jelent. Francis azonban azt mondja, megéri:
- Ez a két történet azért szépen összekapcsolódik.
Forrás: US Weekly

2 megjegyzés:

  1. Ez a baj az ilyen nagyszabású filmekkel... nekik van költségvetésük, hogy Párizsban és Berlinben forgassanak, pedig milyen jó lett volna, ha Bp-re jönnek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig nekem is ez jutott eszembe, hogy igazán jöhetnének Budapestre. :D Olcsó, szép, és nem kell eldugni az Eiffel-tornyot...

      Törlés