2012. július 15., vasárnap

Videóinterjúk a Comic Conról

Na, hát készült pár interjú a tegnapi napon a Comic Conon megjelent Éhezők Viadala szereplőkkel (a tegnapelőtti négyeshez végül csak Alexander Ludwig csatlakozott szombatra), ám mindegyik videóinterjú. Viszont ezekből meg van bőven, úgyhogy megpróbálok legalább egy-egy összefoglalószerűséget csinálni belőlük. A videókat nem ágyazom be, de mindannyiszor linkelem. Mondjuk nagy változatosságra ne számítsatok, nem sok kreativitás szorult némelyik riporterbe...

A fiúk-lányok megerősítik, hogy ez első Comic Conjuk, kivéve Willow-t, aki ugye pár hete Ausztráliában már részt vett egy hasonló eseményen. Aztán elárulják, mennyire jól érzik magukat, és hogy milyen jó találkozni a rajongóikkal. A legjobb pillanataikra utalva a lányok elárulják, hogy szeretik a Hófehér és a vadászt, úgyhogy azért kicsit rajongóként is vannak itt. Mennyire változott meg az életük: Willow szerint csak egy egész kicsit. Amandla elmondja, hogy újabban, ha bemegy egy StarBucksba [kávézó], akkor felismerik, a riporternő meglepődésére pedig bevallja, hogy nem kávézni szokott még ott, csak forró csokizni. Dayo egyre többször találkozhat személyesen szereplőválogatást vezető rendezőkkel, Jack pedig elmondja, hogy az is megváltozott az Éhezők Viadala által, hogy pl. most is itt lehetnek. 
Aztán a DVD-re vált a téma, amelyen - mint ezt a kis csapat is megerősíti - három órányi extra látható majd. Ezek között vannak kulisszák mögötti felvételek, aztán a bevásárlóközpontos promó során mindent videóztak, ebből is lehetnek benne részletek, főleg vicces jelenetekre gondolnak itt a lányok. A fiúk a Tribute Diaries-t említik, vagyis lesz valami naplóféleség a Kiválasztottak szemszögéből.
Megerősítik, hogy akárcsak mi, ők is nagy rajongói a könyveknek. Ha a valóságban rendeznének viadalt, akkor azt Amandla nyerné, mert túl aranyos ahhoz, hogy bárki is meg akarná ölni. 
Aztán a következő filmre terelődik a téma, amikor is Jack és Dayo látványosan ki akar vonulni [hisz az már őket úgysem érinti], ezért inkább Willow beszél. Ő elmondja, hogy nem tud még sok mindent a dologról, de alig várja, hogy újra találkozzon a régi barátokkal, amit Dayo nagyon irigyel. Azért is nagyon izgatott Willow, mert sok újdonság lesz a filmben, sok új szereplő, amire pedig Amandla kérdezi Willow-t, hogy le akarja cserélni [mint barátot]? Ekkor azonban valószínűleg lejárt a kőkemény 5 perc, amit az Extra a projektre szánhatott, mert a riporternő azonnal rávágta, hogy akkor augusztus 18-áig izgatottan várjuk a DVD-t.

A Fox interjúja kicsit cikisen indul, mert nagy hévvel bejelentik a meg nem jelent Alexander Ludwigot, miközben láthatóan fogalmuk sincs arról, hogy ki kicsoda, Jack-nek úgy kell bemutatkoznia. Aztán végül Dayo átveszi a műsorvezető szerepét, és bemutatja a társaságot, és elmondja, ki kit alakít a filmben. 
Tudták-e, hogy milyen nagy dologban vettek részt: Dayo elmondja, hogy ők csak tették a dolgukat, de ők is felmentetek a Google-re néha, úgyhogy tudták, miről van szó, de csodálatos dolog volt ebben részt venni. 
Ruta karaktere nagyon érzelmes, és nagy kihívást jelent egy ilyen fiatal színésznő számára, hogyan oldotta ezt meg Amandla. A kislány elmondja, hogy nagyon furcsa volt tudni számára, hogy Ruta meg fog halni, miközben azt is tudta, hogy Ruta nem akar meghalni. Ugyanakkor segíteni akar Katnissnek is, azt szeretné, abban reménykedik, hogy Katniss nyeri meg a Viadalt. Arról is mesél, hogy beszélt Suzanne Collins-szal, aki nagyon sokat segített neki Ruta halálának eljátszásában és abban, hogy Ruta hogyan is érez.
A kérdés ugyanez Willowhoz, hogyan tudta beleélni magát a szerepbe ilyen fiatalon. Ezt sokszor megkérdezik tőle, mert neki ott leginkább sírnia kell az első filmben, és nagyon nehéz beleélnie magát, de ilyenkor arra gondol, ő hogyan érezné magát az adott helyzetben, ha kisorsolnák 12 évesen, hogy vegyen részt egy ilyen Viadalon. 
A riporter még mindig nem tudja hovatenni a jóképű fiatalembert ott a túlvégen, így Jack elmondja, hogy valami borzasztó dolgot tett Rutával, ezért korábban mondták neki, hogy a film után majd le fogják köpni az emberek az utcán, de szerencsére eddig nem történt ilyen. 
A riporter oda meg vissza van attól, hogy ilyen fiatalon milyen hitelesek, és végigkérdezi őket, hány évesek. Dayo 24, Amandla 13, Willow 12, Jack pedig 20. 


Hogyan változott meg az életük az elmúlt fél évben a film promózása és azóta, hogy a film 400 millió dollárt keresett? Nagyon jó barátok lettünk, mondja Alexander, és a műsorvezető is egyetért azzal, hogy láthatóan nagyon jól ismerik egymást.
[Hihetetlenül remek] rajongói kérdésként felmerül, hogy melyik tudna túlélni egy zombi apokalipszist? Egymásra mutogatnak, aztán megállapodnak abban, hogy Jack-nek sikerülne, akinek túlélési stratégiája is lenne. Igaz, hogy egy Éhezők Viadalát nem élne túl, de egy zombi apokalipszist igen.
Melyik a kedvenc jelenetük a filmből? Alexander Ruta halálát mondja, amin Amandla kiakad, aztán felmerül Cato halála és a mutánsok is, végül megállapodnak abban, hogy Jennifer és Amandla nagyon jól játszottak együtt.
Willowhoz fordul a riporter, hogy a lány izgatott-e a Futótűz forgatása miatt? Igen, bár ő sem tud még sokat a dologról, de izgul, hogy új jeleneteket forgathat néhány új színész társaságában is, új Kiválasztottak lesznek, szóval lecseréli az itt ülőket, viccelődik. És már kicsit nagyobb és felelősségteljesebb is lesz Prim karaktere a Futótűzben, a Kiválasztottban pedig még erősebb, és nagyon hűséges Katnisshez.

SanDiego6:
Itt is arról beszélnek, hogy mennyire élvezik a Comic Cont, hogy találkozhatnak a rajongókkal, dedikálhatnak, benne lehetnek ebben a forgatagban, mondja Dayo, Jack pedig hozzáteszi, hogy neki nagyon tetszenek a jelmezes felvonulások.
Következő részről kérdezik őket, Willow elmondja a szokásosat, hogy valószínűleg ősszel kezdenek forgatni, és nagyon izgatottan várja.
A szombati dedikálásról is beszélnek, hogy nagyon klassz, hogy találkozhatnak a film nézőivel, és nagyon jól esik nekik, amikor a rajongók arról beszélnek, mennyire tetszik nekik a film, vagy egyik-másikuk szerepe.
Aztán a riporternő arról beszél, mekkora Hajnalhasadás-őrület van, a rajongók már napok óta sátraztak, hogy láthassák kedvenceiket, és hogy milyen érzés egy olyan franchise-ban részt venni, amely az Alkonyatot követi, és lehet, hogy jövőre az ő rajongóik fognak hosszú sorokban tömörülni. Természetesen ennek is nagyon örülnek, csodálatos dolog.
A könyvekről esik szó, hogy milyen eredetiek. Amandla ezzel kapcsolatban azt mondja, hogy ő nagyon szereti, hogy a film ilyen könyvhű lett, Katniss éppúgy megvédelmezi Primet és Rutát, mint a könyvben.

MoviesOnDemand:
Hogyan készültek a forgatásra fizikailag: Amandlának hevederes edzései voltak, mivel fára kellett másznia. A fiúknak nagyon kemény edzéseik voltak, köztük kaszkadőr edzések is, de a legkeményebb a táplálkozás része volt, nagyon szigorú diétára fogták őket.
Az érzelmi részéről: a könyv nagyon intenzív érzelmileg, és a film mindezt nagyon jól ábrázolja a riporternő szerint. Willowtól kérdezi, hogy nehéz volt-e eljátszani egy olyan lány szerepét, aki helyett a nővére átveszi a helyét a viadalon, meghozva ezt a nehéz döntést. A kérdésre, hogy neki is van-e nővére, Willow elárulja, hogy egy ikertesója van, emiatt aztán valamennyire könnyű is volt beleélnie magát a szerepbe, ugyanakkor igazi őrület is volt eljátszani egy ennyire más karaktert és belegondolni, hogy hogyan is történhet meg ilyesmi egy tizenkét éves kislánnyal.
A folytatásról kérdezi őket ismét a riporternő, amire a srácok elmagyarázzák, hogy ők már kilehelték a lelküket, szóval csak Willow vesz részt a folytatásban. Aki izgatott, hogy eljátszhatja a felnövekvő Prim szerepét, és hogy együtt nőhet fel a karakterrel, és nagyon jó lesz majd a Kiválasztottban is eljátszani ezt a szerepet.

1 megjegyzés:

  1. Hát az a FOX5 interjú... :D olyan jót röhögtem rajta, bírom Jack Quaidet :D

    VálaszTörlés