2012. július 27., péntek

Elle Girl interjú Jennifer íjászedzőjével

Igaz, egyszer már volt egy cikk Khatuna Lorig-ról, aki azáltal kapcsolódik az Éhezők Viadalához, hogy ő volt az, aki segített Jennifer Lawrence-nek abban, hogy minél hitelesebbnek látszódjon a filmben az íjászkodása. Most, az olimpia közeledtével az Elle Girl készített vele interjút, amelyben szóba került Éhezők Viadalával kapcsolatos ténykedése is. Ebből fordítok néhány részletet: 


EG: Mit gondolsz, az Éhezők Viadala és az Olimpiai Játékok hasonlítanak vagy különböznek egymástól?
KL: Ami azt illeti, itt azért nem öljük meg egymást! Továbbá, az Éhezők Viadalát évente rendezik meg, míg az Olimpiát csak négy évente. A legfőbb különbség pedig az, hogy az Olimpián az egész világ békében verseng egymással és mindannyian jól kijövünk egymással. Rengeteg barátom van más országok csapattagjai között, akikkel nagyon kedveljük egymást. Tudjátok, együtt edzünk, és egymás ellen versenyzünk, de utána együtt megyünk szórakozni. 

EG: Milyen volt együtt dolgozni Jennifer Lawrence-szel?
KL: Jennifer nagyon gyorsan tanult, és nagyon odafigyelt. Nagyon szórakoztató személyiség, és nagyon könnyű volt nap mint nap együtt dolgozni. Olyan jól eljátszotta [az íjászkodást], mintha évek óta lőtt volna.

EG: Büszke voltál, amikor láttad a moziban?
KL: Igen, és nagyon furcsa volt belegondolni, hogy "Hé, ezt a technikát én tanítottam neki!"

EG:  Mi volt számotokra a legviccesebb pillanat a közös edzések során?
KL: Mondtam neki, hogy amikor majd látom a moziban, mindenkinek elmesélem, hogy "Ő az én tanítványom!", mire az volt a válasza, hogyha pedig majd ő lát engem versenyezni az Olimpián, ő pedig azt meséli majd mindenkinek, hogy "Ő volt az én mesterem!", szóval igazán kellemesen eltöltöttük együtt az időt a munka során is, és sokat nevettünk.

EG: Mit gondolsz arról, hogy az Éhezők Viadala miatt megnőtt az íjászat népszerűsége?
KL: Nagyon hálás vagyok ezért. A közönség nagyon szereti nézni, mivel ez egy nagyon egyedülálló sport. Kortól, nemtől, magasságtól függetlenül mindenki örömét lelheti benne. Az embernek csak egy kis ügyességre van hozzá szüksége, ami nagyszerű, mert csak megy, felkap egy íjat és egy nyilat, és lőhet bárhol, nem kell hozzá engedély sem.

És ha már Olimpia van, az Elle Girl megkérdezte Lorigot az Olimpiával kapcsolatban is.

EG: Rengeteg komoly eredményt tudhatsz magad mögött: ötszörös olimpiai résztvevő vagy, ami hatalmas dolog! Milyen érzés a Londoni Olimpiára készülődni, van olyan izgalmas, mint a legelső olimpiád?
KL: Elég feszült vagyok, ugyanakkor nagyon izgatott is. Először kvalifikálnom kellett magamat, mielőtt versenyezhetnék, és mindez alig három héttel ezelőtt történt csak meg, úgyhogy mindez nagy feszültséget okozott, és nagyon gyorsan történt. De ez mindig ilyen.

EG: Július 27-én lesz az első selejteződ, hogyan készülsz a nagy napra?
KL: Sokat gondolok a versenyre, és próbálok eleget aludni. Mindig ideges vagyok, de próbálok pihenni, és sok zöldséget eszek.
Forrás: Elle Girl

És mint az újság is írta, Lorig ma már versenyzett. Utánakerestem, Jennifer mestere az első selejtezőn egyéniben a 4., csapatban pedig a 2. helyen végzett. Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése