2012. július 10., kedd

Breaking News: Két részes lesz a Kiválasztott!!

Bár NEM hivatalos, de a Deadline cikke szerint immáron biztos, hogy a Suzanne Collins trilógiájának harmadik kötetét, a Kiválasztottat két filmen fogja megjelentetni a Lionsgate. Sőt. A filmek megjelenési dátumai is megvannak már: a cikk szerint Az éhezők viadala: A kiválasztott, 1. részt 2014. november 21-étől,  Az éhező viadala: A kiválasztott, 2. részt pedig 2015. november 20-ától láthatjuk majd a mozikban!
Forrás: Deadline

Mondjuk ebben nincs semmi meglepő, ami azt illeti, erre számítani lehetett, viszont épp ez az, ami miatt a valóságalapja inog nálam. Túl logikus. De ha ez így van, akkor még jól is járunk, ha sikerül kiböjtölnünk a Futótűzig hátralévő immáron nem egész 500 napot :), mert utána évente következnek majd a folytatások.

UPDATE: A fenti dátumok megtalálhatóak a Lionsgate weblapján, úgyhogy HIVATALOSnak tekinthetőek, bár tény, hogy sajtóközleményt még nem adtak ki ezekkel kapcsolatosan.

11 megjegyzés:

  1. szerintem hülyeség lenne ketté szedni...a Harry Potternél volt alapja, de szerintem itt pont az lenne a lényeg, hogy egyben mutatják be..és hol fogják szétszedni? (SPOILER) ott, amikor Peetát kiszabadítják és meg akarja ölni Katnisst? nem értem.:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel én is így vagyok. Mivel az utolsó könyv két filmre való szétszedésének ötlete mér tavaly nyáron a levegőben lógott, kicsit ilyen szemmel is olvastam a könyvet, kerestem, hol van valami érzelmi váltópont, ahol le lehet zárni az első felét. De én is csak azt találtam, amit Te is mondasz.
      Vagy lehet, hogy nem mennek el odáig, csak Peeta kiszabadításáig, és akkor effektíve hepienddel is záródhatna az első rész.
      Így viszont az is benne van a pakliban, hogy az első részben Peetának kb 2-3 megjelenése van, ami nem több, mint az Éhezők viadalában Gale-nek.

      De véleményem szerint sem indokolt a két részre vágás, a Lionsgate-nek viszont nyilván üzlet...

      Törlés
    2. Hát ez az. A pénz, a pénz meg a pénz. Én nem örülnék, ha kettészednék. Ütősebb filmet lehetne belőle csinálni, ha egyben maradna. De hát ezt nem én döntöm el :(

      Törlés
  2. Szerintem két ok is van,amiért kettéosztják a filmet.Az egyik ugye a pénz,hiszen szerintem ez a sorozat jó sokat fog hozni a Lionsgatenek,másik pedig az,hogy sok minden történik a könyvben,és maga a könyv is három részre van osztva.Én nem bánnám a két részt,hiszen meg lehetne oldani,hogy izgalmas legyen a két rész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egytetértek veled.Az elsö film szerintem szenzációs de kihagytak belöle részleteket amik elég fontosak pl: eröfal a tetön , meg az,hogy Katniss hogyan jön rá , hogy Haymitch azzal üzen neki h. nem küld vizet stb.És szerintem a 3.ba mégtöbb esemény van ezért szerintem jo ötlet szétszedni , meg igy is izgi lesz mindkettö.:)

      Törlés
  3. nekem sem tetszik az ötlet, mert szerintem az első fele csak 13. körzetről fog szólni és szerintem így belassítják a történetet. jó a Harry Potternél indokolt volt, de ott is az egy olyan semmilyen rész volt.. a Twilightnál meg én szörnyülködtem, szétuntam magam rajta.. Ezt egy olyan fél órában le lehetett volna zavarni szerintem.. de hát igen.. a pénz beszél!!

    VálaszTörlés
  4. Mondhatnám, hogy szíven ütött, de akkor nem mondanék igazat. Én őszintén azon lepődtem volna meg, ha bejelentik, hogy egy rész lesz. Oké még nem hivatalos, de nyílt titok. Még ha a kedvenc kötetem lenne, de nagyon vegyesek még mindig az értéseim a könyvvel kapcsolatban. Pénz, pénz, pénz...

    VálaszTörlés
  5. Vegyes érzések vannak bennem. egyrészt örülök hogy kettészedték mivel így sokkal jobban ki tudják dolgozni a harmadik részt, nem marad ki semmi. Emlékezzetek már most a THG filmből is kihagytak és azért a Kiválasztott hosszabb is.... (bár a könyv első részét nem éreztem olyan mozgalmasnak mint a másodikat de nyilván megoldják). Viszont amiért nem örülök neki az, hogy VÁRNI KELL 1 ÉVET A FILM MÁSODIK FELÉRE. Ennél utálatosabb dolog nincs a világon és persze szemetebb. Ez olyan mintha leállítanék egy filmet és egy év múlva venném elő folytatni, fhú ha akkor 2014ben kijövök a moziból ezért nagyon ki leszek akadva már most tudom.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem ha mindenáron két részes lesz,akkor Delly után és a Dió előtt fogják kettészedni.Akkor az első rész egy csavarral ér véget,és ha valakinek nem is tetszett a z 1. rész,az is megnézi a 2.at mert arra azért kíváncsi,hogy mit fog csinálni Katniss a Második körzetben...

    VálaszTörlés
  7. Ha egyben lemegy bepisilek. ha ketto
    ben varok. XD

    VálaszTörlés