2012. július 17., kedd

Hivatalos: Wiress szerepében Amanda Plummer



A Lionsgate és az Éhezők Viadala: Futótűz című film gyártói örömmel jelentik be, hogy Wiress szerepét Amanda Plummer színésznő alakítja majd Suzanne Collins nagysikerű regényének filmadaptációjában. A karakter különcségét jelzi, hogy Kiválasztott társaitól a "Gyogyós" becenevet kapja, és bár nem a hagyományos módon kommunikál, megfigyelései és észrevételei felbecsülhetetlen értékűek a Nagy Mészárlás során. 

Amanda Plummert a Halászkirály legendájából és a Ponyvregényből ismerhetjük, és Plummer szintén ismert színpadi szerepeiről a Broadway-n amelyekért Tony-Award díjban is részesítették. Plummer szintén látható majd a hamarosan bemutatásra kerülő Abigail Harm című film címszerepében is. 

Wiress karakteréről Katniss így mesél nekünk. Vigyázat, SPOILERes!!!

"Wiress annyi idős lehet, mint anya, halkan beszél, és látszik rajta, hogy nagyon okos. Viszont azonnal feltűnik, hogy szokása a közepén félbehagyni a mondatokat, mintha megfeledkezne róla, hogy nincsen egyedül."
[...]

"Wiress és Beetee jó társaságnak bizonyul. Elég barátságosak, de nem viselkednek tolakodóan. Arról beszélgetünk, ki milyen talentumot űz; elmesélik, hogy mindketten feltalálók, ehhez képest az én – állítólagos -vonzódásom a ruhatervezéshez unalmasnak tűnik. Wiress valami új-varrógépről mesél, amit mostanában fejlesztett ki.
– Megállapítja a szövet sűrűségét, és beállítja a megfelelő erősséget -magyarázza, de aztán nem folytatja, mert a figyelmét eltereli egy köteg száraz szalma, amit meg akar gyújtani."
[...]
"Ahogy a menedékhely-építő állomás felé sétálunk, Wiress egyszer csak megáll, és felnéz a lelátóra, ahol a Játékmesterek sétálgatnak, esznek-isznak, és ahonnan időnként lepillantanak a kiválasztottakra. – Nézzétek – mondja Wiress, és a fejével a Játékmesterek felé biccent.
...

– Nem, nem. Ott nézd, az asztal sarkánál. Figyelj jól, akkor... – mondja Wiress.
Beetee kikacsint a szemüvege alól. – Meglátod.
Egy darabig zavartan bámulok, amerre mutatják, de fogalmam sincs, mire akarnak kilyukadni. Aztán egyszer csak meglátom. Az asztal sarkán egy nagyjából negyven négyzetcenti nagyságú felület vibrál. Mintha apró hullámok fodroznák a levegőt, eltorzítva az asztal éleit és a talpas borospoharat, amit valaki épp oda tett le.
– Erőtér. Ezzel választanak el minket a Játékmesterektől."
[...]

"– Tiktak – nyöszörög álmában Wiress. Ahogy a villámlás abbamarad, a következő körcikkben zuhogni kezd a véreső, és hirtelen megértem, mit akar mondani Wiress.
– Ó – suttogom magam elé. – Tiktak. – Ahogy végignézek a szabályos, kör alakú arénán, már tudom, hogy Wiressnek igaza van. – Tiktak. Ketyeg az óra."
A részletek Suzanne Collins: Futótűz c. regényéből származnak.

Nos, ki mit gondol a hirtelen és váratlan bejelentésről?? Amanda Plummerről?


5 megjegyzés:

  1. Okés, tök jó. Eddig még nem csalódtam a "szereplőválogatókban" :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem szimpi a nő. Mondjuk azóta láttam róla más képeket, de nekem ez olyan Wiress-es. Jó lesz ez :)
    De abban biztos vagyok, hogy lesz itt még lázadás, főleg Finnick-nél.

    VálaszTörlés