2012. július 27., péntek

Az MTV Sam Claflin esetleges kiválasztásáról

Múlt héten felröppentek olyan pletykák, melyek szerint Sam Claflin lehet a Lionsgate választottja, az Éhezők Viadala: Futótűz című második filmjében Finnick Odair szerepére. A stúdió természetesen szokásához híven nem kommentálja a híreket, ám mindeddig nem adtak még ki hivatalos közleményt Finnick szereposztásáról. Amíg erre várunk, az MTV elkészítette a maga véleményét, és pro és kontra érveket sorakoztatott fel Sam Claflin kiválasztása mellett és ellene is. Íme a cikk:

Korábban számos cikk jelent meg, hírül adván, hogy a 4. körzet kiválasztottjának népszerű szerepén Sam Claflin-nek ajánlották fel. Calflint leginkább a Hófehér és a vadász illetve A Karib tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című filmekből ismerhetjük. Noha a Lionsgate megerősítésére még várnunk kell, addig is felsorakoztatjuk a magunk érveit a 26 éves színész kiválasztása mellett és ellen. 

Mellette: láthattuk, milyen jó hős-alkat
Claflin mindkét nagyobb kaliberű szélesvásznú filmjében egyfajta megmentő szerepet alakít. A Karib tenger kalózaiban a misszionárius Philip Swift szerepét alakítja, aki saját életét is kockára tesi, hogy megmentse a sellőlány, Syrena életét. A Hófehérben Claflin Hófehér gyerekkori barátját, William-et játssza, aki épp a megfelelő alkalommal jelenik meg újra a lány életében, hogy segítsen neki legyőzni a gonosz Ravenna királynőt. Bár Finnick önfeláldozó képességét kezdetben nem láthatjuk a szélesvásznon, az olvasó tudja, Finnick az a típus, aki jó, ha ott van, amikor kitör a forradalom. És talán Claflin is.


Ellene: Nem az a szörfös srác típus
Finnick-et úgy írja le Suzanne Collins, mint egyfajta görög istent. Magas, szőke, napbarnított, csupa izom, és olyan tengerzöld szemei vannak, amelytől a legtapasztaltabban is könnyen elveszhetnek. Ezek közül egyik sem jellemző Claflinre. Ugyanakkor láttunk már példát arra, hogy egy kis smink és hajszínváltás mire képes a film több főszereplője esetében (nézzük csak meg Jennifer Lawrence-t és Josh Hutchersont) hogy saját disztópikus karakterükké válhassanak, úgyhogy nem elképzelhetetlen, hogy Claflint is hasonlóan át lehetne alakítani. Reméljük, hogy addig is rengeteg időt eltölt még Calflin is a konditeremben, mióta a Hófehérben láthattuk.


Mellette és ellene is: Nem egy ismert fickó
Claflin képzett színész, a londoni Academy of Music and Dramatic Art-on szerzett diplomát. Ennek ellenére, még nem sokszor volt alkalmunk arra, hogy rajta legeltethessük a szemünket a szélesvásznon, ami mellette és ellene is szólhat. Mellette szól, hogy nem fogjuk magunk előtt látni valamelyik másik karakterét, amikor majd a Futótűzben látjuk. Úgy értem, ha Robert Pattinsont választanák Finnick-nek, mindannyian Edwardot látnánk benne. Azonban mivel nem játszott még túl sok szerepet, nem igazán tudunk állást foglalni azzal kapcsolatban, vajon tényleg ő-e a legjobb választás a szerepre. Úgyhogy bíznunk kell a szereplőválogatás szervezőiben.
Forrás: MTV

3 megjegyzés:

  1. Én mellette állok:) Engem a Karib tenher kalózaiban és a Hófehér és a vadászban is meggyőzött. Szerintem jól is néz ki, egy kis smink segíthet és szerintem ha megkapja a szerepet és elkezd gyúrni, akkor simán nézhet még ki görög istenként vagy ahhoz hasonlóan:D (Erről most Taylor Lautner jutott eszembe, hogy mennyit edzett, hogy az Újholdban már megmutathassa idomait:D) A karibban láttam félmeztelenül és egész jó "alapanyag" xd Úgyhogy én szurkolok neki:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azon filóztam, hogy most azért van miatta hiszti. De figyeljük meg, hogy egy-másfél év múlva mekkora rajongótábora lesz, a lányok ott fognak csúszni a lábai előtt az ilyen megjelenéseken. Pl. a jövő évi Comic Conon. Jusson majd eszetekbe, hogy mit mondtam idén :))

      Törlés
    2. Pontosan:) Ha megkapja a szerepet, kitör a hiszti, aztán a film után már epekedni fognak utána meg stb:D

      Törlés