2012. július 10., kedd

A Futótűz szinopszisa és szereplőgárdája

Neeem, nem jött ki újabb hír az éjjel, csak a tegnapi hír kapcsán szeretnék mutatni valami újdonságot. A tegnapi sajtóközleményben, amelyben Philip Seymour Hoffman kiválasztását jelentette be a Lionsgate, "elrejtettek" két apróságot is. Az egyik a Futótűz hivatalos szinopszisa. Egyelőre be kell érnetek az én - talán kevéssé szépirodalmi - fordításommal, de persze, amint kijön a hivatalos magyar fordítás, azt is megosztom veletek.

AZ ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ azzal kezdődik, hogy Katniss Everdeen kiválasztott társával, Peeta Mellarkkal az oldalán épségben tér haza győztesként a 74. Éhezők Viadaláról. A győzelmük azzal jár, hogy ismét maguk mögött kell hagyniuk családjaikat és jóbarátaikat, hogy elinduljanak a Győzelmi Körútra, a többi körzetbe. Az út során Katniss rájön, hogy felkelés van kialakulóban, ám a Kapitólium visszavág, amikor Snow elnök vezetésével előkészíti a 75. Éhezők Viadalát (a Nagy Mészárlást) - amely egy olyan vetélkedéssé alakul, amely örökre megváltoztathatja Panem életét.

A másik pedig egy remek webcím a szereplőgárdával kapcsolatban: catchingfirecasting.com, amely, mint a neve is mutatja, a Futótűz szereplőgárdáját fogja bemutatni az elkövetkezendőkben. A link egyébiránt egy Facebook oldalra vezet, amelyen a következő táblázat fog vélhetően most már nagyon hamarosan kitöltésre kerülni. Plutarch vélhetően Snow elnök alá kerül majd. De vajon ki lesz a - kinti rajongói oldalak által  -rejtélyes lányként emlegetett szereplő a táblázat alján??
Amúgy innen én még hiányolom Thread-et, Leevy-t Bonnie-t és Twill-t, bár látom, hogy inkább a Nagy Mészárláson lesz itt a hangsúly, de azért mégis, egy-egy kisebb négyzetet megérdemeltek volna Thread, Bonnie és Twill mindenképp.


7 megjegyzés:

  1. nem lehet, h az "ismeretlen lány" mondjuk Madge? már nem nagyon jut eszembe..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondasz valamit. Csak arra lennék kíváncsi, ha tényleg ő az, akkor a készítők hogy szőnék bele a történetbe, mert ugye az első részből (sajnos) kimaradt.

      Tetszik a táblázat, nagyon jól néz ki, csak lenne már benne több kép. :)

      Törlés
    2. én is ezen gondoltam, de még semmi jó nem jutott az eszembe.. vagy h ki más lehetne..

      Törlés
  2. A kinti tippek egyike szintén Madge, a másik pedig Coin elnök esetleges előzetes felvillantása... Nekem egyik se meggyőző, úgyhogy elég értetlenül állok a rejtély előtt, de hát a rejtélyek meg izgalmasak. Reméljük, mielőbb kiderül! :)

    VálaszTörlés
  3. Esetleg nem tudom a nevét már régen olvastam, de mintha lett volna egy lány, aki Haymitchel versenyzett együtt az 50. viadalon, a 12. körzetből. Nem lehet hogy ő lesz az? :D Én szerintem jó ötlet lenne ha beraknák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg.. és az lány jóba volt Katniss anyukájával.. ez tök jó tipp!!

      Törlés