2012. július 18., szerda

Alexander Ludwig Trend Hunter interjú

Mivel az Éhezők Viadala első filmjének ideje lassan lejár, egyre ritkábban lehet interjúkat olvasni a csak-első-részben szereplő fiatal, feltörekvő színészekkel, így kihasználom a lehetőséget, és lefordítom a Trend-Hunter interjúját Alexander Ludwiggal.

A vonzó 20 éves fiú sokkal stratégikusabban közelítette meg karrierjét, mint kortársai. Azáltal, hogy a Dél-Kaliforniai Egyetemre jár, és nyári kasszasiker filmekben szerepel, nemrégiben új, innovatív módját találta ki a rajongókkal való kapcsolattartásnak, online módon, Alexander határozottan tekint jövőjére is. Ebben a Trend Hunter interjúban mindezekről hosszabban beszélgethettünk a tehetséges, fiatal színésszel.

Hogyan kerültél először a színészet közelébe, és mi motivál a folytatásra?
Amióta az eszemet tudom, színész akartam lenni. Amikor kilenc vagy tíz éves voltam, megkértem anyukámat, vigyen el az ügynökéhez Vanouverbe, és olyan szerencsés voltam, hogy nem egész egy héttel azután, hogy megkötöttük a szerződést, már egy Harry Potter reklámban szerepeltem. Amikor ez megtörtént, beleszerettem a színészetbe, és tudtam, hogy ez az utat kell járnom.

Az Éhezők Viadalát még mindig játsszák a mozikban, és az idei év egyik legnagyobb filmje. Milyen volt egy ilyen összetett szerepet eljátszani ebben a filmben, és milyen hatással volt rád az élmény?
Úgy érzem, rendkívül szerencsés vagyok, hogy részt vehetettem egy ilyen világjelenségben, és nagyon örülök, hogy a rajongók úgy érzik, tiszteletben tartottuk ezt a hihetetlen történetet. Nekem személy szerint az Éhezők Viadala ajtókat nyitott ki, és lehetőséget biztosított arra, hogy különösen tehetséges színészekkel, rendezőkkel és producerekkel dolgozhassak.



Bár Cato karaktere a felvezetés során rosszfiúnak tűnik, igazából ő a körülmények áldozata. Hogyan élted bele magad a karakter gondolkodásmódjába és van-e valami hasonlóság közted és közte a való életben?
Catová válás egy hosszú folyamat volt, amit nagyon komolyan vettem. Gary Ross-szal nagyon sokat beszélgettünk arról, mit gondolunk, merre visz Cato útja. Ennek a beszélgetés sorozatnak eredményeképpen alakult ki a végső jelenet, amelynek az volt a jelentősége, hogy megmutassa a közönségnek a karakter emberi oldalát. Cato a film végére megtörik, és bár személy szerint nem fedezek fel párhuzamokat a karakterem és magam között, mégis átéreztem a veszteségét és a kinyilatkozását. Élveztem, amikor felfedeztem lelkének sötét zugait.

Hogyan jutsz el oda, hogy alkotó munkát tudj végezni? Vannak valamilyen szertartásaid?
Szerencsére számomra az alkotás nem megerőltető - szerintem én így vagyok összerakva. Csak biztosnak kell lennem azzal kapcsolatban, hogy jó passzban vagyok, és akkor minden magától jön. Szerintem akkor tudom kihozni magamból a legtöbbet, ha természet- és vízközelben vagyok. A szörfözés és síelés nagyrészt sokat segít.


Mesélnél valamit folyamatban lévő és jövőbeli munkáidról?
Jelenleg a Grown Ups 2-t forgatom Adam Sandlerrel, David Spade-del, Chris Rock-kal és sok más fantasztikus színésszel. David Spade fiát alakítom, és iszonyúan élvezem. Soha nem ismertem összetartóbb és jókedvűbb fiúbandát, mint a Happy Madison Team. Ők a legjobbak.

Van olyan karaktertípus, amit egyszer feltétlenül el szeretnél játszani?
Szerintem klassz lenne egyszer western-filmben szerepelni.

Hasonló sikerek elérése után, sok fiatal úgy döntene, hogy nem jelentkezik felsőoktatásba. Miért fontos számodra, hogy beiratkozz az egyetemre és ott tanulj?
Úgy neveltek, hogy úgy gondoljam, az egyetem életem része kell, hogy legyen. Az, hogy a Dél-Kaliforniai Egyetemre járok, legjobb élményeim egyike, amely életemben ért, és mindenkit arra biztatnék, adjon egy esélyt a továbbtanulásnak.


Nemrégiben elárultad rajongóidnak, hogy rendszeresen Ustream-közvetítéseket fogsz tartani, hogy online tarthasd velük a kapcsolatot. Miért fontos számodra, hogy ilyen módon tartsd a kapcsolatot a rajongóiddal?
Nem tudom, hol lennék a rajongóim nélkül. És ezt komolyan mondom. Ezt az egészet egy utazásnak tekintem, ahol együtt vagyunk mind, és szeretném, ha ők is belelátnának karrierem alakulásába.

Szakmai szempontból mit szeretnél csinálni tíz év múlva?
Színészkedni, zenélni, rendezni. Ezek az én szenvedélyeim.

Kit nevezel vagánynak?
Bárkit, aki nem fél belátni, ki is valójában.


Mit értesz trend alatt?
Valamiféle divatmozgalmat.

Mi a legfontosabb trend jelen pillanatban, amit a szórakoztató iparban tapasztalsz?
A közösségi média: Ustream, Twitter, minden, ami minket, egyéneket a többiekkel kapcsolatba hoz.
Forrás: TrendHunter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése