2012. július 22., vasárnap

Rajongói beszámoló az Éhezők Viadala helyszínén tett kirándulásról

Ha emlékeztek, korábban hoztam egy cikket, amelyben turisztikai ajánlatokat olvashattunk, amelyek kifejezetten Éhezők Viadala rajongóknak szóltak, és amelyek a film forgatásának helyszíneire (elsősorban az Arénába) csalogatták a kirándulni vágyókat. Nos, egy lelkes leányzó részt vett egy ilyenen, és megosztotta velünk élményeit, sok-sok filmre való hivatkozással :)


Múlt héten részt vehettem egy kiránduláson az Éhezők Viadala forgatási helyszínein, az észak-karolinai Bevard-nál. Az Éhezők Viadala Rajongói Kirándulások a Dupont Állami erdőségbe, az Aréna szívébe kalauzolják a rajongókat. Első megállónk a Triple Falls volt. Ezen a helyszínen sok mindent forgattak, főként azokat a jeleneteket, amikor Katniss Peetát keresi. Az első jelenet, amit itt vettek fel az volt, amikor Katniss átugrál a köveken, éppen itt:


A folyó szintje ezúttal magasan állt, majdnem ellepte a köveket, de épp látni lehet a tetejüket. Amikor Jennifer forgatta itt a jelenetet, akkor a folyó sokkal alacsonyabban állt és szelídebb is volt. A következő jelenet, amit itt forgattak, amikor Katniss megtalálja a köveken a vércseppeket. Az Éhezők Viadala Rajongói Kirándulások szervezői itt lehetőséget biztosítanak arra, hogy az ember felpróbálja Katniss dzsekijének pontos mását és ugyanúgy pózoljon benne, mint Jennifer. Ezt minden rajongónak ki kell próbálnia!



Amikor felvettem a dzsekit, akkor jöttem rá, milyen nehéz dolga lehetett Jennifernek. A dzseki ugyanis gyakorlatilag két dzseki, ami miatt aztán nagyon tikkasztó lehetett ebben forgatni a nyári hőségben. Pár méterre onnan, ahol Katniss megtalálja a vércseppeket, találja meg Peetát magát is. Itt elmeséltek néhány mulatságos történetet arról, amikor Josh egy kígyón feküdt vagy hogy a frászt hozta egy parkőrre, de ezeket majd meghallgatjátok, ha ti is elmentek egy ilyen kirándulásra.

Miután ilyen kellemesen eltöltöttük az időt a Triple Fallsnál, a Bridal Veil Falls-on keresztül az egyik olyan helyszínt vettük célba, ahol azt vették fel, amikor Jennifer a lángok elől menekül az erdőben. Mielőtt ezeket a helyszíneket megnéztük volna, megálltunk egy kiképzés erejéig. A filmben láthattuk, Peeta hogyan használja fel kreativitását, hogy beolvadjon környezetébe. Az Éhezők Viadala Rajongói Kirándulások szervezői itt lehetőséget biztosítanak arra, hogy a rajongók befessék kezüket olyannak, mint egy fa. Társaddal együtt egyikőtök a Stílustanácsadó, másikótok a Kiválasztott szerepét játssza. Szerintem Jenna barátom jó munkát végzett, nem?


A kiképzés után folytattuk utunkat az Arénába, hogy megnézzük a további forgatási helyszíneket. Egy olyan ösvényen haladtunk, amelyet Jennifer számára hoztak létre, hogy azon szaladjon, amikor menekülni próbál az égő fák elöl, és a végén egy medencényi vízbe jut. A parkőrök azóta ezt már befedték faágakkal, hogy a kocogók ne térjenek le az eredeti ösvényről. Minndenesetre Jennifernek is nehéz lehetett az úton maradnia. A stáb ugyan létrehozta ezt a kis utacskát, amelyen Jennifer futott, azonban, amint egy fa lángra kap, és füst keletkezik, nehéz lehetett látnia, merre is menjen. Végül csak ment, amerre látott, menekült a lángok elöl. De szerintem ez csak hozzátett a filmhez, sokkal hitelesebbé tette.


Következő megállónk a Bridal Veil falls volt. Sajnos nem tudtuk nagyon megközelíteni a magas vízállás miatt. Ez az a vízesés, amelytől a többi kiválasztott indul el, amikor meglátják Katnisst a vízben, miután megégett. A stábtagok homokzsákok segítségével hozták létre azt a kis medencét, amelybe Katniss beleült. Ezután azonban azok a kövek, amelyeken a többi kiválasztottnak kellett keresztülfunia, nagyon csúszósak lettek. A stábtagok deszkákat tettek a vízbe, és a szereplőknek ezeken a deszkákon kellett átkelniük, amely által nagyon beképzeltnek látszódhattak a filmben.

Utolsó állomásunk a másik olyan helyszín volt, ahol Katniss a lángok elöl menekült. Ide mű fákat telepítettek a valódiak közé és mű sziklát is tettek be a jelenet kedvéért. Megérinthettük ezeket a sziklákat, és ezek szétporladtak a kezünkben, pedig tényleg olyan igazinak látszottak. Ami pedig a tüzet illeti, valójában is lángba borították az erdőt. Propángázt használtak, aminek hatására csak fellángoltak a lángok, azonban az állatok ezelöl is menekültek. A szereplők Észak-Karolina vadonjellegét is megtapasztalhatták, amikor kígyókkal és vadpulykákkal találták szembe magukat a Bőségszaru jelenetnél. Ami pedig a kaszkadőrmunkát illeti, Jennifer díjat érdemelne. Majdnem mindent ő maga csinált a filmben, beleértve a tüzes jeleneteket is. Amikor tűzgolyókat lőttek ki Katniss felé, az nem mind számítógépanimált volt. Ha egyszer ellátogatsz ezekre a helyszínekre, lenyűgöz majd, mit meg nem csinált Jennifer. Igazán kemény csaj!

A kirándulás után a szervezők igazi Éhezők Viadala ebéddel vendégeltek meg. Kaptunk kecskesajtot, marha steaket, bogyós gyümölcsöket, sárgarépát, kapitóliumi puncsot. Emellett a csodálatos tó mellett ebédeltünk többi kiválasztott társunkkal.


Zárásként pedig újabb kiképzésen vehettünk részt: ezúttal az íjászkodást és a csúzlihasználatot tanulhattuk meg.

Forrás

1 megjegyzés: