2012. július 9., hétfő

Hivatalos: Plutarch szerepében Philip Seymour Hoffman

Mindjárt részletesebben, egyenlőre a kép a film Facebook oldaláról:


A hivatalos közleményből:

A LIONSGATE és az Éhezők Viadala: Futótűz című film készítői örömmel jelentik be, hogy Philip Seymour Hoffmant választották, hogy eljátssza Plutarch Havensbee, az Éhezők Viadala Fő Játékmesterének szerepét Suzanne Collins világszerte óriási sikert aratott regényének, a Futótűznek a filmadaptációjában. 

A színész nemrégiben fejezte be az Ügynök halálának Broadway feldolgozását, amely során Willy Loman szerepét alakította. Legközelebb Paul Thomas Anderson The Master című filmjében, és az 'A Late Quartet' című filmben szerepel Catherine Keener és Christopher Walken társaságában. Legutóbb pedig a Pénzcsinálóban, a  Hatalom árnyékában és a Jack csónakázni megy-ben láthattuk, amely utóbbi film egyben rendezői munkásságának debütálása is volt.
Forrás

És akkor egy kicsit Plutarch-ról. A Seneca utódjaként megjelenő karakter a Futótűzben jelenik meg, a 6. fejezetben, amikor a Kapitóliumban tartanak fogadást a győztesek tiszteletére. így ismerjük meg a karaktert Katniss szemén keresztül:

"Odajönnek, és Portia bemutatja nekünk Plutarch Heavensbeet, a Viadal új Főjátékmesterét. Plutarch megkérdezi Peetától, hogy elrabolhatna-e egy táncra."
[...]
"Semmi kedvem Plutarch Heavensbeevel táncolni." [...] "Plutarch azonban mintha megérezné az ellenszenvemet, így aztán kartávolságban tartva forog velem a táncparketten.
A fogadásról csevegünk, a műsorszámokról, az ételekről, aztán a fickó elsüt valami viccet arról, hogy a kiképzés óta messzire elkerüli a puncsot. Először nem esik le, miről beszél, de aztán beugrik, hogy ő ugrott hátra ijedtében és zuttyant bele a puncsostálba, amikor a kiképzés végén kilőttem egy nyilat a Játékmesterek felé."
[...]
"– Ez remek. Szóval jövőre maga lesz a Főjátékmester? Ez óriási megtiszteltetés lehet.
– Maradjon köztünk, amit most mondok, de az igazság az, hogy nem tolongtak az állásért – mondja Plutarch. – Túl nagy a felelősség, és sosem lehet tudni, milyen lesz a Viadal."
[...]
"Plutarch hátralép, és a mellénye zsebéből elővesz egy láncon lógó arany zsebórát. Felpattintja a fedelét, és amikor meglátja, milyen későre jár, a homlokát ráncolja. – Mindjárt indulnom kell. – Felém fordítja az órát, hogy lássam a számlapot. – A megbeszélés éjfélkor kezdődik.
– Elég késői időpont ez egy... – kezdem, de ekkor valami eltereli a figyelmemet. Plutarch végigsimítja a hüvelykujjával az óra kristály számlapját, és egy pillanatra felragyog egy kép, mintha gyertyafény világítaná meg. Egy fecsegőposzáta. Ugyanolyan, mint a ruhámra erősített dísztűn. Csak ez a következő pillanatban el is tűnik. Plutarch becsukja az órát."
A részletek Suzanne Collins: Futótűz c. regényéből származnak.

Amit pedig szintén hozzá kell tenni, hogy Philip Seymour Hoffman "jól járt" a szereppel, hiszen karaktere a Kiválasztott c. harmadik kötetben is szerepel, vagyis valószínűleg nem egy, hanem legalább két filmben láthatjuk majd viszont.

7 megjegyzés:

  1. Ez gyors volt! :D Csupán 5 perccel később raktad ki minthogy, megjelent volna :D Ezért is szeretem ezt az oldalt! Gratulálok, csak így tovább! Philip meg szerintem remek színész, amelyik filmjében láttam abban nagyon jó volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt az 8 is ;)
      De véletlenül láttam meg, és nagyon nem is tudtam vele akkor foglalkozni, de azóta pótoltam a lényeget! :)

      De örülök, ha szereted az oldalt!!!

      Törlés
  2. Na, végre valami hivatalos! :D
    Remélem most már beindul a hivatalos hír-gépezet :))
    Egyébként én a színészt csak egy filmben láttam, A Vörös Sárkányban, ott jó volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szégyen vagy ciki, de nekem egyáltalán nem rémlik..
      Mondjuk, ahogy elnéztem az IMDB-s adatlapját, ezt a Hatalom árnyékában-t lehet, hogy nagyon sürgősen meg kell néznem :)

      Törlés
    2. A Vörös Sárkányban az újságírót játszotta. Fúú, én nagyon szeretem a Hannibál-trilógiát :) Meg a Hannibál ébredése is elég korrekt film volt.

      Ami a Hatalom árnyékában-t illeti, most fel keltette az érdeklődésemet. Egyrészt a tartalma nem rossz, elég neves színészek játszanak benne és a zenéjét Alexandre Desplat szerezte :)

      Törlés
    3. Nekem sem rémlik egyik filmje sem, de lehet csak nem figyeltem eléggé:D De valamelyik filmjét most már mindenképp megnézem:D Kíváncsi vannak rajta milyen változások lesznek, Seneca kapott egy eszméletlenül király szakállat, neki is kitalálhatnának valami ötletes megkülönböztetést:D

      Törlés