2014. augusztus 27., szerda

Hackeld meg a District13 oldalát, hogy átírhasd a titkos Cressida aktát!

A WelcomeToDistrict12 oldala segítségével kalauzollak végig a folyamaton, amelynek segítségével feltörhetitek a 13. körzet oldalának első rejtett képét. Akik szeretik ezeket az izgalmas promóanyagokat, azoknak igazi csemege lesz :) Különben erre már én is azt mondom, hogy elismerés a Lionsgate-nek, ez nem egy egyszerű reklámanyag. :))

UPDATE: Nem is csupán az a lényeg, hogy láthassuk ezt az aktát, hanem, hogy megváltoztassuk a Kapitólium rendszerébe feltöltött adatokat. A legvégén derül ez ki, félkövérrel kiemelem a most - reggel - hozzátett részeket.

A produkcióhoz egy okostelefonra és egy asztali gépre is szükséged lesz, és bár én megpróbáltam csak asztali gépen csinálni, nem teljes a siker, de szerintem megoldható, de majd Ti segítetek !! :) Szóval, aki tudja majd a titkot (jelzem, hogy mi nem megy nekem - egyelőre), az ne titkolja majd el. Köszi előre is.
  • Csatlakozz a m.district13.co.in oldalra mobiltelefonoddal, az asztali gépeden pedig - a korábban már megismert módon - indítsd el a thecapitol.pn oldalát.
  • Lépj be Facebook vagy Twitter profiloddal a 13. körzet oldalára, amelyhez be kell írnod a TheCapitol.pn oldalán jobb felső sarokban található kódot is.
  • Azonosítsd ujjlenyomatodat, vagyis nyomd hosszan a karikát, amíg az egész zöld nem lesz - és ahogy azt múltkor VanillaR felfedezte, ez még simán működik asztali gépen is, ha hosszan nyomod az egeret a körben. - Itt is köszi a tippet!
Ha beléptél, a mobilodon ezt látod:
district13.co.in belépés után

Az asztali gépeden a TheCapitol oldalának helyén pedig ezt.
TheCsapitol.Pn

Hasonlót már korábban láttunk, de most fogjuk feltörni a felkerült első anyagot. Csak a folytatásban :)


Elviekben tehát 5 ilyen anyag lesz, ez most az első. Nyomd ezt is hosszan, amire kapsz egy "feladatot". Az ábrán köröket meg egyeneseket látunk, és az a feladat, hogy a zöldeskék pálcikát ezen két vonal által meghatározott területen tartsuk. A fehér vonalak, amelyek meghatározzák a sávokat, kb véletlenszerűen mozognak, a zöld pálcika pedig - mobileszközön - a telefon mozgatásával mozog vele. Itt vagyok meglőve, mert én nem bírom asztali gépen mozgatni a pálcikát, se a nyilakkal, se más (logikusnak tűnő) gombokkal. Na, ha ezt tudja valaki, jelezzen bátran!!

Az első képernyőn láthatóak az utasítások és hogy ez egy "könnyű" kódolás
A másodikon pedig a feladvány.
//Jah, most esett le, hogy mindeddig az area-t, areNa-nak olvastam. :D //

Miközben az ember a mobilon töri fel a Kapitólium rendszerén az asztali gépen a folyamat előrehaladását követheti nyomon. Érdekes, hogy egy idő után -annak ellenére, hogy nem bírtam mozgatni a zöld pálcikát az Istennek se - nekem is sikeres lett a próbálkozásom, legalábbis azt írta ki.

A folyamat előrehalasáa

Ez a képernyő pedig tájékoztat arról, hogy bejutottunk a Kapitólium rendszerébe. Itt az ideje, hogy töröljük a Kapitólium hazugságait!


A feltört anyag az asztali gépen, a TheCapitol oldalán érkezik, egy titkos Cressida fájl.
Nekem valamiért a kép nem jelent meg (lehet csak valami codec-em nem stimmt, vagy most bosszulta meg a rendszer, hogy nem tudtam mozgatni a pálcikát, passz, de elviekben a fenti hackeléssel azt érjük el, hogy a rendszerben lévő kép a következőképpen változzon meg. Erről:


Erre:


A slanderer szó becsületsértőt jelent, a visionary pedig képzeletbelit.

A bal oldali sávból megtudhatjuk, hogy Cressida magas szintű fenyegetést jelent a Kapitóliumra, a Kapitóliumból származik, különleges ismertetőjele a fejére tetovált zöld indák, amelyek lehet, hogy nem láthatóak. Vélt tartózkodási helye a 8. körzet, de ez nincs megerősítve.
Szakmája szerint filmes újságíró, de titkos felderítésre is alkalmas. Jelenleg a 13. körzetnek dolgozik és a Lázadás támogatója.

Az, hogy hol van bal oldalt fehér sáv az nem mérvadó, az olyan, mintha valami zavarná az adást, össze vissza mozog a fény elviekben.
Forrás: WelcomeToDistrict12

4 megjegyzés:

  1. Na ezek tényleg jó kis marketing fogások. kár, hogy okostelefon híján nem sokat tudok tenni :) Még jó, hogy itt bemutatod ezeket.

    VálaszTörlés
  2. Na azért megpróbáltam asztali géppel, nem sok sikerrel. Nálam be se jött a karika a zöld vonalakkal, sötét maradt a képernyő, amikor pedig próbáltam frissíteni, akkor kaptam egy QR kódot és felszólítást, hogy használjak telefont :) :S

    VálaszTörlés
  3. Nekem nem igazán sikerül csak az ujjlenyomatvevésig az megvolt és egy másik kép jön be :/ ez azért van mert lekéstem róla vagy csak bénázok?

    VálaszTörlés
  4. Dorothy! Ott lent rá kell menni az első számú feladatra a mobilodon :)

    VálaszTörlés