2014. augusztus 10., vasárnap

Josh Hutcherson új kampányt indít a meleg fiatalokért

Bár nem Éhezők Viadala téma, mégis azt gondolom, hogy érdemes ismerni Josh ezen oldalát is, hiszen tettei nagyon érett személyiséget tükröznek. Kedvenc színészetek a héten két jótékonysági akcióban is részt vett, amellyel homoszexuális fiatalokért küzd. Az elsőről egy cikket olvashattok, a másodikról egy Josh-ban gazdag képes beszámolót nézhettek meg.

A színész együttműködik a The Trevor Project-tel, a Straight But Not Narrow-val és a humanI-T-vel, hogy ezzel is segítse a homoszexuális fiatalok társadalomba való beilleszkedését.

Straight But Not Narrow, a The Trevor Project és a human I-T-ben végzett munkája kapcsán Josh Hutcherson, az Éhezők Viadala színésze egy új kampányt indított Power On néven, amelynek célja, hogy a hátrányos anyagi helyzetű, vidéken élő meleg fiatalok számára is eszközöket biztosítson ahhoz, hogy megtalálhassák az utat saját közösségükhöz. Mostantól kezdve az október 16-i Spirit Day-ig [~Szabad Szellemiség Napja] a fenti szervezetek együttműködnek, és arra ösztönzik a fiatalokat, hogy megunt, nem használt laptopjaikat, számítógépeiket, tablet-jeiket, okos telefonjaikat ajánlják fel a kampány számára, amelynek során felújítják azokat, és kiosztják az Egyesült Államok különböző pontjain lévő LMBT [leszbikus-meleg-biszexuális-transzvesztita] információs központoknak.

A GLSEN Out Online felmérése szerint a meleg fiatalok fele korábban nem használta az internetet, hogy hasonló gondolkodású meleg társaikkal ismerkedjenek. 
- A homoszexuális fiatalok számára nem könnyű magukhoz hasonló fiatalokat találni. - mondta Abbe Land a The Trevor Project vezetője. - A The Trevor Project-nél mi tisztában vagyunk azzal, hogy ha valaki tartozik egy közösséghez, akkor ott támogatásra és barátokra találhat, és ezáltal csökkenhet a meleg fiatalok öngyilkossági kísérleteinek és más önveszélyes tevékenységeinek száma is. 

Felismerve, hogy az internet milyen hatékony eszköz lehet azok számára, akik nem biztosak szexualitásukban, vagy nem találnak más homoszexuális embert a környezetükben, a The Trevor Project 2008-ban létrehozott egy szociális hálózatot a TrevorSpace.org címen, amelyet kifejezetten meleg fiatalok és heteroszexuális támogatóik számára terveztek. Ez az oldal, amely jelenleg nagyjából 100.000 embert szolgál ki, olyan eszközökön keresztül érhető el, amelyeket a Power On segítségével szereznek meg és osztanak szét a rászorultak között.

Hogy példát mutasson, a projekt elindítását Josh Hutcherson saját számítógépének felajánlásával kezdte.
- Fantasztikus érzés tudni, hogy ezzel egy olyan fiatalon segíthetek, aki ezen megmozdulás előtt nem tudott olyan megfelelő információkhoz és forrásokhoz hozzájutni, amelyek tényleges segítséget nyújtanak számára. - mondta Josh Hutcherson. - Mindig is tiszteltem a The Trevor Project munkáját és nagyon izgalmas, hogy a Straight But Not Narrow-val most egy olyan kampányban vehetünk részt, mint a Power On.

Aki segítene szeretné ezt a megmozdulást, a human-i-t.org/ally oldalon találhatja meg a szükséges instrukciókat. A szervezet a felajánlott eszközöket ingyenesen gyűjti össze és újíttatja fel.
Forrás: OUT magazin

Az ugrás után pedig a pénteken megtartott Josh által szervezett jótékonysági kosármeccsről láthattok képeket, amelyen a cikkben is említett Straight But Not Narrow nevű civil melegjogi szervezetre hívta fel a figyelmet.







Forrás: Mockingjaysource

2 megjegyzés:

  1. Többek között ezért IS szeretem Josht. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen. Szerintem is nagyon rendes tőle, hogy gondol más emberekre. Ha sok ilyen fiatal lenne, akkor nem kellene az elfajuló világ miatt aggódnunk. Látni a háttérben, hogy azért voltak akiket érdekelt a dolog. Azért is a kedvenc színészem mert néhány dologban azonosan gondolkodunk, de Peeta miatt és a zseniális alakításai miatt is.
    Remélem sokáig marad ezen szinten és nem csatlakozik a botrányokhoz.
    Mondjuk ezen nem is kellene aggódni, mert van esze. :)

    VálaszTörlés