2014. augusztus 18., hétfő

Többet láthatunk majd Coinból a filmben, mint a könyvben

Ismét EW cikk(ecske), csak most nem a nyomtatott, hanem az online felületről. Ráadásul holnap (esetleg holnapután) jön a következő ilyen.


Julianne Moore akkora rajongója az Éhezők Viadala sorozatnak, hogy közvetlenül ő maga fordult Francis Lawrence-hez, a Kiválasztott, 1. részének rendezőjéhez, hogy megkaphassa a 13. körzet állhatatos elnökének, Alma Coinnak a szerepét, aki a Kapitólium elleni forradalom vezetője is egyben.

A Golden Globe díjas színésznő érdeklődése helyettesítette a meghallgatást, jegyzi meg Francis Lawrence.
- Julianne Moore-nak nem kellett részt vennie meghallgatáson. Amint megtudtuk, hogy akarja a szerepet, meg is kapta, ennyi. - mondta a rendező nevetve. - Leültünk beszélgetni és nagyszerű elképzelései voltak, megértettük egymást, szóval nem volt akadálya a dolognak.

Coin elnök - aki a lázadás során kelletlenül bár, de szövetséget köt Katniss Everdeennel, hogy megdöntsék Snow elnök uralmát - karakterét Suzanne Collins írónő Katniss, mint elbeszélő szemszögén keresztül mutatja be, ambiciózusnak és öntörvényűnek tűnik. Moore bevonásával azonban a szürke hajú poltikusnő szerepe jelentősen bővebb lett, mint amit a nagy sikerű Éhezők Viadala sorozatban olvashattunk róla.

- Többet látunk majd belőle a filmekben, mint a könyvben és ebből következően némi jellemfejlődést is megfigyelhetünk rajta. - mondja Lawrence. - Szerintem a karakter fejlődése valami csodálatos. És Julianne-nek nagy szerepe van ebben.
Forrás: EW

5 megjegyzés:

  1. Én azthittem a könyvben, hogy Coin férfi xDD És így olvastam végig, te jó ég :DD De komolyan, hol utalnak arra a könyvben, hogy nő??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vigasztaljon, hogy nem voltál egyedül.
      De tessék. A harmadik fejezetben az első utalás, amikor Katniss jelzi neki, hogy elvállalja a Fecsegőposzáta szerepét:

      "– Mi a véleménye, elnök asszony? – kérdezi Plutarch. – Figyelembe véve az adott
      körülményeket, kiadhatnánk egy hivatalos közleményt, amelyben biztosítjuk az
      érintetteket, hogy kegyelmet kapnak. Ráadásul a fiú még nem is... nagykorú."

      Törlés
    2. jéé! én is férfinak hittem! Azt hittem csak én vagyok ilyen béna de akkor nem.
      Talán a magyar nyelvből ered hogy elnéztük, mert nálunk nincs HE meg SHE csak Ő.

      Törlés
    3. Amúgy nemtom, mikor is, de vmikor az elején volt egy olyan rész a könyvben amikor Katniss, Coin szép hosszú szürke hajáról beszél, és gondolkodik, hogy a tökéletesen egyenes haja vajon paróka-e... :D

      Törlés