2014. augusztus 29., péntek

Tegnap volt a Kiválasztott 1. részének második sajtónapja

Magán a híren kívül, amely a címben is olvasható, az eseményről nagyon sok mindent azonban egyelőre nem bírtam fellelni a neten, mindössze Elizabeth Banks tett ki egy képet, amelyen megjelenését mutatja be. Mondjuk szerintem ilyenkor készülnek el azok az interjúk, amelyeket majd a novemberi időszakban, a film közvetlen promózásakor jelentetnek meg.

Forrás: Elizabeth Banks.com

10 megjegyzés:

  1. Tudom ez nem közvetlen ide tartozik,de elolvastam az utolsó könyvet is. És az első gondolatom az volt,hogy ez most komoly? Ez a rész nagyon nem tetszett,vhogy az egész teljesen zavaros és már akkora a káosz,hogy néhol már azt sem tudtam,hogy most mi van?! Őszintén szólva nem erre számítottam,nagyon nem. Jó én megértem,hogy a vége ilyen,mert ez mégis csak egy háború,de ezt én már nem bírtam.A könyv első része/fejezete pedig teljesen felesleges volt. Najó azért nem,de 120 oldalt(vagy többet) erre kellett elpazarolni?Most már csak abban reménykedem,hogy a film készítői nem csinálják ilyenre a filmet. Hanem változtatnak rajta pár dolgot,mint ahogy Peeta lábával is tették az első részben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is most fejeztem be.
      Habár a véleményem elüt a tiedtől. Collins ezt egy háborús kötetnek akarta megírni. Ez pedig abban a fényben tünteti fel az egészet, hogy az élet tényleg nem tökéletes. Kell áldozat ahhoz, hogy egy jobb megoldást találjanak a következő generáció számára.
      Ez pedig a lázadás. Az pedig háborúval jár ugye. Collins tudta mit csinál. Nem lett elpazarolva, mert a lényege a harc volt. Valóban, az ember arra vágyik, hogy megtudja mi lett Gale-lel vagy a többi szereplővel. Főleg Katniss családjával, akik ugye a gyerekek és Peeta.
      A vége valamiben azért tényleg fura érzéseket táplál beléd, amivel azért egyetértek.
      De szerintem ez is egy jó könyv lett.
      A halottakat viszont megsajnáltam.. Finnicket, és a többieket akik kísérték Katniss-t. Az tényleg szomorú volt.

      Törlés
    2. Az utolsó kötettel kapcsolatos vélemények már az eredeti bejegyzés után is vitát szítottak. Mindenki másképp ítéli meg.

      Ami engem illet, nekem is csalódást okozott, bár érdekes módon nem úgy, ahogyan arra számítottam. Aztán Suzanne Collins sok-sok nyilatkozata után beletörődtem abba, hogy a könyv a háború következményeiről szól és ebben a tekintetben valóban életszerű.

      A könyv végén viszont hiányzik néhány szál elvarrása. Igen, az egyik Gale története, illetve Katniss és Gale kapcsolatának megnyugtató helyzetének hiánya. De sebaj, mert erről meg fordítottam fanficeket (illetve abból jó pár teljesen különböző jellegűt), azok jelenthetnek némi vigaszt.

      Törlés
    3. Én áprolisban fejeztem be a 3. részt és mivel a vége nekem se volt egész fanficeket kerestem így találtam rá az oldalra bár ez nem egy fanfices oldal de szuper.
      Máté azt javaslom, hogy olvasd el mégegyszer a 3. részt. Amikor kevés promóanyag volt én is újraolvastam és így már minden sokkal tisztább volt. Mondjuk nem vagyok Gale párti (Bocsi Ancsi :DD de azért ő is a 3.-4. helyen áll nálam ) mégis hiányzott valami a végéről... Legalább akkor tartsák a kapcsolatot Katniss-szel de hogy így elkülönültek :/ De hát ezek a háború következményei.

      Törlés
    4. Azért nem haragszom ám, ha valaki nem Gale párti, csak azért, ha nem tartja tiszteletben azt, hogy más az és/vagy Gale karakterét. Amelynek megvannak a hibái, de a szerethető tulajdonságai is. :)

      Törlés
    5. Amúgy az 1. Filmet láttam először és csak utána olvastam a könyveket de legelőször Gale volt szimpibb majd amikor a könyvet olvastam átpártoltam :D amúgy próbálom tiszteletben tartani mások "választását" és remélem eddig nem bántottalak meg se Téged se másokat :)

      Törlés
    6. Nem, Te nem, dehogy, csak volt már rá példa :)

      Törlés
  2. Rowena Topsell: Igen,igazad van. Ez a könyv a háborúról szól,de voltak részek amiket egyáltalán nem tudtam hova tenni. SPOILER!(hátha vki még nem olvasta) Pl.: Nem értettem miért kellett a könyv elején ennyire részletesen bemutatni a 13.körzetet? A vége pedig teljesen össze lett csapva. Az epilógus rengeteg dologra nem ad magyarázatot,nem mutatja be,hogy milyen lett az ország,mi történt Gale-el,illetve a többi szereplővel(pl.: Johanna),etc… Ami pedig Finnick-el történt az meg már elég beteges dolog volt. Számomra itt az írónő,hatalmas hibát követett el,akárcsak Prim halálakor,hiszen az egész történet úgy kezdődött,hogy Katniss helyette jelentkezett,de a végére mégis csak meghal, bár ennek az eseménynek legalább volt hatása.(Mégpedig Katniss végső „döntésére”)
    Ancsi: Elnézést,hogy ide írtam a véleményemet(remélem nem gond),de sajnos nem találtam/találom az eredeti bejegyzést. Nekem sincs más választásom,mint beletörődni abba,hogy ez lett a történet vége. Bár reménykedem,a filmben lesznek változások.:) Igen a háború része életszerű és jól kidolgozott,de az eleje túl sok volt,a vége pedig túl kevés.(Úgy érzem még kb. 3-4 oldalban ki lehetett volna fejteni a dolgokat a végén)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, nekem nem gond, hogy ide kommentelsz, legalább kapsz reakciót.
      SPOILER Prim halála szerintem a legkeményebb erkölcsi kérdés a sorozatban. Mert az ember akaratlanul felteszi a kérdést magának, hogy akkor tényleg nem lett volna mindegy, ha elmegy a Viadalra és meghal ott? Miközben mind pontosan tudjuk, hogy közel sem. Prim ugyan sajnos (ezen voltam leginkább lesokkolva amúgy én is) nem éli túl a háborút, de az embereknek jobb lesz. De ettől nem érezzük magunkat jobban, ezt én is így érzem. A végének az összecsapottságát nem csak Te érezted így, és az elejének elhúzását sem. SPOILER VÉGE

      De örülök, hogy elolvastad a könyvet, mert leülepedik majd még Benned és beletörődsz.
      Amúgy a könyv vélemény rovatát megtalálod, ha a Kiválasztott, 1. rész aloldalra kattintasz, ott a filmkészítők alatt. (meg persze a Vélemény cimkére kattintva és ott elballagva majdnem a legvégéig, hiszen egy 2011. novemberi bejegyzésről beszélünk)

      Törlés
    2. Köszi,hogy írtál :)
      Igen,elég durva volt(lesz) az utolsó rész... Egyébként megkerestem azt a régi bejegyzést,hát ahogy elnéztem voltak ugyan kivételek,de a többségének valóban ua. a véleménye mint nekem/nekünk.

      Törlés