2014. augusztus 1., péntek

A Kiválasztott lehet a legnépszerűbb Éhezők Viadala filmadaptáció?

Komolyan nem hiszem el, hogy ez a csaj a Yahoo Movies-nál milyen tempóban ontja magából ezeket a morfondírozós, de új információval legkevésbé sem rendelkező cikkeket, de amikor más nincs, kénytelenek vagyunk beérni ezzel.


Az Éhezők Viadala első két filmje tagadhatatlanul erős adaptációk voltak. A filmek könyvhűsége lenyűgözte a regények rajongóit, de a filmek azoknak is tetszettek, akik előzőleg nem olvasták a könyveket. 

A Kiválasztott könyvváltozatában jobban megismerhetjük Panem világát, láthatjuk, Katniss, a Lángra Lobbant Lány szerepében miként tüzeli az országban kirobbant forradalmat. Bár akciójelenetek  is folyamatosan vannak, a sorozat utolsó kötete leginkább a Viadal okozta borzalmakra összpontosít és arra, miképp hat Katnissre érzelmileg, hogy ő lesz a forradalom arca. 

Azáltal, hogy ilyen erős alapokkal vágunk neki a sorozat csúcspontjának, lehetséges, hogy a Kiválasztott filmváltozatai lesznek a legnépszerűbbek a sorozat filmjei között?

Akció
A Kiválasztottban a zavargások tovább terjednek Panemben, és már nem csupán az Éhezők Viadala arénájában jellemző az erőszak. Ahogy az ország egyre nagyobb része lázad fel Snow elnök zsarnoksága ellen, néhány hely biztonságos marad, a történések és az akciójelenetek végül egyes körzetekben és a Kapitólium utcáin teljesednek ki.

Bizalmatlanság
Miután kiderül, hogy Haymitch és Plutarch Az Éhezők Viadala: Futótűzben összeesküvést szőttek a háttérben, Katniss nehezen bízik meg másokban a Kiválasztottban. Azon igyekezete, hogy meg tudja különböztetni a barátot az ellenségtől, egyre nagyobb feszültséget gerjeszt a filmben.

Foglyok
Miközben Snow elnök kétségbeesetten küzd, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassa Katnisst, arra használja hatalmát, hogy végig egy lépéssel a lány előtt járjon. Információkat próbál szerezni Peeta Mellarktól és Johanna Masontől, akiket Az Éhezők Viadala: Futótűz végén az arénából ejtettek foglyul, teszi mindezt abban a tudatban, hogy Katniss mindent megtenne, hogy biztonságban tudja szerelmét. Ezek a sokkoló jelenetsorok kétségkívül erős üzenetet küldenek.

Új szereplők
Az Éhezők Viadala: A Kiválasztottban egész seregnyi új karakter mutatkozik be. A nehezen meghatározható Coin elnök, akit Julianne Moore alakít majd a filmekben, illetve több tehetséges filmes és katona is látható majd Katniss társaságában, akikkel propagandavideókat forgatnak majd.
Olyan tehetségek csatlakoztak a sorozat utolsó két filmjének már így is csupa nagyszerű színészből álló stábjához, mint Natalie Dormer, Gwendoline Christie, Evan Ross és Mahershala Ali.

Katniss lelkiállapota
Miközben Az Éhezők Viadala: Futótűzben nagyszerű munkát végeztek annak kapcsán, hogy megmutassák, miként küzd meg Katniss a poszttraumatikus stressz hatásaival, hősnőnk a rá nehezedő felelősség hatására, és a miatti félelmében, hogy Peetát megkínozzák, a Kiválasztottban még sérülékenyebb. 
Katniss lelki instabilitásának ábrázolásával a film az érzelmi történetmesélés újabb mélységeit érheti el, Jennifer Lawrence pedig a továbbiakban is minden bizonnyal lenyűgöz majd minket mindezek életre keltésével.

Érzelmi zűrzavar
Bár Katniss továbbra is küzd Peeta és Gale iránti érzéseivel, a Kiválasztott nem olyan szinten összpontosít a szerelmi szálra, mint más ifjúsági történetek. A szerelmi háromszög kétségtelenül szerepet játszik majd a sorozat utolsó két filmjében, ám ha a filmek épp olyan könyvűek lesznek, mint eddig, a karakterek szerelmi élete csak mellékszál lesz a könyv fontosabb eseményei - a háború hatásai, zsarnokság és a hatalom témái - mellett.
Forrás: Yahoo Movies

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése