2015. augusztus 27., csütörtök

Rövidcikk az Empire magazin téli kiadásából

Újabb cikk, újabb mozis különszámból, ezúttal az Empire magazinból. Rossz hír, hogy viszont ez sem hosszú.


- Elég nehéz elhinni, hogy gyakorlatilag vége - mondja Sam Claflin, aki Finnick Odair szerepét alakítja az Éhezők Viadalában, amely "mintha egy örökkévalóság óta tartana" (igazából három éve). Szinte nehéz elhinni, hogy az első Éhezők Viadala film 2012-ben jelent meg, tekintve, hogy olyan, mintha sokkal régebb óta része a popkultúrának. Egykoron egy középszintű ifjúsági adaptáció volt, amelynek rengeteg közös vonása volt az Alkonyattal, mostanra egy milliárd dolláros bevétellel rendelkező sorozat-óriás, amely már a második filmnél utolérte az Alkonyat filmeket. - Nagyon remélem, hogy ez örökké életem része marad - mondja Claflin - mert nagyon szeretem.

- Még egyáltalán nem dolgoztam fel, hogy vége a forgatásnak - mondja Jennifer Lawrence, aki még azelőtt megkapta Katniss szerepét, hogy világszerte ismert színésznő vált volna belőle. - Ami nyomasztó abban, hogy véget ér [a sorozat] az az, hogy az egész stáb sosem lesz már többet együtt. Éveket töltöttünk el együtt. És soha többé nem tér már ez vissza. Nem hinném, hogy lenne hasonlóban részünk még egyszer.

A trilógiaszerűség - a sorozat három kötetből áll, ám az utolsó film a harmadik könyv második felét dolgozza fel - nagyon érzelmes lesz a sorozat rajongói számára, hiszen a Kiválasztott 2. részében minden eldőlni látszik, amikor Katniss és egyre növekvő lázadó serege háborút indít a Kapitólium és annak gonosz vezetője, Coriolanus Snow elnök (Donald Sutherland) ellen. Az áldozatok száma hatalmas lesz, a befejezés pedig épp csak hogy megnyugtató.

- Az egész sorozat az erőszak és a háború következményeiről szól - mondja Francis Lawrence, rendező, aki végigkísérte a sorozatot, és ezeket a következményeket láthatjuk is majd. - És az kemény lesz. - Ez az a pillanat, amikor minden idők legjobb ifjúsági sorozata igazán felnőtté válik.
Forrás: Empire

A folytatásban az eredeti digitális szkenn.




5 megjegyzés:

  1. Miért??? D: Nem fogom kibírni nélkülük

    VálaszTörlés
  2. Amilyen rövid, olyan jó. :)

    Tényleg érdekes, hogy még csak 3 éve van jelen a sorozat a médiában, mégis sokkal hosszabb időnek tűnik. De szerintem részben ez a blog számlájára tudható. Ha nem lenne az oldal, a mi lelkesedésünk is el-elszunnyadna az egyes részek mozibemutatói között, de Ancsi te a köztes időszakban is tartod bennünk a lelket. A HP esetében sokkal hosszabb időtartamról volt szó, de akkor nem követtem semmilyen blogot, így mindig csak a mozibemutatók környékén voltam izgalomban, a THG esetében viszont tényleg szinte egész évben kitart. :)

    Mondjuk ezt az Alkonyat-hasonlatot nem igazán értem, de aztán meglehet, hogy valaki talál benne közös vonatkozást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha így gondolod, mert pont az a célja az oldalnak, hogy ne üljön le a lelkesedés két film között. Mondjuk nem mindig egyszerű ez, mert mostanában is alig van promóanyag (jó, végül mára csurrant-cseppent egy interjú), de igyekszem. Örülök, ha sikerrel :)

      Az Alkonyat hasonlóság fakad egyrészt a szerelmi háromszög témából, még akkor is, ha az Éhezők Viadalának ez nem fő témája. Illetve abból, hogy nagy sikerű ifjúsági sorozat ez is, "feltörekvő" fiatal színészekkel. Ráadásul a THG közvetlenül váltotta az Alkonyatot és végül a gyártóik is összeolvadtak...

      Törlés
  3. Szerintem még az sem negatívum, ha épp nincs friss anyag, amit posztolhatnál. Az egész mozgatója szerintem inkább szellemi, hiszen ígyis-úgyis a fejünkben van, hogy bizonyos időtartamonként felnézünk a blogra, végülis a legtöbbünk már kötődik ide. És úgy hiszem ez az ami az egészet mozgatja és viszi előre. :) Nem lehetünk elég hálásak, hiszen tényleg Te vagy az, aki fenntartja az érdeklődésünk filmről-filmre! :)

    Tényleg! A szerelmi háromszög eszembe sem jutott hirtelen! De a többi példád is helyénvaló, na így azért már mindjárt más, ráláttam én is a hasonlóságra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Örülök, hogy kötődtök az oldalhoz.

      Amúgy most tényleg értetlenül állok azelőtt, hogy ennyire nincs semmi. Visszanéztem a tavalyi és a két évvel ezelőtti időszakot: tavaly épp ekkortájt jelent meg a második sorozat karakterposzter, tavalyelőtt pedig a Futótűz előtt a győzteseket ábrázoló banner gyarapodott napról napra. Mindkét évben volt már infónk a soundtrackről, amelynek első számait szeptember elejére vártuk, most semmi (pletykák, álhírek vannak, hivatalos még nincs - mondom azoknak, akik küldik az infókat. Higgyétek el, hogy látni fogom, ha hivatalos lesz)
      Hát ez van. Azért valami minden napra jut, mára egy remek Liam interjú, szóval nem is panaszkodhatunk. :) Azért egyre több cikk, interjú kerül elő mostanában valóban.
      Az meg talán nem is baj, hogy nincs brutál mennyiségű stillünk, mint korábban - bár jön az még szerintem a következő két hónapban.

      Törlés