2015. augusztus 28., péntek

Liam Hemsworth interjú a Filminkből

Liam Hemsworth végre letette névjegyét Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részével.

- Igazán lenyűgöző, nagyszerű színész - mondta az ausztrál tehetségről, Liam Hemwsorth-ről az első Éhezők Viadala film rendezője, Gary Ross. A Bosszúállók és a Thor főszereplőjének most 25 éves öccse 2010-ben Az Utolsó Dallal robbant be a nemzetközi köztudatba, mostanra pedig a sztárság minden velejáróját élvezheti, a fentebb említett sorozatban való szemet gyönyörködtető megjelenésének köszönhetően. 


Az Éhezők Viadala utolsó két filmjében sokkal többet szerepelsz...
Igen, sokkal többet. Ezekben a filmekben sok az akció. A legjobb, amikor közös jelenetünk van Woody-val és Jenniferrel, Josh-sal és Jeffrey Wright-tal. Sok olyan jelenet volt az utolsó két film forgatása során, amit nehéz volt kivitelezni, mert úgy viselkedtünk, mint a gyerekek. Néha nehéz velünk boldogulni.


Ki viselkedik úgy leginkább, mintha gyerek lenne?
Woody! Woody mindig olyan, mint egy gyerek, különösen, ha egy jelenetben neki nincs szövege, míg a többieknek van. Olyankor egész nap csak lófrál. Vele néha elég nehéz együtt dolgozni.

Közvetlenül egymás után forgattátok le a két filmet...
Ami által nagyon elnyúlt a forgatás.

Nem mentek egymás idegeire, amikor ilyen sokáig együtt dolgoztok?
Nem, nagyon szerencsések vagyunk. Gyűlölnénk is az egészet, ha olyan emberekkel kellene együtt dolgozunk ilyen hosszú időn keresztül, akikkel nem jövünk ki jól. Immáron évek óta együtt dolgozunk, és mostanra igazán jó barátok lettünk. Így a hosszú napok sokkal könnyebbek, ha az ember szívesen van együtt a többiekkel.

Mit éreztél Philip Seymour Hoffman sajnálatos halála kapcsán?
Igen, ez nyilvánvalóan nagyon szomorú... rendkívül szomorú volt. Mindenkivel nagyon jó barátságban volt, nagyszerű színész volt, és nagyon jó ember. A halála nagyon felkavaró és mélyen megdöbbentő volt.

Gale-nek sokkal nagyobb szerepe van ebben az utolsó filmben. Akár fizikailag akár lelkileg el kellett jutnod olyan magasságokba, ahol korábban még nem jártál?
Igen, fizikailag egyértelműen, de érzelmileg is. Gale-nek eddig vissza kellett fognia magát, és most hirtelen olyan helyzetbe kerül, ahol ő is harcolhat. Készen áll, hogy háborúba induljon, hajlandó bármit megtenni, hogy megdöntse a Kapotólium hatalmát. Nagyon sokszor megsérültem ezen filmek forgatásakor, amikor naphosszat kaszkadőrmutatványokat csináltunk. Én szeretem magam megcsinálni karakterem mutatványait, amennyire csak engedik, hogy csináljam. De aztán ez nagyon monotonná válik, így az ember itt-ott elront valamit. Rengeteget mozgok munkán kívül is, amikor valami hasonlót csinálok. Együtt edzek a kaszkadőr srácokkal és különböző sportokat is űzök: box-olok, kick-box-olok, futok és súlyt emelek. 

Voltak olyan újdonságok, amiket ezen filmekre való felkészülés során tanultál meg?
Igen, rengeteget kick-box-oltunk a filmek előtt olyan srácokkal, akik életük nagy részét ezzel töltik. Rengeteget lehet tanulni ezektől a srácoktól, akik tényleg tudják, mit is csinálnak.

Edzettél már a bátyáddal, Chris-szel együtt?
Időnként összefutunk itt-ott, de ő folyamatosan dolgozik, én is dolgozom, de igen, azért egy kicsit szoktunk néha együtt edzeni.

Versengő típus vagy, ha sportról van szó?
Igen! Akinek van fiútestvére, az versengővé válik.

Tudsz veszíteni?
Hogy tudok-e veszíteni? Szerintem igen.
És mit szoktál elveszíteni?
Semmit!

És ha munkáról van szó, akkor is versengő típus vagy?
Nem, ha munkáról van szó, nem, egyáltalán. Mindketten nagyon hálásak vagyunk, hogy odáig jutottunk, ameddig, és mindketten nagyon örülünk a másik sikerének, szóval ilyen téren teljes mértékben támogatjuk egymást. De a sportban? Na, ott sokat versenyzünk!

Philip Noyce ausztrál rendező nyilatkozta, hogy az ausztrál férfiak sokkal férfiasabbak, mint a többiek. Egyetértesz?
Hát, nem is tudom. Ez nehéz kérdés.

Azt mondta, azért, mert az ausztrál férfiak nyitottak. És ezzel egyetértesz?
Szép dolog tőle, hogy így gondolja, de én azért nem általánosítanék, hisz mindenki más. Sok ausztrál férfi hasonló környezetben nőtt fel, kereskedéssel és hasonlókkal foglalkoznak, de nagyon sok ausztrál lusta és a könnyebb végén próbálja megfogni a dolgokat...

Talán a Vegemite a dolog titka?
Lehet, hogy a Vegemite a dolog titka. Én is Vegemite nőttem fel. Nekem az a hajtóerő.

Gyakran jársz haza?
Nagyon hiányzik Ausztrália. Immáron hat éve élek az Államokban. Hiányzik a hely, ahol felnőttem. Hiányzik az egyszerűség, amiben felnőttem, ott nincsenek még közlekedési lámpák és hasonlók sem. Hiányzik, hogy kis közösségben éljek és úgy érzem, mintha kicsit eltávolodtam volna a valóságtól, a világ többi részétől; hiányzik az a fajta élet. Szeretek hazalátogatni, hosszabb időre hazautazni, de most már különben is olyan sokat utazok, hogy sehol sem maradok túl hosszú ideig.

Mi hiányzik otthonról?
A hal sült krumplival! A Vegemite-s pirítós... Mondjuk most már itt is van Vegemite, de nem ugyanolyan az íze, az ausztrál sokkal finomabb!

Szoktál keresni olyan boltokat, ahol kaphatóak ausztrál élelmiszerek?
Állítólag a World Market-ben is lehet kapni Vegemite-t, de én nem találtam. Valaki mondta, de aztán én végül nem tudtam venni. Általában a barátaimat kérem meg, hogy hozzanak otthonról. Vagy neten is lehet rendelni. Tim-Tams-et is láttam már itt a boltokban. De szerintem az sem olyan finom, mint odahaza!

Mi fog legjobban hiányozni az Éhezők Viadala forgatásáról?
Azok a barátságok, amelyek köttettek, mind a szereplőtársakkal, mind a stáb többi tagjával. A stábtagok nagyjából ugyanazok voltak a legelejétől kezdve, és sokakkal kerültem egészen közeli viszonyba. A forgatás vége felé Jenniferrel csak ültünk egymás mellett és egészen elérzékenyültünk a tudattól, hogy lassan véget ér ez az egész és a továbbiakban már nem fogunk olyan sok időt tölteni ezekkel az emberekkel. Szerintem mindannyiunknak ez fog hiányozni a legjobban.
Forrás: FILMINK

1 megjegyzés: