2015. augusztus 12., szerda

Éhezők Viadala szereplők a sorozat végéről, 1. rész

A Comic Book Resources még a Comic Con-on készített interjút a sorozat ott résztvevő tagjaival, ám az interjú csak most került elő. Iszonyat hosszú cikk, úgyhogy két részben érkezik.

Mindvégig nem hagyta el a remény az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. rész szereplőit és készítőit, amikor utoljára jelentek meg a San Diego-i Nemzetközi Comic Conon, hogy bemutassák sorozatuk utolsó filmjének előzetesét.

Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Willow Shields, Francis Lawrence rendező és Nina Jacobson producer nagyon feldobódott és készséges volt, amikor közvetlenül a H csarnokban való részvételük után sajtótájékoztatót is tartottak.


Jennifer, van néhány érdekes felvetés ebben a filmben, hogy háborúba kell menned és meg kell ölnöd mindenkit.
Jennifer Lawrence: Szó sincs mindenkiről. [Katniss] Snow elnököt mondott csak.

Mesélnétek a filmnek erről a részéről?
Jennifer Lawrence: Nos, szerintem sok könyv megy el szó nélkül a háború témája mellett. Mi is kitartottunk, amíg csak lehetett. Ez [a történet] nyilvánvalóan egy elképzelt történet egy képzeletbeli kormányról. Úgy gondolom, az a minimum, hogy abban reménykedünk, hogy a közönség egy része ezt magával viszi, különösen a fiatalok, reméljük, úgy mennek majd ki a moziból, hogy elgondolkodnak és nem követik ezt az utat. De igen, a minimum, hogy arra törekszünk, hogy elérjük, hogy gondolkodjanak az emberek.
Josh Hutcherson: Ugyanakkor szerintem egy nagyrészt a háború következményeiről is szól. Mindarról az erőfeszítésről, amelyet a sorozat szereplői tettek és azokról a dolgokról, amelyek félresikerültek, és ami miatt az embereknek háborúzniuk kellett. És az, hogy inkább vessünk véget ennek, mielőtt háborúra kerülne a sor, ez is nagyon fontos üzenet, látni, hogyan siklanak félre a dolgok, hogy milyen szélsőségessé válhat a háború és hogy miért nem lehetett korábban véget vetni neki.


Jen, mit fogsz hiányolni Joshban és Josh neked is hiányozni fog-e Jen?
Josh Hutcherson: Igen, eltálaltad!
Jennifer Lawrence: Egyelőre még sokat látjuk egymást. Szóval nekem nem fognak hiányozni a többiek, mert még mindig sok időt töltünk együtt a szabadidőnkből. De hiányozni fog, hogy együtt játsszak [színészkedjek] velük, mert olyan borzasztó, hogy egymás szemébe sem tudunk nézni anélkül, hogy el ne nevetnénk magunkat. Másik filmek forgatásakor nincs meg ez a kihívás, bárki mással képes vagyok együtt dolgozni. Általában képes vagyok színésztársaim szemébe nézni és nyugodtan végigcsinálni a jelenetet. És ez a kihívás hiányozni fog.
Josh Hutcherson: Jen kifejezetten jó hangulatot teremt a forgatáson.
Jennifer Lawrence: Köszönöm!
Josh Hutcherson: Szóval szerintem ez nekem hiányozni fog a jövőbeli forgatások alkalmával. Úgy vélem, ez azért lehet, mert olyan őrülten és hitelesen alakít, és eléri, hogy a körülötte lévő emberek is bátran önmaguk legyenek. Ez pedig nagyon ritka, különösen egy színésznőtől egy forgatáson. (Jen-hez fordulva) Még mindig nagyon büdös a kezed.
Jennifer Lawrence: Akkor ne szagolgasd. Amiatt a chips miatt van.
Josh Hutcherson: Szóval ez hiányozni fog, igen.

Mindenkihez szól a kérdés: ki a legbátrabb és legszókimondóbb közületek a való életben?
Jennifer Lawrence: Szerintem közülünk többen ilyenek vagyunk, ilyennek kell lennünk, hiszen az emberek felnéznek ránk, kérdéseket tesznek fel és sokszor a világ nagy része figyel ránk. Tehát sok tekintetben nekünk ki kell állnunk bizonyos dolgok mellett.
Liam Hemsworth: Amikor az ember ilyesmivel foglalkozik, akkor sokszor kell véleményt nyilvánítania - és ilyenkor bizonyos szempontból arra kényszerül, hogy felnőjön. Szerintem mi mindannyian törekedtünk rá, hogy jó példát mutassunk. Ráadásul ebbe nagyon hirtelen csöppentünk bele.

Hogyan hasonlítanátok össze a Hollywood-i show business világát az Éhezők Viadalával? Hasonlítotok karaktereitekhez ebből a szempontból?
Liam Hemsworth: Hát egyértelműen vannak ott is őrültek és a való életben is.
Jennifer Lawrence: Persze, hogy vannak. Vannak olyan emberek Hollywoodban, akiknek ugyanolyan őrült frizurájuk van, mint a kapitóliumi embereknek.
Liam Hemsworth: Van egy fickó, Lenny Kravitz-nek hívják, aki mindig úgy néz ki, mintha ki lenne öltözve.
Jennifer Lawrence: Én nem tudom megmondani, mikor van jelmezben és mikor nem.
Liam Hemsworth: Így is, úgyis ugyanaz a fickó.
Jennifer Lawrence: Nem tudom. Úgy értem, van rajtunk bizonyos nyomás, de mi nem igazán érezzük ezt. Josh, Liam és én a magunk kis világában élünk Los Angelesben. És így én nem igazán érzem a Hollywood irányából érkező nyomást. Mondjuk szinte mindig kinn lógunk Liam-nél Malibun és borozgatunk (nevet). Elértem, hogy rákattanjon a sorozatokra. Megszeretted a Vanderpump Rules-t. De meg ám.
Liam Hemsworth: Az egy nagyon király sorozat.
Jennifer Lawrence: Hetekkel később küldött nekem egy sms-t, hogy "Kristen és hogy-is-hívják már korábban is jártak?" Mire nekem az járt a fejemben, "Jé, te még mindig nézed!"

Tudnátok mesélni arról, milyen volt elbúcsúzni a forgatástól?
Liam Hemsworth: Szerintem ez mindannyiunk számára nagyon nehéz. Hihetetlen érzelmek kavarognak bennünk, hogy egy ilyen sorozat a végéhez ér. És szerintem nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen nagyszerű barátságokra tettünk szert és hogy ilyen különleges élményeket élhettünk át együtt. Nyilván nagyon őrült dolog volt belevetni magunkat egy ilyen csodálatos munkába, klassz volt ennek részese lenni és együtt felnőni. Öt vagy hat éve együtt vagyunk már.
Jennifer Lawrence: Nem tudom, én 10-nek éreztem.
Liam Hemsworth: Sokszor gondok arra, ki voltam akkor és ki vagyok most. Mindannyian felnőttünk és rengeteget változtunk. Ez mindig nagyon...
Jennifer Lawrence: Én már sehova nem megyek repülőgép nélkül.
Liam Hemsworth: ... különleges pillanat lesz az életemben.

Mit láttok ezekben a filmekben a mi világunkról?
Josh Hutcherson: Szerintem sok a hasonlóság. Szerintem a média hatalmáról sok szó esik ezekben a filmekben és arról, hogyan hat a média az emberekre. Arról, milyen erős eszköz vagy akár fegyver is lehet - és hogy megvan a veszélye, hogy a kormányzat ennek segítségével akarjon irányítani és mások kultúráját elnyomni. Az erőszak dicsőítése pedig a másik. Különösen az Éhezők Viadala elején ennek nagyon fontos szerepe van. Ez a történet egyfajta tanmese arról, hogy a dolgok hogyan is történhetnek.

Nina vagy Francis, kiemelnétek a veszélyes jeleneteket?
Francis Lawrence: Nos, úgy vélem, a Kiválasztott 2. részében belemegyünk a háború összetettségének néhány fontos témájába, amelyekről már Josh is beszélt korábban. Fontos az a gondolat is, hogy soha nem könnyű eldönteni, szükséges-e egy háború vagy sem.
Nina Jacobson: Én azt is gondolom, hogy ha az ember alapjaiban akar megváltoztatni egy történetet, amit a kormányzat el akar adni, akkor bármi megtörténhet, változások következhetnek be, ha az emberek elég bátrak ahhoz, hogy folytassák, amit valaki elkezdett. Az első filmben a Kapitóliumnak teljes a hatalma a média felett. Katniss ezt töri meg Peetával együtt az első film végén. A forradalom során hatalmas szerepe van annak, hogy ki a felelős a médiáért és mire használják ezt fel. És változás csak annak eredményeképp következik be, hogy karaktereink az igazságra törekszenek és szembeszállnak a rendszerrel, de ez nem egyszerűen történik. Úgy gondolom, ez a tudatosság és határozottság nagyon fontos eleme ennek a történetnek, és úgy vélem, a közönség ezt meg is érti.

Jen, láttam, amint összefutottál Bill Murray-jel. Beszéltetek már korábban egymással?
Jennifer Lawrence: (felsóhajt) Már hosszú ideje - ahogy a világ nagy része - hatalmas rajongója voltam Bill Murray-nek, és mindig is meg akartam vele ismerkedni. És Woody Harrelsonon keresztül már váltottunk pár szót. E-maileket írtam Woody-nak, általában, amikor részeg voltam, és leírtam, azokat a dolgokat, amit már rég el akartam mondani Bill Murray-nek. Ő pedig így megkapta őket. Szóval már csak a tény, hogy tudja, hogy a világon vagyok, a dolog egyik része. A másik, hogy ő maga is akart velem beszélni. Aztán említett valami olyasmit is, hogy együtt kellene dolgoznunk. Nem tudom. Izgatott vagyok miatta. Klassz volt [beszélni vele].

Folytatás holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése