2015. augusztus 20., csütörtök

Brit fiatalok írhattak részleteket a Kiválasztott 2. rész háttérzenéjéhez

Év elején az Éhezők Viadala filmek zeneszerzője, James Newton Howard és a Lionsgate brit zeneiskolákat és diákokat keresett meg azzal a felhívással, hogy egy-egy rövid részlettel járuljanak hozzá a Kiválasztott 2. rész háttérzenéjéhez, amelyet múlt hónapban rögzítettek a londoni Abbey Road Stúdióban. A hírek szerint több, mint 2000 fiatal küldött be részletet, amelyek közül maga James Newton Howard választotta ki azt a 24 szerencsést, akinek van rá esélye, hogy a beküldött részletét ténylegesen fel is használják a filmzenében.

A Bournemouth Echo a 18 éves Lizzy Proctor történetét meséli el, aki egyike a 24 szerencsésnek.

Nem hagyta el a remény: Lizzy Proctor az új Éhezők Viadala film háttérzenéjén dolgozik.
Jutalma részeként a fiatal lány részt vehetett egy mesterkurzuson, amelyet Hans Zimmer tartott, aki több, mint 150 film zenéjét szerezte és az Oroszlánkirály zenéjéért Oscar-díjat is kapott. Lizzy ezen kívül részt vehet a film londoni, párizsi vagy akár a New York-i premierjén is. 

Lizzy, aki Kinsonban a Kortárs Zenei Akadémia tanulója, a következőket mondta:
"Alig tudtam elhinni, hogy ilyen szerencsés vagyok, amikor megkerestek. Szinte meg is feledkeztem róla, így aztán igencsak meglepődtem, amikor felhívtak. Láttam az előző részeket és csodálatos lenne, ha a zenémet felhasználnák ehhez a részhez. Családom nagyon büszke rá, én pedig úgy érzem bebizonyítottam magamnak, hogy képes vagyok erre. Határozottan felnyitotta a szememet, hogy tényleg meg tudom csinálni."

Rob Birchall, az Akadémia tanára hozzátette:
"Hihetetlen eredmény ez Lizzy számára, mi pedig nagyon büszkék vagyunk rá. Csodálatos, hogy egy diák egy nagyszabású hollywood-i filmen dolgozhat. Maga a tény, hogy elkérték Lizzy zenéjét, hogy beletegyék a filmzenébe, észbontó. Nem hiszem, hogy pazarolnák rá az idejüket, ha nem akarnák felhasználni."
Forrás: Bournemouth Echo

Nem mellesleg ez az írás is megerősíti a londoni, párizsi és New York-i premier létét, már csak ezek dátumáról nem tudni semmi biztosat még így három hónappal a film bemutatása előtt se.

1 megjegyzés: