2015. augusztus 23., vasárnap

Kicsit bővebb Entertainment Weekly cikk

Múlt héten már olvashattátok az Entertainment Weekly mozis különkiadása digitális változatának Kiválasztott 2. részről szóló cikkét, most azonban kijött a cikk online verziója egy kicsit több részlettel. Gyanítom, hogy ettől azért több van a nyomtatott verzióban, azonban az azóta sem került fel a netre. 


Az Éhezők Viadala első három filmje a 12. körzet erdeibe, két halálos Arénába, és egy földalatti világ zord légkörébe kalauzolta a rajongókat, az utolsó részben, a Kiválasztott 2. részében azonban Katniss a kormányzati vezetés azon területeit célozza meg, amelyeket korábban nem láthattunk a mozivásznon.

Suzanne Collins nagy sikerű ifjúsági sorozata rajongói hamarosan közelebbről is megismerhetik a Kapitóliumot. 
Most töltünk majd a legtöbb időt a Kapitóliumban - mondja Francis Lawrence rendező. - Ezért aztán arra kellett összpontosítanunk, hogy hogyan építsük ki ezt a területet, különösen, amikor időnk nagy részét az utcákon töltjük. 
Íme egy elképzelés, amelyet a látványtervező csapat készített a támadás alatt álló városról. 



TÉRKÉPVIZSGÁLAT


A Katniss és lázadó szövetségesei által használt 3D hologramos térkép, amely a Snow elnök rezidenciájához vezet ismerős lehet majd a gyakorlott utazóknak. 
Aki ismeri Párizst, annak nagyon ismerősek lehetnek majd a térképen látható merőleges elrendezések. - mondja a rendező Lawrence. - A látványvilágot Párizs elrendezése és Germánia egykori tervei alapján készítettük el. - Annak ellenére azonban, hogy a csapat ismerős segítségével halad előre a széles sugárutakon és a jól behatárolható körutakon, nem lesz egyszerű számukra lenyomozni (és levadászni) Snow elnököt. Lawrence így folytatja: - Az útvonalon komoly csapdák állják a csapat útját. - Bár a jövőben játszódó franchise utolsó fejezete könnyedén válhatna háborús filmekre jellemző brutális jelenetek sorozatává, Lawrence azt mondja, rengeteg energiát fektettek abba, hogy a film kamaszbarát maradhasson. - Arra törekedtem, hogy az erőszak érzelmi következményeit mutassuk be, ne a vért, belsőséget, mészárlást és ezek megdöbbentő képeit. - magyarázza. - Rengeteg erőszakos részre csak utalás lesz.

VÖRÖS SZEMÜVEGEN KERESZTÜL


Az épületek megjelenésének megalkotásához Philip Messina díszlettervező a szovjet időkből szerzett inspirációt. 
Az építészet diktatórikus rendszereket idéz - mondja. - Az épületek erősek és masszívak, ugyanakkor díszítés is található rajtuk.
Amikor megfelelő forgatási helyszínt keresett, egy olyan berlini utcán találta ezt meg, ahol egy orosz katonai kiképzőtábor is volt.
- Ez volt életem legjobb találata. - jegyzi meg Messina. Építőmunkásokból, mérnökökből és díszlettervezőkből álló csapata jelentős mennyiségű munkát fektetett abba, hogy Panem kormányzati székhelye háború sújtotta övezetnek látsszon. - Feltúrtuk az utakat, lyukakat képeztünk az épületekben és elértük, hogy úgy tűnjön, mintha valahol tűz ütött volna ki. - mondja Messina. - Elég szerencsések voltunk, hogy bármit megtehessünk, amit akartunk. 
A Kapitólium látványát szovjet városi építészetet idéző egyedi tervezésű műemlékek és utcai lámpák tették teljessé. - Az épületek erősek és masszívak, ugyanakkor díszítés is található rajtuk. [Esküszöm nektek, hogy az eredeti szövegben is kétszer van ez a mondat :O] - magyarázza Messina. - Ez olyan művészi hatást kölcsönöz nekik, amelyről úgy éreztem, korábban még nem láttam filmben.

SNOW ELNÖK BUKÁSA


A négy filmből álló disztópikus sorozat forgatása Észak-Karolinában, Atlantában, Párizsban és Berlinben zajlott, amelynek során Snow elnök rezidenciájának felépítésében komoly rutint szereztek. A furnérlemezekből és nikecelből felépített díszleteket azonban minden egyes film után megsemmisítették.
Nagyon sokszor megépítettük majd újraépítettük - mondja Messina. - Olyan ez, mint a házépítés. 
Készítsd el a házat furnérlemezekből és fesd le úgy, hogy úgy tűnjön, betonból van. Philip Messina így fgalmaz: - A lehető legolcsóbb, legkönnyebb anyagokból próbáltuk a lehető leglátványosabb eredményt elérni.
Forrás: EW

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése