2015. augusztus 19., szerda

3 hónap a Kiválasztott 2. rész moziverziójáig

Az előző hónappal ellentétben az elmúlt időszakban nem dübörgött olyan hangosan és gyorsan az utolsó film reklámja. Persze a lehetőségeket felkínáló alkalmak tovaszálltak, ezért lehet a lecsendesedés. Nem is lenne ezzel baj, hisz ki ne szeretné, ha végre úgy nézhetnénk meg a filmet, hogy nem lövik el az összes spoilert a kampány során, de előttünk még az ősz.
  • Egy komoly megjelenés azért volt a hónap során, a Kiválasztott 2. rész második, úgynevezett hivatalos mozis előzetese. Ennek hivatalos feliratos/szinkronos verzióját még nem látom online (moziban összefutott már vele valaki?), de Peeta igényes feliratával lentebb ismét megnézhetitek az előzetest, amely nem fukarkodott izgalmas részletekkel a filmből. A szemfüles rajongók ugyanis sok mindent megtaláltak benne. Épp a napokban került elő az előzetes 3D-s verziója, amelyet a brit mozibajárók egészen biztosan láthatnak a közeljövőben.
  • A film közben persze készül a háttérben, amiről annyit tudtunk meg, hogy a háttérzene felvételei lezajlottak, és a sorozat utolsó filmjében is hallhatjuk majd a Trinity fiúkórust, akik már a Hanging Tree emlékezetessé tételében is komoly szerepet játszottak.
  • Ezeken kívül a One Panem weboldala rövid lázadói videókkal és feliratokkal próbálja fenntartani a történet iránti érdeklődést, illetve a hivatalos Éhezők Viadala közösségi profilokon mindenféle kampánymorzsákkal (apróságok: képek, idézetek, stb.) tartják fenn a rajongók érdeklődését.
  • Átléptük a 100 napos határt is, ám a film popzenei társalbumáról, a pontos premierdátumokról biztosat nem tudunk, de azért a 100 napos poszter körül hatalmas műbotrányt csapott a kinti bulvársajtó és némelyik rajongói oldal is...
  • Annyi derült még ki - éppen ma reggelre - hogy a film odakinn 13-as korosztály besorolással megy majd, de ez a korábbi három esetben is így volt. Nálunk eddig mindig megkapta a 16-os karikát és a történések tükrében ezt én az utolsó film kapcsán is indokoltnak érezném.
  • Elviekben már kinn vannak az első komoly cikkek a film kapcsán a külföldi magazinokban, ám ezek közül még csak a FilmInk részleteit olvashattátok épp ma délelőtt.

9 megjegyzés:

  1. Hogy mennek a napok. Szerintem Szeptemberben jön az utolsó előzetes. Októberben meg a tv-spot-ok. Tavaly is asszem így volt.

    Reménykedtem,hogy lesz még vírus videó. Mert az az egy ami idén jelent meg,inkább hasonlított egy diktátorra aki megmutatja,hogy mennyire klassz hadserege van. Persze nem volt rossz,lehet csak nekem nem volt bejövős

    Ancsi te mit gondolsz az előzetessel kapcsolatban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az utóbbi két évben, amikor novemberi filmbemutató volt, mindig október 20-30. között volt egy utolsó, rövidebb előzetes. A márciusi 20-i film előtt február elején.
      Mivel most viszonylag hamar (nem is értem, miért ilyen hamar!) kiadták a második előzetest, a szokásosnál egy árnyalattal korábban, mondjuk október elejére tippelném az utolsó ízelítőt. Mondjuk tény, hogy olyankor már jönnek a TV Spotok is és azok között is szoktak 1 percesek lenni, szóval októbertől én már nem tartok, hogy ne lenne mit kitennem. :) Most fura, hogy alig van valami, de ez van. :)

      A vírusvideó, a Comic Conos hatalmas mellélövés volt szerintem is. Igen, hatásos volt és tökjó, hogy volt valami, amit kaptunk a CC alkalmával, de ettől sokkal átgondoltabb anyagot illett volna kapnunk, mert nagyjából áll, amit Te is megfogalmaztál.

      Törlés
    2. Igazad lehet. nem hagytak sok időt a két trailer között. Jó ez nem baj persze :D

      abban biztos vagyok,hogy ütős lesz. tavaly kibírtam, ne nézzem meg.

      Egyébként nem azért mert annyira oda vagyok a szinkronért,de jöhetne már a 2. videó is magyarúl. Úgy érzem,nem nagyon foglalkoznak a hazai forgalmazók azzal,akarom mondnai a rajongókkal,mert szerintem vannak egy páran :)

      Legalább egy újságban írnak róla az adott hónapban és mellékelnek egy nagy poszter. De amúgy:Jó nem leszek telhetetlen

      Törlés
    3. Egyetértek. Én is hiányolom már a második előzetest szinkronosan, szintén nem magam miatt, csak azon elv mentén haladva, hogy _az_ a hivatalos mozis előzetes. Vagyis illene mennie moziban, ott meg már leginkább szinkronosan adják. És lehet mondani, hogy van nálunk csúszás, de immáron egy hónapja (tán pont ma négy hete?) kijött az az előzetes is, az meg sok idő.

      Ez a másik, ami engem is bosszant, hogy úgy érzem - nem is tudom, hogy fogalmazzak, hogy pontos legyek - valóban nem foglalkoznak a médiában a sorozattal. Amikor meg igen, akkor a bulvárt nyomják. És nem tudom, kinek a feladata lenne ez: a forgalmazóknak, mozis újságoknak vagy hogy hogyan lehetne ezt a műfajt valahogy a rajongókkal együtt mindenki megelégedésére csinálni. Vagyis, hogy a forgalmazónak/mozis újságnak is kifizetődő legyen és az olvasó/rajongó is kellőképp igényes anyagokat kapjon a film kapcsán.
      Mert naiv nem vagyok. Lelkesedésből ezt tényleg csak mi, rajongói oldal szerkesztők csináljuk, de így sem könnyű sokszor, mert miután nyílt a terep, érkeznek negatív kommentek is, az meg akkor is leszívja az ember energiáját, ha nem akar foglalkozni vele.
      Na, mindegy, ezt az oldalt még végigcsinálom, aztán titkon szurkolok, hogy legyenek hasonlóan lelkes utódaim :)

      Törlés
    4. Pont tegnap gondoltam rá én is, hogy miért nincs még szinkronosan a 2. előzetes?! Na persze nem magam miatt, hanem amit Te magad is megfogalmaztál, Ancsi. Na meg már tesómnak is megmutatnám, aki sajnos szinkron párti..

      Szerintem ez, hogy nem foglalkozik eleget a sorozattal a magyar média elég megosztó. Tavaly ilyenkor nem tudtam úgy bekapcsolni a TV-t, hogy 30 percenként le ne nyomjanak egy TV-spotot, sőt még a rádióban is ment a hanganyaga az előzetesnek. Idén egyelőre semmibe nem futottam bele. Viszont egyik este Hanging Tree remix ment a Class FM-en! :D Anyukám sikított, hogy hallod mi szól?! :P :)

      Törlés
  2. A Sugár moziban a pénztár felett található képernyőkön már adják az egyik előzetest, nem figyeltem, hogy melyiket, de a film előtt nem vetítették le.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk nem hinném, hogy minden film előtt adják. Kinn elviekben a James Bond film előtt ment, azóta meg nem vagyok képben :) Én legközelebb az Útvesztőre megyek - ha egyáltalán, de most érzek magamban hajlandóságot - de arra is csak szeptember végén.

      Törlés
  3. Én arra lennék kíváncsi, hogy premier nap eredeti nyelven, felirattal ment az edddigi három rész? Mert én a Kiválasztott 2.részére megyek csak moziba, és igaz hogy nem premierkor, de barátnőm azt mondta, hogy akkor felirattal megy, és úgy nem akarná nézni. Ez tényleg igaz, vagy csak hallhatta valahonnan?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem igaz. Illetve így nem. Az első és talán a második film is felirattal ment a mozikban, de a Kiválasztott 1. része már szinkronosan is. Ahol én voltam (nagyváros, multiplex) két teremben: az egyikben szinkronosan napi 3-szor, a másikban feliratosan, szintén napi 3-szor.
      A premier, vagyis inkább az éjféli premier helyett tartott előző este 10 órás legelső vetítések pedig csak szinkronosan mentek, én azért is nem néztem meg akkor.

      Törlés