2015. augusztus 3., hétfő

Josh Hutcherson Huffington Post interjú

Josh-ból - tudom - sosem lehet elég, nemrégiben azonban a Huffington Post készített vele interjút, amelyben szó esik az Éhezők Viadaláról, a múltkori Conan Show-ban való elszólásáról és az éppen zajló, Project Imagination-ról is.


Az Éhezők Viadala sorozat véget ér idén ősszel, amikor megjelenik Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. része, ám nemrégiben Josh hasonló felkelést robbantott az interneten, amilyen a filmben, Panemben zajlik.
A Comic Con napján levetített Conan Showban a színész röviden arra utalt Conan O'Brian-nek, hogy még több film is várható, de rögtön utána visszakozott is. A Lionsgate-hez közeli források állítólag azt mondták, hogy semmi nincs előkészület alatt, vagyis úgy tűnik, mintha ez a Kapitólium egy újabb trükkje volna. (A francba már, Snow elnök!)

Így aztán megkérdeztük Josh Hutchersont, hogy tisztázzuk, lesz-e újabb Éhezők Viadala film? Igaz vagy nem igaz?
- Igen, az igazság az, hogy nem tudok semmiről. Szeretném, ha lenne még, mert tényleg szórakoztató elkészíteni ezeket [a filmeket], és ez egy nagyon jó karakter, de ... attól tartok, nem én vagyok az, akinek ezt tisztáznia kell. - mondta Hutcherson. - Ugyanakkor, ha mégis megtörténik, akkor az olyasvalami lesz majd, amiben Suzanne [Collins] teljes szívéből hisz. - folytatta. - Olyasminek kell lennie, ami magától jön. Ez nem jöhet létre pusztán azért, hogy még több filmet készíthessünk.

Amellett, hogy Az Éhezők Viadala év végén megjelenő, valószínűleg utolsó fejezetében szerepel, Hutcherson a Canon Project Imagination: The Trailer című munkájában egyik szereplőtársával dolgozik együtt. A Project Imagionation egy Ron Howard vezetésével zajló verseny, amelynek során egy, a nézők által beküldött videókból választanak ki egy előzetest, amiből aztán kisfilmet forgatnak. A győztes előzetes, a Tainted Water alapján készülő rövidfilm címe The Rusted, egy pszicho-thriller lesz, amelyet Kat Candler (Ördögfióka) rendez, főszereplői pedig Hutcherson illetve Éhezők Viadalában is látott kolléganője, Jena Malone. A filmben ők ketten testvérpárt alakítanak és furcsa dolgokkal szembesülnek, miközben felújítják gyerekkori otthonukat.

Hutcherson erről beszélt részletesebben a Huffington Postnak, de azt is elárulta, mit látna szívesen egy jövőbeli Éhezők Viadala filmben.



Már azelőtt csatlakoztál a Canon Imagination Project című munkájához, hogy akár egy forgatókönyv vagy bármi rendelkezésre állt volna. Nem hagyta el a remény a filmet?
Abszolút nem hagyta el a remény a filmet! Igen, rizikós aláírni valamire, aminek nem ismered még a forgatókönyvét, hogy milyen karaktert alakítasz vagy akár a történetet, a műfajt vagy bármit. De határozottan bíztam Ron Howardban, hogy valami érdekeset fogunk létrehozni és igen, tényleg nem tudtam, mi az ördögre számítsak ettől az egésztől, de végül nagyon jól alakult. Nagyon várom, hogy lássák az emberek.

Milyen érzés volt, amikor végre megláttad a forgatókönyvet?
Nagyon izgatott voltam. Igazán eredeti volt és tudtam, hogy ha valamire, akkor Kat az eredetiségre törekszik, és szerintem határozottan sikerült ezt elérnie.

A filmen egyik Éhezők Viadala-beli szereplőtársaddal dolgozol együtt. Hogyan alakult ez így?
Már nagyon korán megvolt a forgatókönyvünk és Jena volt az első számú jelölt a listámon, úgyhogy sms-eztem és e-maileztem neki és nagyon odáig volt a dologtól. Így aztán azonnal igent mondott, az pedig igazán klassz, amikor az első számú jelölt elvállalja a szerepet.

Mennyiben hasonlítanak az itt szereplő sokkhatások az Éhezők Viadalában szereplőhöz?
Nagyon másak. Gondolok itt arra, hogy az Éhezők Viadala tényleg életről és halálról szól és nagyon magas a tét. A The Rusted ugyan szintén nagyon izgalmas, ám itt a lényeg, hogy a thriller elemek az őrületbe viszik az embert, és bár nagyon szórakoztató ezt eljátszani, de nagyon félelmetes is belegondolni.


A filmben "múltbéli emlékeiddel kell szembesülnöd". Ezek az emlékek arról szólnak, amikor Snow elnök átmosta az agyadat?
Nem, hiszen ez nem az Éhezők Viadala világa, hanem itt teljesen más dolgokról van szó. De ha abban a világban lennék, akkor nagy valószínűséggel tényleg ez lenne a helyzet, mert ezek nagyon sötét és alattomos emlékek. [Anyám, ilyen higgadt választ adni egy ennyire látványosan buta kérdésre.]

Hogyan készültél fel az ebben a filmben történő házfelújításra? HGVT-t néztél?
Elég vicces, de tényleg gyakran nézek HGTV-t [Home And Garden TV vagyis Lakás- és Kert]. Egyszerűen szeretem nézni a lakásfelújításokat, szóval, ha ez a feladat, én benne vagyok!

Mi az, amit az emberek nem tudnak a Ron Howarddal közös munkáról?
Hogy [Ron] nagyon hétköznapi. Úgy érzem, ha valaki ennyire kreatív és ilyen nagy elismertségnek örvend, az félelmetes, ráadásul Ron zseni, mégis nagyon nyugodt és laza.

Ha az Éhezők Viadalán kellene részt venned, miben lennél különlegesen jó?
A fenébe. Nem tudom. Talán a gyorsaság. Megpróbálnék elkerülni bizonyos dolgokat és szerintem rejtőzködnék.

És mit látnál szívesen az újabb Éhezők Viadala filmekben?
Az utolsó könyv kihagy bizonyos dolgokat, míg eljutunk a végső pillanatig... aztán a történet egy bizonyos pontjára ugrunk, de van némi hiányosság a kettő között. Szerintem ez lehetne a kezdet. Szóval nem tudom pontosan, minek kellene történnie, de az biztos, hogy egy államban, ha megváltozik a rendszer, az némi zűrzavarral jár, hullámhegyekkel és völgyekkel, és szerintem abból jó történetet lehetne írni.
Forrás: Huffington Post

5 megjegyzés:

  1. Eleg unalmas lehet hogy egyszer elvallalsz egy szerepet es eleted vegeig arrol kerdezgetnek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt mondom, ha szereti csinálni és lelkesen csinálja, akkor ez fel sem vetődik problémaként.

      De ha egy kicsit megnézel más - civil - foglalkozásokat, ott sincs ez másként. Egy jegykezelő egy életen át jegyet kezel/ellenőriz, egy tanár egy életen át ugyanazt az anyagot tanítja meg a gyerekeknek, egy orvos egy életen át nagyon hasonló betegségeket kezel, egy válóperes ügyvéd millió válópert csinál végig.

      Amiért én ebben a cikkben haragudtam a riporterre, hogy összemosta Josh két karakterét, ami szerintem ostobaság.

      Törlés
  2. Én egyre jobban kedvelem Josht mert annyira intelligensen kezeli a dolgokat Most is próbált értelmes választ adni Nem mutatja ki h untatja a dolog

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Iszonyatosan érett fickó. Én a sok-sok jótékonykodása miatt kedvelem, hogy nemes ügyek mellé áll és (csak és kizárólag) erre használja közösségi profilját.

      Amellett pedig színészként ő is majdnem ugyanabban a pillanatban győzött meg, amikor Jen (na jó, lehet vagy 38 másodperccel később), amikor az Éhezők Viadala sorsolása volt, és az a döbbent tekintet, amikor szembesül azzal, hogy őt húzták, az valami utánozhatatlan.

      És nagyon szeretem fordítani az interjúit is.

      Törlés
  3. Josh tényleg az a típus, akire igazán fel lehet nézni, tipikus pozitív példakép alkat. És ami szerintem a legnagyobb erénye, hogy ilyen hirtelen jövő és hatalmas népszerűség hatására sem szállt el az agya, sikerült megőriznie a hétköznapiságát és azt aki volt is azelőtt (ami tegyük hozzá, a legtöb (fiatal) hírességnek nem sikerül).

    VálaszTörlés