2015. augusztus 13., csütörtök

Éhezők Viadala szereplők a sorozat végéről, 2. rész

A tegnapi cikk folytatása az Éhezők Viadala stábjának Comic Conos sajtótájékoztatójáról.



Mit gondolsz, Katniss hisz is a forradalomban vagy csak a tőle elvárt szerepet játssza?
Jennifer Lawrence: Régóta gondolkodom már ezen, de nem mondanám, hogy manipulálják. Inkább túlélési ösztönnek nevezném. [Kezdetben] nem hiszem, hogy komoly reménnyel kecsegtetett volna a forradalom. Katniss történetének kezdetén, szerintem csak a húga életét akarta megmenti. Aztán a saját és Peeta életéért küzdött. Amikor felébred a 13. körzetben felébred, megváltoznak a dolgok. Az, hogy elveszti Peetát, mindent megváltoztat. És hiszem, hogy belenő ebbe a szerepbe és átveszi az irányítást a sorsa és ezáltal a forradalom felett. Szóval ezen gondolkodom egy ideje, bla-bla-bla. Mert mint mondtam, a dolgok folyamatosan fejlődtek, alakultak. Ő pedig egy fiatal lány volt, aki csak életben akart maradni és meg volt rémülve. De nem hinném, hogy háborút akart volna. Az egész film a háború következményeiről szól, hogy ez milyen fontos és hogyan lehetne valamiképp elkerülni. De amit én tényleg szeretek a 2. [Kiválasztott] filmben, az az, amikor Katniss összeszedi magát és elhatározza, hogy tényleg ő lesz a Fecsegőposzáta, de akkor már ő hisz ebben az egészben. De sok időbe kerül és több könyvön át tart, mire eljut idáig.
Nina Jacobson: De van különbség aközött, hogy valaki jelkép vagy igazi harcos. Katniss természeténél fogva olyan karakter, aki részt akar venni az akcióban, és valamit tennie kell. Én pedig úgy gondolom, ehhez nem kell csupán szócsőnek vagy poszterarcnak lennie. Szóval, ha ő hajlandó is lenne lemondani a Fecsegőposzáta szerepéről, nem szűnne meg forradalmárnak lenni.



Most jött utoljára az Éhezők Viadala a Comic Conra. Mit éreztek ennek kapcsán?
Willow Shields: Tényleg azt akarjátok, hogy itt és most elsírjuk magunkat? Ez az utolsó - mire én azt gondolom, ó, ne.
Liam Hemsworth: Ez egy szög a koporsónkban.
Jennifer Lawrence: Ó, Istenem.
Josh Hutcherson: Ez egy kicsit nehéz. Úgy értem, számomra ez egy csodálatos élmény, és eljönni a Comic Conra, ami a rajongók számára mindennek a középpontja, szóval gyakorlatilag belépni ebbe a világba és ellátogatni a H csarnokba nagyon klassz dolog. És nagyon hálás feladat elhozni ezeket a filmeket ezekhez az emberekhez, akik ennyire szenvedélyesen rajonganak értük, és hogy újra találkozhatunk a szereplőtársakkal, és beszélgethetünk a rajongókkal. Személy szerint én nem ismerem ezeket a srácokat, mégis nagyon élvezem az egészet. De szomorú a tudat, hogy nem jövünk már vissza, az egyszer biztos.
Liam Hemsworth: A Comic Con mindig jó buli. Pozitív energiákat áraszt.

Liam, a karaktered egy más úton indult el. Mit gondolsz erről?
Liam Hemsworth: Szerintem Gale nagyjából ott van, ahol lenni akar mostanság. Ő egy érzelmes, nagy akaraterővel rendelkező, önálló, dühös fiatalember. Nagyon sok minden történt vele. Ahogyan ő érez, amiatt az egyetlen dolog, ami hajtja, hogy megdöntsék a Kapitólium uralmát. Ő most csak erre tud gondolni. Szerintem ő most kevésbé összpontosít Katnissre, inkább azzal foglalkozik, hogy részt vehessen a háborúban. És szerintem ő egy kicsit olyan itt, mint egy ketyegő, időzített bomba. Ebben a filmben rengeteg nézeteltérés lesz Katniss és Gale között annak kapcsán, hogy mi az, ami elfogadható egy háborúban és mi nem, hogy mi az, ami még jó és mi nem az.

Jennifer és Josh, hogy érzitek, hogyan fejlődtek a karaktereitek?
Josh Hutcherson: Ami engem illet, én nagyon odáig vagyok azért az ívért, amit Peeta bejár a történet során. Ő kicsit csöndesebb az elején, nem biztos önmagában, nehéz családból származik és hasonlók. Aztán egyszercsak szerelmet vall Katnissnek, ami nagy erőt ad neki bizonyos szempontból. Aztán a Kiválasztott 1. és 2. részében kicsit összekavarodnak körülötte a dolgok. A Kapitólium foglyul ejti, megkínozza, átmossa az agyát, és ilyenek. Aztán következik számára egyfajta gyógyulási folyamat, ami igazi hullámvasút számára, hol jobban lesz, hol rosszabbul. Nagyszerű volt mindezt eljátszanom és azt a sok mindent, amin keresztül ment.
Willow Shields: Igen, egyetértek, amikor én belekezdtem a sorozatba, 10 éves voltam, szóval még azt sem tudtam, hogyan fogalmazzak meg egy mondatot rendesen 10 éves koromban.
Jennifer Lawrence: Ó, istenem. Te adtál nekem tanácsokat.
Willow Shields: Akkoriban estek ki a fogaim. Tök sok fogam hiányzott. Őrület visszagondolni rá. 10 és 15 éves korom között minden egyes évben egy-egy új filmben alakítottam végig ugyanazt a karaktert, ami hihetetlen élmény. Tényleg nagyon szomorú, hogy ez tovább már nem folytatódik, mert ez olyasvalami volt éveken keresztül, ami minden évben zajlott: megyek és forgatom a következőt. Szóval furcsa lesz, hogy vége. De Prim fejlődése csodálatos volt számomra, aki elolvastam a könyveket, majd a lehető legjobban próbáltam meg életre kelteni. Úgy érzem, csodálatos az a fejlődés, amit Prim végigjár, mivel nagyon gyorsan felnő és most, az utolsó két filmben már ő áll Katniss mellett. Most már tudok értelmesen fogalmazni?
Jennifer Lawrence: Ó, igen.

Jennifer, Katniss az egyik legerőteljesebb filmes karakter. Hogy érzed, több a lehetőség a nők számára mostanában?
Jennifer Lawrence: Igen, remélem. (felsóhajt) Nos, ez egy kicsit kockázatos, Jennifer. Új dologba kezdtem. Egy új filter kidolgozásába kezdtem és most ezen dolgozok. De most épp táncolok örömömben, mert szerintem ettől az emberek eldobják az agyukat, már jó értelemben véve, különben tényleg ez lesz az utolsó Comic Conom. (nevet) Szóval igen. Remélem. Sokszor gondolkodom azon, hogy - valaki üzenetet kapott Crewsome Taylor-tól a what's app-on [???]. Én lemaradtam róla.
Josh Hutcherson: A kilépés akadozik.
Jennifer Lawrence: Én akadozom. Szóval remélem, hogy egyre több lehetőségük van a nőknek. És ez néha nehéz, mert amint bekerülsz [a szakmába] - valakivel beszélgettem a szakmában jellemző testsúlyproblémákról, mert ez egy olyan téma, ami állandóan szóba kerül. És az illető azt mondta: "Azért a legnagyobb filmsztárok nem annyira soványak." Mire én: "Mert ha egyszer eljut az ember egy bizonyos pontra, akkor gyakran leszerződtetik. És ha azt akarják, hogy szerepelj a filmjükben, nem foglalkoznak ezzel. Szóval ez a küzdelem leginkább azon színészekre és színésznőkre jellemző, akik nem jutottak el arra a bizonyos pontra, amikor mindegy, hogy néznek ki, úgyis leszerződtetik őket." És persze nagy a nyomás is. Mondjuk nekem nincs olyan gondom, hogy panaszkodnom kellene, hogy nincs elég szerepem, mert én nagyon szerencsés vagyok. Nekem sok lehetőségem van. De érdekelne olyasvalaki véleménye is, aki nem szerepel két franchise-ban is, mert ilyen szempontból én nem vagyok olyan pozícióban, hogy megértsem ezt az egészet. Fogok én még vajon visszatérni a Comic Conra?
Josh Hutcherson: Ó, igen, ez nem is kérdés.
Forrás:  ComicBookResources

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése