2015. augusztus 25., kedd

Nézzük meg jobban a Snow Elnök Bukása posztert!

Bár az előző bejegyzésben is linkelt eredeti oldalon bárki maga is belenagyíthat a tegnap este napfényre került Snow Elnök Bukása poszterbe, azért elhoztam a karaktereket kinagyítva:


 A többiek és még néhány észrevétel a folytatásban.







Forrás: Panempropaganda

A poszter kapcsán világszerte sem egyértelmű a lelkesedés. Mondjuk az, hogy túl van photoshoppolva a kép, az hosszú rajongói pályafutásom ezen pontján már meg sem lep. Kint Katniss piros Fecsegőposzáta ruháján pörögnek, hogy honnan jön az, ha ilyen nincs is a könyvben (én amúgy kezdem azt gondolni, hogy a filmben sem lesz, csak a promóanyagokat esetleg látványosabbnak vélték ebben a színben - remélem, tényleg csak erről van szó), Ti pedig - joggal - azt rosszalljátok, hogy az utóbbi időben kiadott promóanyagokban olyan, mintha Katniss azért akarná letaszítani "trónjáról" Snow elnököt, hogy ő maga léphessen a helyébe, holott szó sincs ilyesmiről.
Ti itt azt is szóvá tettétek - szintén egyetértek Veletek - hogy hiányoltátok a Sztár Osztag új tagjait. Róluk én is szívesen készítenék bemutató bejegyzéseket, de sajnos én sem tudok többet, mint amit a szereplőválogatások alkalmával írtam. Nem tudom, mennyire lesznek ők fontos karakterek a filmben, de szerintem megérdemelnék egy kicsit ők is a felhajtást.

Az egyik francia rajongói oldal szerkesztője azonban egy másik érdekességre is rámutat. Ha jól belenagyítunk a poszterbe, Snow elnök válla felett egy kerítéssor található, egy kísértetiesen olyan, amilyet a Kiválasztott 1. részében már láthattunk. A dolog azért kelt negatív nemzetközi visszhangot, mert az új Snow Elnök Bukása poszteren a Kapitólium romjait látjuk, az alsó képen, a Kiválasztott 1. részéből származó jelenetfotón pedig a 12. körzetet. A kép készítői nyilván innen emelték ki a képrészletet és helyezték el az új poszteren, nem számolva azzal, hogy a szemfüles rajongók felismerik a "csalás"t.

Forrás: @LeGeaiMoqueur

Mielőtt bárki azzal vádolna (mondjuk, nem mintha érdekelne), hogy már megint csak a rosszat látom, két dolog. Az egyik, hogy amúgy izgalmas volt ez a tegnapi fennforgás ezzel a várostérképben kattintgatással és pod-kereséssel. Ebben egyedül azt sajnáltam, hogy nagyon régóta nem volt hasonló, mostanában napokig nem kapunk újdonságot, ehhez képest az egész kattintgatós móka szűk másfél órán belül lezajlott, így - aki tényleg nem 0-24-ben ül a gép előtt, (márpedig az sem jó) az jó eséllyel lemaradhatott a várakozás részéről. Vagy ezt nem bántuk?? :) Szóval a körítés jó volt, a másik, amit hozzá akartam tenni, hogy ezek a meglátások, amiket fentebb írtam, nem sajátjaim, kinn is így látják. Hiába no, tökéletes promó nem létezik, mi pedig azért nem panaszkodhatunk.

3 megjegyzés:

  1. Szia Ancsi!
    Nem lehet, hogy a 12. Körzet képe szimbolikusan van ott jelen? Gondolom ezt abból, hogy lerombolták Katniss otthonát és most a Kapitólium következik viszonzás képpen.
    Ahogy eddig a promot láttam most a visszavágásról szólt eddig minden.
    De lehet csak én magyarázom bele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából bármi lehet. :)
      Mondjuk engem nem győz meg, én még mindig az "újrafelhasználás" gondolata felé hajlok, de ettől még persze lehet, valóban :)

      Törlés
  2. a piros ruha nekem se tetszik, remélem a filmben nem lesz benne. (sak nem) ne is értem, miért kellett pirosra sinálni... :|

    VálaszTörlés