2015. augusztus 2., vasárnap

Játssz az Éhezők Viadalával!

Persze most nem nyereményért, hanem saját szórakoztatásotokra, hoztam három olyan játékot, amelyek közül csak egyhez kell angoltudás, de azt majd fordítom is. A játékokhoz katt a képekre!

Az első játék könnyű, csak a karakterek vezetékneveit kell beírni. A Play-re kattintva megjelenik majd egy doboz, amibe írhatod a neveket, a program pedig beírja majd a jó nevet a táblázat megfelelő sorába. Mondjuk bármennyire könnyű a játék, nem sikerült max pontot elérnem, Madge és Fulvia vezetékneve nem ugrott be [mondjuk egyikük sincs a filmekben]. Ejnye. A játék úgy izgi, ha azonnal belevágsz és nem keresgetsz előtte a könyvben :) Vigyázz, ha letelik az idő, a játék megadja a helyes válaszokat, szóval, ha szeretnél érdemben újra próbálkozni, gondoskodj róla, hogy ne lásd meg a válaszokat :) Ez a többi játékra is érvényes :))



A második játékban (katt ismét a képre érte) egy táblázatot látsz, amelybe a 22, a könyvekben legtöbbször megemlített, a sorozatot túlélt karakter nevét kell felsorolni. A játék ismét a Play-jel indul és a helyén megjelenő dobozba írhatod a karakterek neveit (itt keresztnév elég). Nehogy azt higgyétek, hogy egyszerű, nekem az 5 perc alatt 22-ből 15 jutott eszembe. (Becsületesen játszva :)


A harmadik játékban számokra kell emlékezni és csak az első kötet játszik (na, azt mindenki jó rég olvasta, fogadjunk :). A játék menete a szokásos, csak itt mindig jelzi a játék, melyik kérdésre válaszolsz éppen. Jó hír, hogy lehet tippelgetni is, és ha jól tippeltek, beírja a választ a program és lehet is továbblépni. Ebben a játékban a szűk keresztmetszet az idő, mert akárhogy nézem, kérdésenként 12 másodperc áll rendelkezésre, és vannak olyanok, amelyek ez idő alatt nem könnyen deríthetőek ki. Ráadásul - nekem legalábbis volt pár, ami nem volt egyértelmű, milyen formában várják a választ. Így 10 kérdésre adtam helyes választ a 15-ből.


Az ugrás után a kérdések fordítása, hogy a gyöngébb angolosok is kipróbálhassák magukat :)


Bal fentről lefelé, majd a jobb oldali oszlop. A játék is így visz majd sorba:

  • Katniss neve ennyiszer van benne az Aratás alkalmával a gömbben
  • Gale neve ennyiszer van benne az Aratás alkalmával a gömbben
  • A Kiválasztottak száma körzetenként
  • Ennyi körzet van ekkor Panemben
  • A Viadal előtt a Kiképzés napjainak száma
  • A Viadal előtt ennyi másodpercig tart a visszaszámlálás
  • Az első napon megölt Kiválasztottak száma
  • A Katniss és Peeta által kapott ajándékok száma
  • Az Arénában töltött napok száma
  • Ennyiedik Éhezők Viadala zajlik a könyvben
  • A kötet kiadásának éve
  • A kötet fejezeteinek száma
  • Katniss születési dátuma (hónap és nap)
  • Katniss életkora
  • A 12. körzet lakóinak száma (a legközelebbi ezresre kerekítve)

16 megjegyzés:

  1. 1, Fulvia-t nem tudtam :(
    2, 17/22
    3, 12/15
    Nem is olyan rossz :)

    VálaszTörlés
  2. Jópofa, de tényleg nehéz. :) Én is becsületesen játszodtam, így:
    - Első játék: 1- et, Claudiust nem tudtam.
    - Második játék: 4-et kihagytam
    - Harmadik játék: 10- et tudtam én is. Nem tudtam, a megjelenést, a fejezeteket, a 12. Körzet lakosait, meg hogy hány napig tartott a viadal, és hogy hányan halltak meg az első napon. Tényleg jó játék, Köszi Ancsi :)

    Katniss

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A harmadiknál hasonlóképp voltam, mint Te. A fejezetek nekem alap (mint lentebb írtam), a megjelenést meg betippeltem, ok. A 12. körzet lakosságszámával az volt a gondom, hogy én az ezresek számát akartam megadni, nem az ezresre kerekített összeget, de persze itt is tippelgettem. A születési dátumnak a formátumával volt gondom, mert bár ott van, hogy hónap, nap, én a hónapot is számmal akartam írni, pedig azt ugye tudom. Az teljesen reménytelen volt, hogy hány napig tartott az első viadal, és nem emlékeztem arra, hogy Katniss neve hányszor van a gömbben. A Gale-é bezzeg ment :)

      Törlés
    2. Én is számolgattam :) Mert ugye az alap Katnissnek 5, meg háromszor tesszera, az 4x5. Kicsit túlbonyolítva :)

      Törlés
  3. 1.:16/16
    2.:21/22(Hazellet kihagytam)
    3.:14/15(Nem tudtam a fejezetek számát)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy élitek a játékot :)
    De hogy nem tudjátok a fejezetek számát??? :) Mindegyik könyv AKI MÉG NEM JÁTSZOTT, NE LESSEN 27 fejezetes. Ez nekem olyan alap. De lehet, csak mert mindegyik könyvből csináltam újraolvasós rovatot.

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Még Gale anyukájának is van neve, na de Katniss mama :'D

      Törlés
    2. Jogos a felvetés, de saját anyukádat Te sem a keresztnevén szólítod/hivatkozol rá, míg a barátodéra esetleg igen. Vagy legalábbis nagyobb eséllyel.

      Törlés
    3. Jaj tényleg el is felejtettem szegényt. :D Én megpróbáltam valahogy beírni Katniss anyukáját, de sehogy sem fogadta el.

      Törlés
  6. nekem az első két játéknál a nevek leírásával voltak gondok. 1-2 betűt eltévesztettem és így nem fogadta el, de madge és fulvia neve nálam esélytelen volt. a második játékban én is megpróbáltam beírni katniss anyukáját, de nem akarta elfogadni, nem figyeltem arra, hogy csak keresztneveket kell írni. delly, hazelle eszembe sem jutott. és ültem elég sokat azon, hogy kökörcsinnek mi angolul a neve, de feladtam és inkább a többiekén gondolkoztam. abban a játékban is olyan voltam, hogy tudtam még 6 nevet azokon kívül akiket beírtam, de nem tudtam jól leírni... utolsó játéknál meg a második oszlopból a viadalok számát és katniss korát tudtam. születési dátumából annyira emlékeztem, hogy május eleje, a lakosságnál, meg hogy 5-10 ezer között és én is úgy írtam, hogy 5 és nem írtam ki a 0-kat. arénában töltött napok számára is úgy emlékeztem, hogy 10-20 között. most egy ideig nem fogom ezeket elfelejteni :D

    VálaszTörlés
  7. Első: Fulvia, Madge...
    Második: 18/22 (Caesar, Hazelle, Tigris, Greasy Sae nem ment), de tudtam Mrs. Everdeen-t pluszban, vagyis inkább 19/23.
    Harmadik: 100%, de volt ahol próbálgatni kellett, például hogy hányan haltak meg az első napon, vagy hány napig tartott az egész. A születésnaphoz may 8-at kell beírni, a többi nem volt nehéz.

    VálaszTörlés
  8. Jó kis játékok :)
    Az elsőből mind sikerült.
    A másodiknál 21/22 - Dellyt nem tudtam.
    A harmadiknál 13/15 - az arénában töltött napok számát csak véletlenül sikerült megtippelnem, nem tudtam, hogy mekkora a Tizenkettedik Körzet, és hogy hányszor szerepel Katniss neve a gömbben.

    VálaszTörlés
  9. Jó kis játékok,köszi :)
    Én még a Bransteele simulator-on szoktam játszani:D

    VálaszTörlés