2015. március 7., szombat

Josh Hutcherson Vanity Fair interjú

Nem kicsit lett felkapva Josh, egy újabb, szám szerint a harmadik interjú következik tőle az elmúlt időszakból.

By Christopher Polk/Getty Images

Nagyjából nyolc hónap múlva Josh Hutchersonnak olyan lesz, mintha elvégezte volna a Fiatal Hollywoodi Színészek középiskoláját, amikor A Kiválasztott 2. részének novemberi megjelenésével lezárul Éhezők Viadala című ifjúsági sorozata. Jelen pillanatban Hutchersonra inkább az előző rész végén látottak következményei kapcsán figyelnek fel. 
- Szomorú - mondja Hutcherson. - Hihetetlen élmény volt elkészíteni ezeket a filmeket. Olyan barátokat szereztem, akik mindig is a barátaim lesznek. Semmi nem kovácsolja jobban össze az embereket, mint egy film leforgatása. Hiányozni fog a közelségük, ebben biztos vagyok. 
Elmondja, hogy a film főszereplői - köztük Jennifer Lawrence és Liam Hemsworth - megegyeztek abban, hogy minden második évben eltöltenek együtt "egy 4-8 napos csapatnyaralást". Eredetileg évenkénti utazásban gondolkodtak, de az kicsit irreálisnak tűnt.

Hutcherson első említésre méltó Éhezők Viadala utáni munkája olyasvalami, amire nem számítanánk egy masszív tinirajongói bázissal rendelkező 22 éves színésztől. Ahelyett, hogy egy Nicholas Sparks film főszerepére vagy egy parfümreklámra szerződött volna, Hutcherson együttműködési szerződést kötött a Canonnal és Ron Howarddal egy Project Imagination nevű munkára, amelynek középpontjában egy átlagemberek számára kiírt előzetes-készítő verseny áll. A versenyzőknek egy kisfilmet kell készíteniük, amely saját életüknek gyakorlatilag bármilyen eseményén alapulhat, bármennyire hétköznapi is az. Végül a beérkezett kisfilmekből Howard és Hutcherson egy rövidfilmet készítenek majd, amelynek - és itt kezdenek a dolgok durvává válni - Hutcherson lesz a főszereplője. Hutcherson, aki elmondta, hogy abban, hogy aláírt a szerződésre jelentős szerepe volt annak, hogy Howard is részt vesz a projektben, végül bármilyen szerepet alakíthat, attól függően, milyen lesz a győztes kisfilm. Amikor megkérdeztem, mi történik, ha egy olyan előzetes nyer, amelynek középpontjában egy kiskutya áll, így viccelődik: "Bármit el tudok játszani, nagyon sokoldalú vagyok." [Azért ne felejtsük már el, hogy ő lesz az egyik, aki választ. Nyilván olyasmit fognak választani Howarddal, amit van esélye normálisan eljátszani.]

Hutcherson, aki csak nagyon ritkán Tweet-el és tesz fel képet Instagramjára, azt mondja, ő maga nem nagyon dokumentálja hétköznapi életét. 
- Semmilyen módon nem szeretem dokumentálni az életem - mondja. - A munkám a dokumentálásról szól, amikor forgatok. Amikor azonban a saját életemet élem, nem szeretném, ha az dokumentálva lenne... Szeretném élni a saját életem és szeretnék a pillanatban élni. Szerintem az ember sokszor marad le a történésekről, amikor azon munkálkodik, hogy megőrizze azt későbbre. 
És hogy ő miről készítene kisfilmet, ha indulna a versenyen? [Na végre, ezúttal nem a kutyájáról.] Szemrebbenés és gondolkodás nélkül válaszol: - Azt a folyamatot, amikor egy színész felkészül és elmegy egy meghallgatásra. Ez egy olyan dolog, amit minden színész folyamatosan csinál, és borzalmasan gyomorszorító érzés... Klassz lenne elmesélni egy olyan történetet, amely számomra teljesen hétköznapi, más számára azonban nem az. 
A filmkészítésnek a kulisszatitkai iránt való érdeklődése Hutcherson későbbi karrierterveiben is megjelenik. Hutcherson producere is a Project Imagination-nek ("Ron Howard mellett producerkedni minden bizonnyal felér egy produceri gyorstalpaló tanfolyammal"), és azt mondja, később rendezni szeretne és ez remek alkalom a rendezésbe való bepillantásba is.

Hutcherson úgy tűnik, kicsit óvatosan bánik azzal a figyelemmel, amelyet a kamera előtt végzett munkája kapcsán kap. Azt mondja 
- Azt szeretem legkevésbé, amikor a rajongók nyilvános helyen odajönnek hozzám és megkérdezik: 'Csinálhatnék Veled egy selfie-t?' Katt. 'Köszi.', majd elsétálnak anélkül, hogy bármit is mondanának. Ilyenkor igazából nem is találkoznak velem. - mondja. - Csak egy közös képet csináltunk. De ha odaphotoshopolták volna a fejemet a sajátjuk mellé, akkor is ugyanott tartanánk.
Aztán huncut mosollyal elmeséli, hogy a legtöbben úgy mennek oda hozzá az utcán, hogy nem is tudják pontosan hova tenni. 
- A kedvencem, amikor odajönnek hozzám az utcán, hogy 'Hova jártál iskolába? Hogy hívnak? Istenem, olyan ismerős vagy valahonnan.' ... Aztán néha azt mondják 'Nem mondta még senki, mennyire hasonlítasz arra a fickóra Az Éhezők Viadalából?' Mire én: 'De, már sokan mondták.' 
Azért volt valaki, akinek nagyon örült Hutcherson, amikor odament hozzá: Ethan Hawke. A pár hete megrendezett Oscar-gálán Josh nagy örömére Hawke odament hozzá, hogy üdvözölje. 
- Nagyon régóta csodálom Hawke-ot - mondja. - Gyakorlatilag ő maga mutatkozott be. Az járt a fejemben: "Micsodaaaa? Hogy Te jössz oda köszönni nekem???" Nagyon király volt.
Forrás: Vanity Fair

2 megjegyzés: