2015. március 1., vasárnap

A Futótűz Blu-Ray-ének rejtett tartalma

Az Éhezők Viadala sorozat promójának egyik legizgalmasabb eleme, amikor bizonyos dolgokat nem kapunk egyenesen kézbe, hanem meg kell harcolnunk érte. Ilyenek a kikódolandó "üzenetek", az oldalak forráskódjában elhelyezett üzenetek és képek, volt rá példa, amikor egy posztert 100 puzzle darabból kellett összerakni (ez még az első Éhezők Viadala film idején) és ilyenek a Blu-Ray-ek rejtett extrái. Most a Futótűzét olvashatjátok, de még ma érkezik az első film Blu-Ray-éhez tartozó rejtett tartalom is :))

A Futótűzhöz tartozó Rejtett Extra létezéséről azért már tudtunk a DVD specifikáció megjelenések idején. Egy darabig azt hittük, a Beavatott kulisszatitkai jelentik a rejtett extrát, bár ez annyira nem volt elrejtve, gyakorlatilag ezzel kezdődött a DVD is, még csodálkoztam is rajta. Aztán Peeta megtalálta a Blu-Ray-en a rejtett tartalmat, bár én a DVD-n nem találtam hasonlót, és mivel a kintiek is Blu-Ray-re hivatkoznak, ezért én is arra fogok, de nyugodtan csekkoljátok a DVD verziókat, hátha mi is rábukkanhatunk.

Kezdjük a Futótűzzel, az volt mostanában, ráadásul az nálunk is elérhető.

A kintiek így írnak róla.
A szerzői jogi figyelmeztetést és a Beavatott kulisszatitkokat tartalmazó anyag után megjelenik a képernyőn Panem jelképe, mindenféle véletlenszerűnek tűnő szöveggel:





A képernyő alján lévő üzenet a következő:
"Snow elnök PIROS-at lát a Kapitóliumi Közvetítés alkalmával a Fecsegőposzáta jelképnél, ám, ha mi rajongók megnyomjuk azt, valami teljesen mást látunk majd. Soha ne feledd a reményt, amely hamarosan kitárja szárnyait!"

Aztán egy animáció következik, amelyet akkor látunk, mielőtt belépnénk a lemez menüjébe. Várd ezt meg, majd amikor Panem jelképe Fecsegőposzátává alakulna, nyomd meg a Blu-Ray távirányítóján a piros gombot, ahogyan a fenti üzenet is sugallja.

Nálunk nem így van elrejtve, de legalább van valami. A Blu-Ray-en legalábbis, mert én hasonlót bármennyire szerettem volna, nem tudtam kicsiholni a két lemezes DVD-ből, de nekifutok majd újra, hátha. Illetve, ha más boldogul a DVD-vel, árulja, mit hol talál! :)
A Blu-Ray-en az Extrák (Special Features) között található az alcímek alatt egy halványan felrajzolt Fecsegőposzáta, amely lángolni kezd, ha rááll az ember. Peetának köszönet a tippért!

Itt a Special Features-t kell kiválasztani.

Itt a halvány Fecsegőposzáta.
Erre kattintva a következő képernyővel kezdődő, egy, a Zugról szóló kisfilmet nézhettek meg.


"A következő állomás a Zug, ahol régebben a zsákmány nagy részét elcseréltem. Évekkel ezelőtt csak egy szénraktár volt, de miután bezárták, az épületet megszállták az illegális kereskedők, és idővel virágzó feketepiac lett belőle."

Szerencsére az amerikai rajongótársaink a videót is kitették nekünk, így mi is megnézhetjük az említett kisfilmet.



Forrás: JabberJays

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése