2015. március 11., szerda

35 érdekesség a Kiválasztott 1. rész kulisszatitkaiból

A Kiválasztott 1. rész DVD és Blu-Ray verzióján közel 5 órányi extra anyag látható, amelyeket végigmazsolázni igencsak időigényes vállalkozás, ráadásul nem is mindenki jut hozzá ezekhez az anyagokhoz. Az egyik kinti rajongói oldal összegyűjtött 35 izgalmas érdekességet, amelyeket az extrákban hallhatunk. Aki közületek kivárná inkább, hogy maga fedezhesse fel ezeket, NE olvasson tovább, a többieknek jó szórakozást :)

Forrás: WelcomeToDistrict12

  1. Julianne Moore olvasta a könyveket és kifejezetten kinézte magának Coin elnök szerepét.
  2. A Kiválasztott 1. és 2. részét egyszerre/közvetlenül egymás után forgatták.
  3. Julianne Moore-nak komoly hatása van arra, hogy Coin elnök karakterének határozott íve van a filmekben.
  4. A 13. körzet irányítóközpontjában és más helyiségeiben található gépek nagy részét a NASA gépei ihlették.
  5. A díszletek legnagyobbrészt 100%-ban valódiak, csak a térnövelő trükköket forgatták kék háttér előtt.
  6. Francis mindent megtett annak érdekében, hogy a számítógépes effektek a füst, a kevés fény és a régi objektívek használata ellenére ne keltsenek digitális hatást.
  7. Az óvóhelyre vezető lépcső nagyrészt valódi és nagyon hosszú. Építettek egy szerkezetet a stúdión kívül, amely megtartja az egészet, és csak a legalja zöld képernyős számítógépes effekt, aminek célja, hogy tovább fokozzák a lépcsősor hosszúságának érzését.
  8. Az óvóhelyen több, mint 100 igazi ágy volt, hogy ezzel is még életszerűbbé tegyék a bombázós jelenetet.
  9. A Művészeti Osztály 8 - 10.000 növényt nevelt, amelyeket a Különleges Védelem azon termébe szántak, ahol Beetee a kolibrik között dolgozik. A komoly előkészületek ellenére a jelenet végül bele sem került a filmbe.
  10. Wes Chatham és Elden Henson saját jelbeszédet talált ki, amelyet bizonyos jelenetek hátterében láthatunk is.
  11. Robert Knepper, aki Antonius szerepét alakítja, Phil Messina díszlettervező szomszédja.
  12. Kurt és Bart nem annyira szuperhősös, sokkal inkább katonai megjelenést szánt Katniss Fecsegőposzáta ruhájának. 
  13. A Fecsegőposzáta ruha mellvértje színváltós kék színben játszik, amely a fecsegőposzáta madár kék színű szárnyaira emlékeztet.
  14. A Fecsegőposzáta ruhát japán harcművészeti felszerelések (is) ihlették.
  15. A Fecsegőposzáta ruha szárnyait úgy tervezték, hogy olyan legyen, mint egy páncél és a helyén tartsa az íjakat tartalmazó tegezt.
  16. Cinna vázlatfüzete valójában Kurt és Bart Fecsegőposzáta ruha terveit tartalmazza.
  17. A 12. körzetbe való visszatérős jelenethez 80-90 mű elszenesedett holttestet használtak fel.
  18. A 8. körzet sérültjeit alakító statiszták sminkelése nagyszabású feladat volt és hatalmas szervezési költséggel is járt.
  19. A smink-osztály aggódott, hogy néhány műseb túlságosan véres lesz a film életkor besorolásához.
  20. A Bitódalt egy létező kőbányában vették fel, hogy ezzel is utaljanak arra, hogy a jelenet a bányászattal foglalkozó 12. körzetben játszódik.
  21. A 8. körzetben játszódó akciójelenetek felét Atlantában, a másik felét Németországban forgatták. A gyár belsejében játszódó jeleneteket vették fel Németországban.
  22. 28 hatalmas szövőszéket szállítottak repülőn Indiából Németországba a 8. körzet gyáraiban játszódó jelenetek forgatásához [amiből nekem speciel egy sem rémlik, szóval ez igencsak felesleges költség volt].
  23. Hogy a légpárnáson történő utazás életszerű legyen, építettek egy járművet, amelyet felfüggesztettek egy darura a benne lévő színészekkel együtt. A film készítéséről szóló dokumentumfilmnek ez a része igazán magával ragadó és izgalmas. Tényleg érdemes megnézni.
  24. A Kiképzőközpontban történő menekítési jelenet alkalmával kaszkadőrök ereszkedtek le a Marriot Hotel 150 méteres magasságából. Mahershala és Liam csatlakoztak olyan 30 méterről, hogy a hatás még életszerűbb legyen.
  25. A Bitódalnak az eredeti helyszínen felvett verzióját hallhatjuk a filmben.
  26. Egy Alfred Hitchcock idézet ösztönözte Francis Lawrence-t arra, hogy az eredetileg tervezetthez képest kicsit arrébb vágják szét a könyvet.
  27. A könyvhöz hasonlóan A Kiválasztott 1. rész filmváltozata is eredetileg úgy kezdődött volna, hogy Katniss a 12. körzetben sétál.
  28. A 13. körzet tervezésekor régen letűnt civilizációkat kutattak.
  29. Az első hangárban játszódó jelenet alkalmával Jennifer, Mahershala és Liam -12 fokban kellett, hogy forgasson.
  30. Két Kökörcsint láthatunk a filmben: az egyiket a simogatós, ölbebújós jeleneteknél, a másikat az akcióknál, például a kergemacska jelenetnél.
  31. Valahol van bakiparádés tekercs a Kiválasztott 1. részének forgatásáról...
  32. Az első Peeta-interjús jelenetet eredetileg Coin irodájában vették fel.
  33. A vizuális effektekért felelős csapat ugyanaz volt, akik Chris Evans-t is lesoványították az Amerika Kapitányban. Ők ugyanazt a módszert alkalmazták a meggyötört Peeta látványának eléréséhez is.
  34. Az az ötlet, hogy Katniss vegye fel a kapcsolatot Snow elnökkel, hogy ezzel is elterelje az elnök figyelmét a mentőakcióról, Suzanne Collins ötlete volt.
  35. Mielőtt arrébb tették volna a film végét, az a jelenet, amikor Katnisst látjuk a kórházban, nyakán a merevítővel, a 2. rész első jelenete lett volna. [Ugyehogy nem tippeltünk olyan rosszul, amikor azt gondoltuk, hogy a fojtogatós jelenet lesz a vége az 1. résznek?? Jobb így azért persze, de legalább nem volt irreális az elképzelés.]
Forrás: WelcomeToDistict12

3 megjegyzés:

  1. Hmmm... Bakiparádés filmtekercs... :D Tetszik, tetszik :))

    VálaszTörlés
  2. Hú, szerintem ha a folytogatás után vágták volna szét, még több kritikát kaptak volna. Az nagyon sorozat-szerű lett volna. És itt most egy filmről van szó, aminek önálló filként is meg kell hogy állja a helyét. És ha az eredeti tervek szerint vágták volna szét még jobban magukra haragították volna a kritikusokat.

    VálaszTörlés
  3. szerintem jól megoldották a film végét. nekem nagyon tetszik az, hogy látjuk katniss tükörképét miközben peeta vergődik.
    ncsi

    VálaszTörlés