2015. március 1., vasárnap

Az Éhezők Viadala Blu-Ray-ének rejtett tartalma

Ha már így elkezdtem a sorozatot, legyen teljes, és olvassátok el azt is, milyen titkos információhoz juthatnak amerikai társaink az Éhezők Viadala Blu-Ray-ének figyelmes megtekintésekor. Nálunk sajnos nem fedezhető fel hasonló, mondjuk szerintem több meló lett volna vele, de azért izgi lett volna. Persze ne feledjük, amilyen körülmények között (és amekkora csúszással) megkaptuk az első film DVD-jét, mi már annak is örültünk, hogy egyáltalán van magyar verzió.

Az első rejtett tartalmat az Így készült Az Éhezők Viadala című dokumentumfilm menüjénél találjuk, ha megnyomjuk a "lefelé" gombot. Ekkor váratlanul ez a kép jelenik meg:





A Kisfilmek menüjénél megnyomva a lefelé gombot, akkor egy újabb üzenet vár ránk:


És ezzel még nincs vége!!
A Blu-Raynek van egy olyan szekciója, hogy miután a Lionsgate logo megjelenik, a Kapitólium bemutatja mindegyik körzet jelképét alattuk egy-egy szóval. Ha ezekre ránagyítunk, néhány betű piros, néhány pedig zöld. Ez elsőre csak zavarónak tűnik, pedig ennek jelentése van. Ha ezeket a szavakat megkeressük a fenti lapokon és a megfelelő színnel kiemelt betűket bekarikázzuk és egymás után összeolvassuk, újabb üzeneteket kapunk:


A piros betűkből összeolvasható üzenet: "Be Aware of The Quarter Quell!" (Ne feledkezz meg a Nagy Mészárlásról")

A zöld betűkből összeolvasható pedig: "District 13 survives" (A 13. körzet fennmaradt!)

A PH pedig nyilvánvalóan Plutarch Havensbee-re, a Nagy Mészárlás új játékmesterére utal, aki így próbált üzenni nekünk szupertitkosan. 
Forrás: WelcomeToDistrict12; Easter Eggs.com

2 megjegyzés:

  1. Woww érdekés.:) Kár, hogy nálunk nem elérhetőek ilyen dolgok, mondjuk én amúgysem tudnék kideriteni ilyen dolgokat, nem vagyok valami kitkitartó az ilyesmikben. Ezért köszönöm, hogy működteted ezt a blogot.^^
    Ja, és amúgy kérdezhetek valamit..? Mostanában nagyon sok fan érdeklődik, hogy mi lesz Finnick-el, én le tudtam az egészet azzal, hogy neki ez a "sorsa", de mégis mások azt mondják, hogy biztos, hogy nem így lesz..xd Szóval, ha időd engedi tudnál hozni egy ilyen témát?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre én nem olvastam/láttam olyat, hogy eltérnének a könyvtől az utolsó filmben Finnick kapcsán. De ha találok bármi ilyesmit, hozom :) Amúgy lesz is a héten Finnick-es bejegyzés, bár az inkább vissza- mint előretekintős, de aki szereti a karaktert vagy Sam Claflint, szerintem örülni fog neki :))

      Törlés