2015. március 22., vasárnap

13 érdekesség a Kiválasztott 1. részéről, amit nem tudtál, amikor először láttad a filmet

Ezzel hiteget  Bustle cikke, de most már elég szkeptikus vagyok, mert mostanra annyit fordítottam a sorozatról és a legutóbb megjelent filmről is, hogy nem tudom, tudnak-e még újat mondani. Azért csak próbáljuk meg. Nyugi, lassan a DVD megjelenés alkalmából félretett anyagaimnak is a végére érek. :)

Katniss immáron hivatalosan is a Fecsegőposzáta, a Kiválasztott 1. részben pedig a közönség láthatta Katniss fizikai és lelki átalakulását, mire a lány Panem forradalmának jelképévé vált. A Trilógia utolsó fejezete első részéből megtudjuk, hogy a legutóbbi filmben Katniss íjával véget vetett a Nagy Mészárlásnak. Gale, Finnick és Katniss társaságában Katniss végül a 13. körzetben találja magát, egy olyan helyről, amelyről korábban úgy tudta, megsemmisült. Coin elnök vezetésével a lázadók meggyőzik Katnisst, hogy legyen a Fecsegőposzáta - dögös fekete szereléssel és speciális íjjal és nyílvesszőkkel felszerelkezve - és így a forradalom jelképeként ő maga jelentse Panem megmaradt körzeteinek és jövőjének reményét. 


Talán láttad a filmet novemberben a mozikban, most azonban március 6-tól [nálunk március 25-én, szerdától] Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. része DVD-n és Blu-Ray-en is megvásárolható a boltokban, ami azt jelenti, hogy újra átélheted a forradalom izgalmát. Amikor azonban másodszor (harmadszor vagy éppen negyedszer is) megnézed a filmet, figyelj oda olyan apróságokra is, amelyek elsőre nem szúrtak szemet. Íme 13 izgalmas érdekesség, amelyet érdemes tudnod, ha elszánt rajongó vagy, illetve ha néhány kulisszatitokkal a tarsolyodban szeretnéd újranézni a Kiválasztott 1. részét.

  1. Bár Jennifer Lawrence nem értett egyet azzal, hogy neki kellene elénekelnie a Bitódalt a Kiválasztott 1. részében, végül beleegyezett és a dal nem csupán a film egy csodálatos kiegészítője lett, de az iTunes eladási lista élére is került.
  2. Liam Hemsworth, aki a forradalmár Gale szerepét alakítja a filmben, elárulta, hogy Jennifer Lawrence direkt kifejezetten erős szagú fokhagymát és tonhalat fogyasztott csókjelenetük előtt. Kedves!
  3. Julianne Moore elmondta, hogy Alma Coin szerepének elvállalására gyermekei ösztönözték, akik hatalmas rajongói a sorozatnak.
  4. A Kiválasztott 1. rész a legrövidebb darabja a sorozatnak a maga 2 óra 3 perces hosszával. Az első Éhezők Viadala film 2 óra 22 percig tart, míg a második, a Futótűz a leghosszabb, amely 2 óra 26 perces hosszúságú. A 90 perces kasszasiker filmek ideje hivatalosan is lejárt, emberek.
  5. Philip Seymour Hoffman előtt még egy hétnyi forgatás állt volna Plutarch Havensbee szerepében, amikor tragikus hirtelenséggel elhunyt a forgatás ideje alatt. Hogy emlékét megőrizzék, a film készítői ezt a filmet neki ajánlják.
  6. A filmet övező hatalmas médiafelhajtás okán az Éhezők Viadala harmadik filmjét Seashore álnéven forgatták, hogy távol tartsák a rajongókat és a lesifotósokat. Az első Éhezők Viadala munkacíme Artemis, a Futótűzé pedig Idiom volt.
  7. A Kiválasztott/Fecsegőposzáta kifejezés több, mint 20-szor hangzik el a filmben.
  8. Jennifer Lawrence ebben a filmben parókát visel Katniss szerepében. Erre azért volt szükség, mert a forgatást megelőzően rövidre kellett vágni a haját, amely sérült a korábbi folyamatos festegetés miatt.
  9. Hasonlóképp Natalie Dormernek le kellett borotválnia fele haját Cressida szerepe miatt. Ez a külső - amely olyan más sztárokat is megihletett, mint Ellie Goulding és Skrillex - csodálatosan áll a Trónok Harca színésznőjének.
  10. Nem a Kiválasztott 1. része az első, amelyben Sam Claflin és Donald Sutherland együtt dolgozott. A páros mindkét tagja szerepelt ugyanis korábban a Katedrális című minisorozatban.
  11. Effie Trinketet csak megemlítik a Kiválasztott regényváltozatában, mivel azonban karakterét ennyire megkedvelték, szerepét kibővítették, hogy a Kiválasztott 1. és 2. részben is láthassuk.
  12. Hogy mindezt ellensúlyozzák, Katniss előkészítő csapatát, akik viszont szerepelnek a könyvben, kivágták a filmből és Effie-vel helyettesítették.
  13. Peeta lefogy és súlyosan megkínozzák a Kapitóliumban. Ezen külső eléréséhez Josh Hutchersonnak nem kellett fogyókúráznia, ehelyett számítógépes manipulációt használtak, hogy teste és arca soványabbnak látsszon. Bárki számára rémálomszerű Peeta beesett arca, aki látta a filmet.
Forrás: Bustle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése