2015. március 3., kedd

Fegyverek - Kisfilm a Kiválasztott 1. rész DVD-jéről

Újabb - és ezúttal a szokásosnál kissé hosszabb, 5 perces - videó jelent meg a Kiválasztott 1. részének készítéséről szóló dokumentumfilmből, amelyben a fegyverekről beszélnek. Az anyag hosszára való tekintettel, csak általánosságban írok arról, miről is mesélnek a videóban:


A film készítése során futurisztikus fegyverek készítésére törekedtek, de nem csak az volt a cél, hogy ezek jól nézzenek ki, hanem, hogy praktikusak is legyenek, életszerűnek látszódjanak. Az első két film középpontjában még az Arénában zajló élet-halál küzdelmek voltak, mostanra azonban a kitörni készülő háború a fő téma. Ehhez az amerikai és a brit hadsereg és a világháborús fegyverekből merítettek ihletet, ám a film hősei természetesen modernebb fegyvereket használnak. 
Katniss íjának elkészítésekor sokat beszélgettek arról, milyen is legyen majd ez az íj. A könyv szerint igazi high-tech cucc, de a filmkészítők egy klasszikusabb és praktikusabb darabot szerettek volna. A végül elkészült íj 4 különböző íjból tevődik össze, a mintázata pedig megegyezik a Fecsegőposzáta ruha mintázatával, a különböző fényekben pedig különböző a színe.
Finnick szigonya egy igen tömör és nagyon könnyű darab, hogy jól lehessen vele mozogni, ugyanakkor digitálisan akkorára nagyítható, mint amilyet a Futótűzben is láttunk. Sokat küzdöttek a szigonynak az elkészítésével, hogy olyan legyen, ami kicsit más, mint a Futótűzben látott, mégis olyan, amit Beetee is el tud készíteni, mégis kicsit különleges. Ennek például kinyithatóak a szigonyágai (vagy mi), így sokkal erősebb szúróeszköz.
Gale íjpuskáját is láthatjuk, aminek az volt a lényege, hogy katonai hatást keltsen. Az is probléma, hogy egy ilyen íjpuskával egyszerre csak egyet lehet lőni, aztán újra kell tölteni, ezért csaltak egy kicsit. Az íjpuska automatikus és van benne egy hüvely, ahol a nyílvesszőket tárolják. Ilyen a valóságban nem is létezik (mondja Hemsworth az imádnivaló ausztrál akcentusával ;) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése