2015. március 18., szerda

A Sötét Lovag Felemelkedését utánozza A Kiválasztott 2. rész első kedvcsinálója

A Forbes egy igencsak kritikus hangvételű cikket hozott le ma délután nem sokkal a Kiválasztott 2. része első hangulatfokozója után. Mondjuk a Forbes szeret odaszólogatni: nemrégiben úgy érveltek a Kiválasztott 2. rész 3D-ben való megjelenése ellen, hogy a szerző nem is olvasta a Kiválasztott könyvváltozatát, és bár akkor is volt igazság abban, amit mondott, most is van, így én is hajlandó vagyok egy összefoglalót írni a témáról, felhasználva saját véleményemet és a délután során kint megjelenteket.

A cikk azzal kezd, hogy Lionsgate-éknél bevett szokás, hogy ifjúsági filmjeiket árukapcsolással, egymás segítségével reklámozzák. Erre valóban több példát is láthattunk már: az Alkonyat: Hajnalhasadás, 2. rész első teaserét például az Éhezők Viadalával mutatták be a mozikban, majd az Alkonyat: Hajnalhasadás, 2. rész alkalmával láthattuk először a Futótűz logós előzetesét. A Beavatott mozis előzetesét a Futótűzzel, a Lázadóét pedig a Kiválasztott 1. része előtt láthatták kinti rajongótársaink, most pedig a Lázadó előtt mutatják be a Kiválasztott, 2. rész logós előzetesét. Bírjátok követni?? :) Nem ostoba ötlet ez, ha azt nézzük, hogy ezen sorozatok közönsége átfedi egymást, csak éppen rosszul is sülhet el egy-egy ilyen próbálkozás.

Jelen pillanatban ugyanis nyolc hónapra vagyunk az Éhezők Viadala utolsó filmjének bemutatójától, vagyis valóban semmi ok arra, hogy túl sokat megmutassanak a nagy várakozás övezte filmből. Amúgy, ha a sorozat körüli felhajtást tekintjük, gyakorlatilag a Lionsgate-nek teljesen felesleges is lenne reklámoznia, hiszen az elszánt rajongók akkor is minden további nélkül beülnének a filmre, ha semmi reklámot nem kapnának belőle. Az egyetlen gond ezzel a ma - egyébiránt az Entertainment Weeklyn közzétett - előzetessel, hogy kísértetiesen emlékeztet Chris Nolan A Stötét Lovag felemelkedésének első teaserére. Aki hozzám hasonlóan lemaradt volna erről, IDE kattintson a szóban forgó kisfilmért, aztán ne felejtse leesve az állát. Mert tényleg. Félelmetes. 

A kintiek persze nem voltak restek és amint felismerték az analógiát, és azon nyomban meg is alkották a Sötét Katniss Felemelkedése első teaserét. Nézzétek csak:


Mondom én, hogy félelmetes. De az is, hogy a Sötét Lovag és a Kiválasztott közötti párhuzam nem először vetődik fel, hiszen már tavaly szeptemberben a háttal állós Katniss poszter kapcsán is előkerültek Sötét Katniss Felemelkedése poszterek:


Nem tudom, hogy örüljek-e ennek vagy sem. Ha belegondolok, hányszor dicsérjük a Lionsgate-et kreativitásukért, akkor inkább csalódott vagyok, mert - szerintem - néha vannak félresikerült próbálkozásaik (gondoljunk csak a tavalyi Körzetek Hősei posztersorozatra - legalábbis én azzal nem vagyok a mai napig sem kibékülve vagy a OLTM App promójára, aminek szintén nagyobb volt a füstje, mint a lángja). Most ugyan füst nincs, csak tűz, amelyről megtudtuk, örökké égni (lobogni?) fog, és bár ez reményt, kicsit olyan búcsúhangulatú is.

Szumma-szummárum: személy szerint örülök, hogy kaptunk valami hivatalosat a Kiválasztott 2. részéből, ráadásul egy napon teasert és posztert is. Örülök, hogy beindult a promó, de ez most nem lett túl kreatív. Remélem, ha lepörög a Lázadó és ahogy egyre közelebb kerülünk majd a bemutató dátumához, kicsit újra komolyabban vesznek minket is a filmstúdiónál és újra kapunk majd kreatívabb anyagokat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése