2015. március 27., péntek

Elizabeth Banks a Marie Claire magazinban

Komolyan, amikor már azt hiszem, látom a végét, akkor előbukkannak újabb cikkek, így mindig van mit fordítanom és hoznom. Persze rosszabb, ha nincs, szóval nem panaszkodom, de bevallom, kicsit nagyobb csöndre és kevesebb cikkre számítottam így tavasz elején. Persze lehet, a csönd később érkezik. Most Elizabeth Banks-szel olvashattok egy interjú részletet, akit a Tökéletes hang 2. része kapcsán kérdezett meg a Marie Claire, de természetesen ennek a cikknek is van Éhezők Viadala vonatkozása.


Beszéljünk Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részéről, amely idén novemberben kerül a mozikba. Ez volt az utolsó film, amelyben Effie szerepét alakíthattad. Volt valami, amit hazavittél emlékként?
Egy pár Alexander McQueen cipőt, ami csodálatos, az az igazi, klasszikus Alexander McQueen. Az ember megismeri azonnal, hogy "Igen, ez az!" Szóval nagyon szeretem. De tényleg, csak felveszem és máris magabiztosabban öltözködök. Érted, mire gondolok? Például, hogy "Miért is vettem vajon fel ma ezt a Monique Lhuillier ruhát?" Talán Effie az oka. Egyébként csak fekete ruhát vennék fel.

Igen, ő tényleg az a karakter, aki nem fél a színektől. 
Sok minden tanultam tőle a testemről, hogy mi áll jól rajtam és hogy az öltözködés jó buli is lehet. És csodálatos együttműködés is volt a vele végzett munka. Úgy értem, igazi divatikont kreáltunk. Ez egy olyan, együttműködésen alapuló kreatív tapasztalat, amihez hasonlóban nemigen lesz részem a közeljövőben.

Neked személy szerint ki a kedvenc Éhezők Viadala-karaktered?
Nos, Katniss a kedvencem. Először Katniss, aztán Effie. De igen, Katniss, mert ő a sorozat erkölcsi középpontja, a szíve és a lelke mindvégig a helyén van, és közben, akinek kell, szétrúgja a hátsóját. Így aztán mind női nézőként, mind olvasóként, mind anyaként nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen karakternek létjogosultsága van.

Úgy tűnik mindenesetre, hogy elterjedőben vannak Hollywoodban a dögös női akcióhősök.
Igen, én is azt hiszem, hogy ilyen szempontból nagyszerű időket élünk. Olvastam cikkeket a New York Times-ban és a Variety-ben arról, hogy komoly verseny van jelenleg a nőknek szóló filmek között a kasszasiker filmek között, ami szerintem nagyon érdekes.

Ha ezt a két nagyon különböző filmet [Az Éhezők Viadalát és a Tökéletes hangot] tekintjük, akkor melyik jelenetet volt a legjobb leforgatni?
Effie csodálatosan, de nem egy kifejezett élmény őt alakítani. Nagyon kényelmetlen azzal a karakterrel forgatni és ezek az Éhezők Viadala filmek igen sötétek, az alaptéma nagyon komoly, szóval nem kifejezetten a "buli" szó jut eszembe, ha a forgatásukra gondolok. Persze a forgatáson kívül nagyon jól éreztük magunkat a szereplőkkel és a stábtagokkal. A Tökéletes hang 2. jelenetei viszont nagyon vidámak voltak. Csak én és John Michael Higgins, akivel nagyon régóta barátok vagyunk, szóval nagyon jól éreztük magunkat. Bármit is csinálunk együtt, az nekem a kedvenceim közé tartozik.
Forrás: Marie Claire

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése