2015. március 16., hétfő

9 jelenet, amit alig várunk, hogy újra láthassunk a Kiválasztott 1. rész DVD-n

Még mindig a DVD megjelenés jegyében következik az alábbi - leginkább képes - összefoglaló, amelyben az MTV azt fejtegeti, melyek azok a jelenetek, amelyeket valamiért jó lesz újra látni a DVD-n. Nyugodtan kommenteljetek, Rátok mely jelenetek voltak a legnagyobb hatással, hogy egyetértettek-e ezzel a felsorolással, vagy nem.

1. Amikor úgy tűnt, Peeta árulóvá vált
Amikor majd ismét megnézed ezt a jelenetet, figyeld meg, hogy Peeta gallérja szó szerint úgy néz ki, mintha egy tőrt tartanának a nyakához.

2. Amikor Effie saját stílusával dobja fel a 13. körzet divatját
Bárcsak tennének a DVD extrái közé egy turbánkészítő gyorstalpalót!

3. Amikor Katniss két repülőt szed le egyetlen nyílvesszővel
Már csak azért érdemes lenne megvenni a DVD-t, hogy ezt a jelenetet nézzük meg végtelenítve és lassítva.

4. Aztán előadja minden idők legnagyobb hatású beszédjét
Felmerül a kérdés: Katniss vajon egész nap csak ül és azon töri a fejét, milyen ütős dolgokat mondjon, ha úgy hozza a sors, hogy kamera elé áll, miután égő ronccsá zúzta ellenségeit?

5. A famászós jelenet
Ezt az észveszejtő jelenetet többször is érdemes majd újranézni közelebbről. Hogyan? Miért? Micsodaaa? Valamikor lemaradhattunk arról a részről, amelyben elárulták, hogy a 7. körzet lakóit a Kapitólium egy olyan kísérletnek vetette alá, amelyben az embereket mókusokkal keresztezték. Válaszokat akarunk!!

6. Ez nagyon-nagyon szép dal
Bármennyire is bejönnek a remixek [egy része] is, a dalnak ez a hátborzongató filmes verziója az igazi.

7. Finnick monológja
Egy baj van azzal, amikor az ember moziban nézi a Kiválasztott 1. részét: a Kiképzőközpontban zajló menekítési akció elvonja az ember figyelmét, így alig tudunk odafigyelni Finnickre, aki folyamatosan fedi fel Snow elnök mocskait a szájában lévő véres, bűzlő sebek kapcsán. A DVD verzión minden figyelmünket a szájüregi sebeknek szentelhetjük.

8. Amikor Peetát eltérítették
Nem mintha élveznénk, amikor Peeta teljesen bekattan és megpróbálja megfojtani az összezavarodott Katnisst, mégis újra kell néznünk ezt a jelenetet - abban a reményben, hogy talán meglátjuk a reményét valahol Peeta szemének villanásában, hogy ő még mindig ugyanaz a pékfiú, akit szerettünk és a szerelem nem veszett el örökre az őrület ködében.

9. Amikor Jennifer Lawrence véghezvitte a film leghihetetlenebb kaszkadőrmutatványát dublőr és védőfelszerelés nélkül
Beszuszakolni EZT a macskát egy zsákba? Mit nekünk légpárnás, amiből majdnem kiesett vagy kórházbombázós jelenetek. Ez a legdurvább mutatvány, amit valaha képernyőn látsz az életben. Minden tiszteletünk. [LoooL]
Forrás: MTV

8 megjegyzés:

  1. Az én személyes kedvencem a 6. ponthoz, a dalhoz kapcsolódik: az Ötödik Körzetes gátrobbantós jelenet. Hátborzongatóan jól sikerült.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maximális egyetértésem. :) Elsőre főleg nagyon ütött, mert nem számít rá az ember és nem tudja, mire megy ki a dolog.

      Törlés
    2. De azért jót mosolyogtam a 9-esen, mikor fordítottam :D

      Törlés
  2. 3. 4. 6. 7. a kedvenceim. A 9. címén jót nevettem :) Nekem a magyar nyelvű Hanging Tree jobban bejön! És olaszul és nagyon szépen hangzik (Verrai, verrai... Youtube-on = "L'Albero Degli Impiccati - ITALIANO (con la melodia del film)" )! Feltünt Nektek, hogy az a macska nem ugyanaz a 2 részben?
    A csúcs, egyértelműen a 4. jelenet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik két részben?
      Egyrészről az első és második film között eleve volt egy macskacsere és a 35 érdekességes cikkben (oldalsávban is ki van emelve) eleve benne volt, hogy már csak ebben a filmben sem egy macska volt: külön volt a simogatós és az akciós (kergemacska) jelenetekben :)

      Törlés
    2. "az első és második film között eleve volt egy macskacsere"
      Pont erre gondoltam :) A fekete-fehér rövid szőrű Cirmiből lett egy vöröses 2x nagyobb.
      Nem olyan régóta bukkantam rá a blogodra, még nem volt időm mindent visszaolvasni.
      Nagyon jó a blog-od! Mostanában már rendszeres olvasód vagyok, ha nem is mindenhez szólok hozzá. Közben megtaláltam a spanyol verzióját a Hanging Tree-nek, nagyon jó! Eddig egyedül a német változat nem tetszett... Megnéztük spanyol felirattal is a filmet, jó volt úgy is :)

      Törlés
    3. Amúgy a macskacseréről is van fenn cikk, ha valamikor van türelmed, keress rá :)

      Törlés
    4. Türelmem lenne, mert érdekel a dolog, csak időm is legyen rá :)
      És még 248 nap....

      Törlés