2013. szeptember 4., szerda

Neko Case az Éhezők Viadaláról

Az első Éhezők Viadala társalbumán szereplő énekesnővel a kanadai Maclean's készített interjút, amelyben - egy kérdés erejéig bár, de - az Éhezők Viadala is szóba kerül:


Izgatottan láttam, hogy szerepelsz az Éhezők Viadala filmzenei albumán, mert olyan sokat beszéltél arról, hogy a karrieredet hogyan testesítette meg a hősnő. Nagy dolgot jelentett ez számodra vagy csak egy lehetőség volt?
Nagyon sokat jelentett nekem. Egyrészt, mert igazán kedvelem [a filmzenei album producerét,] T-Bone Burnett-et. A bizalma nagyon sokat ad számomra. A lelkesedésével többet kihoz az emberből, mint azt az ember gondolta volna. Ez egy hihetetlen, varázslatos ajándék. Aztán elolvastam a könyveket, és annyira örültem, hogy a fiatalok - és nem csak a nők - láthatják ezt az erős női karaktert, akinek nem a szexissége fontos, nem lett túl csajos vagy nagyon férfias. Lányok és fiúk, nők és férfiak, melegek, leszbikusok és transzszexuálisok egyaránt közel érezhetik magukat ehhez a karakterhez egyszerűen az embersége miatt, és bárki a helyébe képzelheti magát. Látni egy ilyen erős női karaktert? Mikor én fiatal voltam, még nem volt hasonló. Nagyon büszke voltam, hogy szerepelhettem az albumon. Mivel évek óta nem megy jól a sorom, ez a könyvtrilógia igazán az volt, amire szükségem volt.
Forrás: Maclean's

Aki nem emlékezne, melyik számról van szó, az itt a számot is meghallgathatja. Éhezők Viadala részleteket tartalmazó (nem hivatalos) videót választottam hozzá. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése