2013. szeptember 13., péntek

Hivatalos: Alma Coin szerepében Julianne Moore



Bár már régen sejthető volt, immáron hivatalosan is bejelentették:

A Lionsgate a mai napon bejelentette, hogy a négyszeres Oscar-díjas Julianne Moore (Boogie Nights, Az órák, Egy kapcsolat vége és a Távol a mennyországtól sztárja) csatlakozott az Éhezők Viadala: A kiválasztott 1. és 2. rész szereplőgárdájához, Alma Coin elnök, a Kapitólium ellen indított lázadás vezetőjének szerepében.

Moore a szintén Oscar díjas Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth társaságában látható majd a világszerte kasszasikert elért Éhezők Viadala sorozat 3. illetve 4. filmjében, amelyeket 2014 illetve 2015 novemberében mutatnak be a mozikban. Olyan új stábtagokhoz csatlakozik, mint Natalie Dormer, Stef Dawson és Evan Ross.

Oscar-díjas szerepein kívül Moore korábban még az Őrült, dilis szerelem, A gyerekek jól vannak [itt többek között Josh Hutchersonnal!], Az ember gyermeke, és az HBO-n tavaly bemutatott Versenyben az elnökségért című filmjében [ez utóbbiban Woody Harrelson mellett!], amelyben mutatott teljesítményéért Emmy®, Golden Globe® és SAG Award®-ban is részesült. Hamarosan pedig a Don Jon, A hetedik fiú és a Carrie című filmekben lesz látható.
[...]

A sajtóközlemény további része a szinopszist és a kasszasiker bevételi adatokat tartalmazza, amiket korábban már olvashattunk.

Bár Coin elnököt talán már nem kell bemutatni, a hagyomány kedvéért ezúttal is keresek néhány őt jellemző idézetet. Ezeket a folytatásban olvashatjátok.



"Egyedül Alma Coin nem, a Tizenharmadik Körzet elnöke, ő nem csinál semmit, csak figyel, ötven körül járhat. Vállig érő, egyenes ősz haja valamiért teljesen lenyűgözött. Sehol egy hullám, fodor vagy töredezett hajszál. Tökéletesen egyenes. A szeme is szürke, de nem olyan árnyalatú, mint a Peremből származó embereké. Nagyon halvány, mintha kiszívtak volna belőle minden színt."

[...]

"Szívesen rájuk dörrennék, de úgy érzem, hiba lenne félrekapni a tekintetemet, úgyhogy inkább farkasszemet nézek Coinnal. Most biztosan azt mérlegeli, megérné-e ultimátumot kötniük velem.
– Mi a véleménye, elnök asszony? – kérdezi Plutarch" - Az idézet, amelyből kiderül, hogy az elnök nő, és amely felett jópáran elsiklottak...

[...]

"Vissza kell utasítanom majd a vádjaikat, mert igazság szerint tényleg nem bízom a lázadókban, Plutarchban és Coin elnökben. Az a gyanúm, hogy nem mondanak igazat nekem. Ezt pedig nem tudom eltitkolni."

[...]

"Coin szinte fel sem néz a képernyőről.
– Fecsegőposzátaként teljesítetted legfőbb kötelességedet: egyesítetted a körzeteket a Kapitólium ellen. Ne aggódj, ha minden rendben zajlik, a fegyverletételre odarepítünk."

[...]

"Lehet, hogy Coin elnöknek ebben a kérdésben igaza van, de ha ideküldte Peetát, akkor még valamit eldöntött: holtan több hasznomat veszi, mint ha életben hagy."
A részletek Suzanne Collins: A kiválasztott című regényéből származnak.

7 megjegyzés:

  1. Első blikkre nem egy Alma Coin, de nagyon-nagyon tehetséges színésznőnek tartom, több filmjét is láttam már. Azt pedig tudjuk, hogy a Lionsgate nem szokott rossz döntéseket hozni a cast során, és nagyon jó sminkeseik vannak :)(Oké, az újakat nem ismertjük a Futótűzből, de szerintem minden ok lesz.) Szóval örülök a hírnek és bizakodó vagyok :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Tegnap voltam moziban a Soproni cinema cityben, és ott már bemutatták a Carrie előzetesét. A moziban már kiraktak 3 futótűz poszter (Katnisst és Peetát esküvői szerkóban meg a hivatalos moziplakátot (? ) sajnos pont akkor merült le a telóm (péntek 13) és nincs kép, csak gondoltam hátha érdekel... ja és az előzetest is játszák már :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Jön-jön-jön rovatban ki van már rakva a Carrie, majd lesz róla ajánló, ha bemutatják! :)

      Törlés
    2. Ennek örülök, jó színésznő, a Carrie-t is alig várom már, remélem jó lesz! :D

      Törlés
  3. Jó lesz ez... Moore nagyon tetehtséges színésznő, és én láttam már olyan szerepben, amiben ilyen "kemény nőt" játszott, jól állt neki. Egyébként meg tök jó, hogy meg tudnak fűzni ilyen híres színészeket is, ez csak emeli remélhetőleg a sorozat fényét. :)

    VálaszTörlés
  4. Ami azt illeti én bízok Julliane-ban szerintem jó lesz :)

    VálaszTörlés
  5. Nem meglepő :) De örülök neki, bár nem ő volt a favoritom. Viszont már rengeteg filmben láttam, soha nem csalódtam a képességeiben. Csak meg kell szoknom, hogy egy ilyen negatív karaktert fog játszani :)

    VálaszTörlés