2014. július 31., csütörtök

A Lorde-é az első szám a Kiválasztott filmzenei albumán

A lényeg ez, illetve az, hogy nem elég, hogy az övé az első szám, de még az album felügyelője ('curator'-t használ az eredeti szöveg, én a producert használnám rá legszívesebben, de a cikkből ki fog derülni, miről is van szó) részletes sajtóközlemény pedig az ugrás után.





Santa Monica, Kalifornia, 2014. július 31. – A Lionsgate a jövő generáció első, globális tartalmakat is megjelenítő vezetője a mai napon bejelentette, hogy a többszörös platinalemezes, GRAMMY® díjas zenész, Lorde felügyeli majd a nagy sikerű Éhezők Viadala sorozat következő részének, Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész hamarosan bemutatásra kerülő filmzenei albumát. Amellett, hogy ő válogatja ki A Kiválasztott, 1. rész albumán szereplő előadókat, ő írja majd a nagy várakozás övezte film és filmzenei album első számát is. A filmzenei albumot idén ősszel jelenteti meg a Republic Records.

Az új-zélandi születésű [mindösszesen] 17 esztendős zenész, – aki idén ősszel harmadik Észak-amerikai turnéjára indul – Royals című slágerével robbant be a köztudatba, Pure Heroine című albumával pedig hatalmas vihart kavart a könnyűzene világában.
Négyszeres platinalemeze, a Royals két Billboard Awards díjhoz is hozzásegítette, a Legjobb Új Előadó és a Legjobb Rock Dal kategóriákban és két GRAMMY® díjhoz Az Év Slágere és a Legjobb Pop Előadás kategóriájában. Jelenleg is ő tartja a 2013-ban felállított rekordját a Legtovább a Billboard Top 100-as listáján szereplő női előadó kategóriájában.

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. részt Francis Lawrence rendezte, az Oscar-díjas Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth és Woody Harrelson főszereplésével játszódik, és Suzanne Collins nagy sikerű, hatalmas mozis bevételre szert tevő Éhezők Viadala sorozatának soron következő epizódja.

Idén tavasszal a Kiválasztott forgatásán ültem le tárgyalni Lorde-dal, és lenyűgözött, milyen veleszületett természetességgel értette meg, amit mi is, mind a rajongók, mind pedig a film készítői próbálunk elérni a filmmel. Hatalmas tehetsége és beleérző képessége nem csupán arra jogosították fel, hogy egy olyan dalt írjon, amely teljességgel megragadja a film lényegét, de munkánkra való rálátása és az iránti lelkesedése tökéletes alkotó erőt kölcsönöznek neki ahhoz, hogy filmzenei albumunk többi számát is megtalálja. Alig várom, hogy a rajongókkal is megoszthassuk, amit készített, minden bizonnyal figyelemre méltó lesz. – nyilatkozta Francis Lawrence.

Az, hogy Lorde ilyen egyedülálló pozicíiót szerzett meg, hogy mind dalszerzőként/előadóként, mind pedig A Kiválasztott, 1. rész filmzenei albumának felügyelőjeként is tevékenykedhessen, nagyrészt lemezkiadójának, a SONGS Music Publishing-nek köszönhető, amely a létrejött üzlet fő alappillére volt.

Az, hogy egy ilyen nagy várakozás övezte filmzenei albumot felügyelhetek, nagy kihívást jelentett, de ugrottam a lehetőségre. – mondta Lorde. – A film szereplői és története minden résztvevő zenészt nagyban inspirálnak, az pedig, hogy filmes érdeklődéssel rendelkező emberként különböző kreatív folyamatokban is részt vehetek, egyedülálló élményt jelent számomra. Szerintem a filmzenei album határozottan meg fogja lepni az embereket.

Lorde

Lorde Twitterén is kifejtette örömét a munka és a lehetőség iránt.
  • Örömmel és nagy büszkeséggel jelenthetem be, hogy én lehetek a Kiválasztott, 1. rész filmzenei albumának egyedülálló kurátora.
  • Csodálatos volt darabonként összerakni mindezt. Alig várom, hogy zenésztársaim munkáit is megoszthassam veletek.
Az újak kedvéért annyit hadd tegyek még hozzá, hogy eddigi gyakorlat szerint az Éhezők Viadala filmzenei albumának számai legjobb esetben is csak a stáblista alá kerülhetnek be, a film képei alatt az ún. háttérzenei album, a score számai mennek. Az itt utalásra került album egyfajta filmzenei társalbum, amely a filmben szereplő tartalmakat közvetíti tehát zenei úton.

8 megjegyzés:

  1. Hát ez meglepő! Ilyen fiatalon rábízták ezt, tényleg nagy megtiszteltetés, még, ha ez 'csak' társalbum is. Kíváncsi vagyok, biztos egyedi és érdekes lesz a hangulata.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, én is ezen csodálkoztam.
      Plusz azt gondolom, a hangulatra - ahogy a cikk is írja - bármelyik rajongó képes lenne ráérezni, persze oké, tehetség kell ahhoz, hogy ezt át is adja valaki.

      Mondjuk nekem az is gondom, hogy én a CF-es számát nem szerettem, de hát itt új lemez, új esélyek. Kiderül majd.

      Törlés
    2. Amúgy jól emlékszem, hogy a CF-es dala az feldolgozás volt?

      Törlés
  2. Nem ide tartozik, de a facebook-on most találtam egy képet amin megsebzett Peeta és Johanna látható. Tudsz erről valamit?

    VálaszTörlés
  3. Szerintem jó emberre bízták. Mind Lorde személyisége, mind a hangszíne megfelelő a filmhez véleményem szerint. Szeretem a számait, és a hozzáállását egyes dolgokhoz. Ami lássuk be sokakból utálkozást vált ki. ( más előadók kritikája) A Selena Gomezes botránytól elkezdve Taylor Swiftig..
    Valóban büszke lehet erre, mert ez egy eléggé nagyszabású film és lássuk be, hogy azért a Lionsgate is tudja mit csinál. A könyvet pedig még a filmek sem tudják bizonyos szempontból felül múlni. Véleményem szerint ez is hatalmas siker lesz. A színészeknek, Lorde-nak és a Lionsgate-nek is.
    Azt pedig garantálom, hogy alig fogok beférni a mozi terembe.
    Lorde-hoz visszatérve, nekem az Everbody wants to rule the world is elnyerte a tetszésem noha a szám legjobb része a vége fele van. Ez azt hiszem a Futótűz zenei listájában található. Mindenesetre abból látszik, hogy most is nagyot fog alkotni.

    VálaszTörlés
  4. A score jobban érdekel. Igazából annak örülnék, ha az menne a stáblista alatt is, mint pl. a kedvenc filmsorozatomnál, a Star Warsnál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is jobban érdekel, de arról tudok hírt írni, ami van :)

      Törlés