2014. július 23., szerda

Peeta Mellark és Johanna Mason: Capitol Couture Exkluzív

Jaj, nem szeretem én ezeket a cikkeket, mert fiktívek, és bár Peetáról meg Johannáról szólnak, de nem Suzanne Collins írta, hanem a jó ég tudja ki. Ugyanakkor azt sem szeretném, hogy akit érdekel, az azért ne olvashassa el, mert én nem vagyok hajlandó lefordítani, gyanúm szerint ugyanis máshol sincs magyar fordítás. Szóval akit érdekel, az dőljön hátra, és érezze magát kapitóliumi polgárnak, és jó szórakozást a cikkhez!
A Peeta és Johanna portré is érkezik délután, de a Capitol Couture szerkesztői üdvözletét már tényleg nem fordítom. :)


- Akkor térjünk a lényegre - fújtat a baltás hősnő, miközben türelmetlenül áthelyezi testsúlyát és keresztbe fonja lábait. Johanna Mason éppolyan impozáns, mint valaha, hosszú, testre szabott szoknyája világítva öleli körül lábait. A Nagy Mészárlás alattomos arénájának vizéből kiemelkedve alabástrom bőre és szőke loknijai rácáfolnak halálos veszedelmességére. 

Snow elnök, a tőle megszokott nagylelkűségével ajánlja fel nappaliját exkluzív interjúnk elkészítéséhez, mi pedig egyszerűen képtelenek voltunk visszautasítani. A körülöttünk lévő aranyozott szoba fényei megcsillannak Johanna elefántcsontszín együttesén, amely fonott mintájával kígyózik körbe Johanna felsőtestén, majd gallérjánál kiszélesedik. Mellette a csöndes Peeta Mellark, személyre szabott hófehér öltönyében, kimunkált gallérja hajtókája fontos dolgokról árulkodik a szoba éteri fényében.

A beszélgetés során egyértelmű, hogy kettejük között Johanna a hangadó - minden egyes kérdésre előredőlve fejezi ki szenvedélyét. 

- Sok mindenen keresztülmentünk az arénában, de ami a lényeg, hogy most Peetával együtt képviselhetjük Panemet, a 7. és 12. körzet egy szebb jövő reményében egyesíti erőit. 
Ez a hazafiasság sugárzik a Kapitólium új Élő Portéiról, Johanna pedig lelkesen áradozik minderről:
- Még csak azt sem tudom, mennyi ideig kellett talpon állnom, de ezekben az Alexander Wang cipőkben úgy éreztem, mintha a felhőn állnék egy pulpituson. Igazán különleges nap volt.

Mind Johanna, mind Peeta Élő Portréra készült együttesében szemmel látható, mennyire odafigyeltek a részletekre, de ez akkor válik igazán megdöbbentővé, ha közelebbről is szemügyre vesszük a dolgokat. Mason kisasszony ruhájának formája pontosan követi Panem sellőjének alakját és mozgását, míg Mellark keményített gallérja finom kidolgozottságot, mégis természetességet kölcsönöz mindkettejük ruháinak. Találó metaforája mindez annak, hogy nemzetünk a földből emelkedett ki és lakói tették csodálatosan működő, rendszerszinten jótékonykodó kormányzattá. 

- Csodálatos dolog, hogy mi lehetünk ezen portrék főszereplői. - mondja Johanna. - Peetával együtt szerény körülmények közül érkeztünk, hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy Panemet képviselhetjük. Büszkék vagyunk, hogy országunk arcai lehetünk.
Forrás: CapitolCouture

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése