2014. július 8., kedd

Nem hivatalos: Lehetséges Kiválasztott premierdátumok

Jó, a Los Angeles-i pemierdátumot már láttam egy ideje, de vártam, hogy a Lionsgate megerősítse, de mint tudjuk, a filmstúdió nem szereti elkapkodni ilyenirányú dolgait. Majd lehet, idén is csak 100 nappal a film megjelenése előtt hirdeti ki a premierdátumokat, mint tavaly, viszont nemrégiben - egyetlen mentségem, hogy épp Snow elnök üzenetének megjelenése idején - megjelent egy aukció a Charitybuzz-on, amely erre vonatkozott. Ennek lényege a következő:


Egy világméretű jótékonysági akció keretein belül a Charitybuzz lehetőséget kínál arra, hogy egy baromi gazdag szerencsés Éhezők Viadala rajongó társával együtt részt vehessen Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott Los Angeles-i premierjén, ahol VIP páholyból élvezheti végig a filmet, majd társával együtt részt vehetnek a film vetítése után zajló after-partyn is. 


Mivel árveréses jótékonysági akcióról van szó, ehhez kissé mélyen a zsebbe kell nyúlni, de hát egy Kiválasztott premier + afterparty nyilván nem ingyér' van. A licit értéke jelen pillanatban 11.200 dollár, ami jelenlegi dollárárfolyamon számolva kicsit több, mint 2 és fél milla, szóval akinek van ennyi pénze az sürgősen utalja át nekem, privátban megírom a számlaszámom ne habozzon, hanem licitáljon, és figyelje, hogy nehogy valaki túllicitálja. Licitálni ITT lehet, és innen vannak a következő részletek is.




  • Mivel a Kiválasztott november 21-étől látható a mozikban, ezért jó eséllyel a Los Angeles-i premier várhatóan november 17-én kerül megrendezésre. [Szerintem ez simán lehet november 10-e is, ahogyan az Éhezők Viadala esetében is kb ennyivel korábban volt.] A Charitybuzz oldala is kiemeli, hogy ezt az időpontot a Lionsgate nem erősítette meg, HIVATALOS időpont még nincs, ez csak spekuláció.
  • A rendezvény időtartama 4-6 óra.
  • Senki nem garantálja, hogy minden szereplő megjelenik majd az after-partyn.
  • A rendezvényen tilos fényképeket készíteni.
  • A licitálás június 25-től július 15-ig tart, szóval hiába is szóltam volna, amikor az elején még csak 2000 dollár volt a kikiáltási ár, nem lennénk előrébb.
  • A nyeremény felajánlója a Lionsgate.

A hír nem jár egyedül, vagyis én most összekapcsolnám egy másik spekulációval, ami a Kiválasztott németországi premierjére vonatkozik. A Movies-infos.de német oldal ugyanis azt írja, a Kiválasztott november 13-tól látható majd a német mozikban, ami nyilván nem reális, ha azt vesszük, amerikai rajongótársaink csak november 21-től nézhetik meg a filmet. A dátum tehát nagyobb valószínűséggel a szóhasználat ellenére nem a széles körű bemutatásra utalhat, hanem inkább arra, hogy a Kiválasztott németországi premierje 2014. november 13-án kerülhet megrendezésre

Ugyanakkor épp a napokban látott napvilágot a hír, miszerint a Lionsgate és az Éhezők Viadala filmek németországi forgalmazója, a StudioCanal között egy a korábbinál szélesebb körű együttműködési megállapodás jött létre, szóval még az sem kizárt, hogy esetleg ténylegesen egy korai vetítésről lehet szó, amilyenhez hasonló tavaly a Futótűz esetében Brazíliában is történt, ahol a rajongók már november 15-től megnézhették a filmet a mozikban. [UPDATE: Nem erről van szó, mert egy másik német cikk már  november 20-as mozis bemutató dátumot ír, vagyis a 13.-a valóban premierdátum lehet] Akárhogy is legyen, a Lionsgate hálás a németeknek a film népszerűségének növeléséért. A Lionsgate és a StudioCanal közti együttműködésről szól sajtóközleményben ugyanis a Lionsgate vezetői, Patric Wachsberger és Rob Friedman így fogalmaztak:

- A StudioCanal nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy az Éhezők Viadala világjelenséggé váljon, ezért örömünkre szolgál, hogy kibővítsük hosszútávú, termékeny együttműködésünket a StudioCanal-lal és a Pro7-tel. - mondták. - Erőfeszítéseiknek köszönhetően a Futótűz megduplázta az első Éhezők Viadala film mozis bevételeit Németországban és büszkék vagyunk arra, hogy a továbbiakban is együttműködhetünk velük, hogy tovább növeljük a sorozat népszerűségét és hogy minden idők legigényesebb filmjeit tárhassuk a német közönség elé. Forrás: Variety

3 megjegyzés:

  1. 2és fél milla az indulóár?! OMG. :D
    Kíváncsi leszek akkor a végösszeg mennyi lesz. :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem. Valahol 2000 dollárt olvastam indulóárnak, de mintha a Charitybuzz-on 10.000 lenne (vagy az a dolog becsült/eszmei értéke??), és a jelenlegi 11.200 dollár az a bizonyos 2 és fél millió.

      Törlés
  2. Ezen besírtam "sürgősen utalja át nekem, privátban megírom a számlaszámom"

    VálaszTörlés