2014. július 29., kedd

5+1 új karakter a Kiválasztott első előzetesében

Bár a témát érintettem már, amikor megnéztük az előzetest és kicsemegéztem az izgalmasabb pillanatokat, azóta azonban a kintiek megerősítették és bővítették az általam is írtakat.

Ismétcsak mielőtt belekezdenék, jelezném, hogy a mai napon (tudom-tudom, nem volt sok bejegyzés, de csak azért nem szeretek hozni valamit, hogy legyen) a Szereplők aloldalon vacakoltam picit. Néhány szereplő képét aktualizáltam az eddig megjelent képi anyagok alapján és bízom benne, hogy hamarosan lesz még anyag ahhoz, hogy ezt folytathassam. 

És akkor az öt karakter, akit itt láthattunk először mozgóképen, meg én kiegészítem egy általam talált aprósággal.

Coin elnök
Oké, őt már láttuk jelenetfotón, és meg is fogalmaztuk, hogy jó lesz ő. Valaki írta, hogy amiért szereti Julianne Moore-t, így nem tűnt ellenszenvesnek itt sem, pedig Coin egy kígyó. De szerintem ez nem is baj, hiszen Coinról az elején nem tudjuk, milyen is valójában. Mivel a lázadók oldalán áll, abban bízunk, ő jó elnök, de közben minket is átjár Katniss bizalmatlansága. Eközben pedig azt látjuk a könyvben, és itt ezt Julianne Moore nagyon jól hozza, hogy az elnök asszony hihetetlenül személytelen. És nagyon szürke.


Cressida
A Kapitóliumból a 13. körzetbe érkezett rendezőnőt úgy mutatja be Katniss, hogy "kopaszra borotvált fején tetovált zöld indák virítanak". Amikor még tavaly októberben először nyilatkozott a színésznő, elárulta, hogy nem borotválták le a haját, de reméli, hogy a rajongóknak tetszeni fog ez a másikfajta megvalósítás. Véleményem szerint kiválóan sikerült, az az igazán szomorú arckifejezés, amit pedig látunk tőle a képen megerősíti, hogy jó beleérző képességgel rendelkezik Cressida, nem az a felszínes kapitóliumi polgár, mint Effie is volt az elején.


Paylor parancsnok
Igen, maga a színésznő erősítette meg Twitteren egy rajongói kérdésre, hogy ő látható Cressida mellett. 
Kicsit felemás érzéseim vannak a képpel kapcsolatban, mert nem ilyennek képzeltem el a 8. körzet parancsnokát. Oké, az egyetlen különbség, hogy én katonai egyenruhában láttam magam előtt a karaktert, az pedig, hogy nem abban van, talán inkább még közelebb helyezi körzete polgáraihoz. Nyilvánvalóan a filmből majd még több következtetést is le lehet vonni, amit nagyon várok, mert egyik kedvenc karakteremről van szó, és örülök, hogy az lesz a sorsa, ami. Azért jó lenne egy karakterposztert látni róla.


Antonius és Egeria
Robert Knepper szerepe kicsit váratlanul ért minket, hiszen a könyvben nem szerepel Antonius. A hír után persze hamar kiderült, hogy a legtöbbször negatív karaktert alakító színész ezúttal is a "rossz oldalon" áll, hiszen Snow elnök egyik miniszterét alakítja. Egyébként Knepper tegnap reggel Twitteren fejtette ki, mennyire jól esnek neki a rajongói üzenetek. 
Egeriáról még ennyit sem tudunk, de a kinti rajongótársaink is arra jutottak, amire tegnap reggel én is, hogy a Kapitóliumba írt üzenetek között is megemlített Egeria lehet a Snow elnök balján látható szereplő. A kintiek úgy tippelnek, az őt alakító színésznő Sarita Choudhary lehet, akit a Homeland: A belső ellenség című sorozatból ismerhetünk. Ezzel kapcsolatban hivatalos megerősítés még nincs.


Fiatal sérült a 8. körzet kórházában
Nem gondolom, hogy ennél komolyabb szerepe lesz a fiatalembernek, viszont megtaláltam, hogy ki alakítja a fiút, aki megkérdezi Katnisst, hogy azért ment-e el hozzájuk, mert együtt fog velük harcolni. A fiút Michael Garza-nak hívják, az IMDB említi A Kiválasztott szereplőlistájában Tinédzser páciensként, bár tény, hogy őt se hivatalosan (és az is, hogy az IMDB-t is bárki szerkesztheti). Mindenesetre itt elég fontos szerepe van, és azt hiszem, legrejtettebb álmai válhattak valóra azáltal, hogy még közös párbeszéde is lehetett Jennifer Lawrence-szel. Nem is kis jelentőségű.


Képek: Jabberjays.net

3 megjegyzés:

  1. Kifejteném én is a véleményem, remélem nem bánjátok. :)
    Hát szóval Coin már ezzel az egy mondatával elérte a kívánt hatást. Nem vitás, Julianne Moore korunk egyik legnagyobb színésznője, biztos vagyok benne, hogy remek munkát végzett a karakter megformálásával. Amúgy nekem is "még" szimpatikus, de biztos vagyok benne, hogy a 2. rész végére szívből megutáljuk Katniss-el együtt.
    Cressida esetében kimondottan jó döntés volt, hogy nem borotválták le az egész fejét. Nem is tudom, így mintha "megtartották" volna a nőiességét. Végig úgy éreztem a regényben, hogy ő egy kemény, ám de mégis nőies karakter.
    A többihez nincs hozzáfűznivalóm. :)

    VálaszTörlés
  2. Én a könyvet olvasva is így képzeltem Cressida haját :). A GOT-ban nagyon jól hozza a szerepét,és szerintem itt sem fogunk csalódni.

    VálaszTörlés
  3. Julianne Moore nekem (még ) túl szimpatikus Coinnak. Coint már az első fölbukkanásától kezdve a könyvben sokkal ellenszenvesebbnek képzeltem. Hát, majd meglátjuk. :)

    VálaszTörlés