2014. július 22., kedd

Yahoo Movies: Miért kell az Éhezők Viadala: A Kiválasztottnak Peeta történetét is elmesélnie?

Avagy Josh Hutcherson karakterének kiemelkedő szerepűnek kellene lennie az utolsó filmben. - Amikor úgy tűnik, hogy semmi nincs, semmitmondó Yahoo Movies cikk akkor is van. :)


Peeta Mellark mindvégig az Éhezők Viadala középpontjában áll. A karakter folyamatosan melegséget  és reményt sugároz, és hű szövetségese Katnissnek, aki a történetet elmeséli.

Miközben a lány mindvégig azon vívódik, hogy Peeta iránti érzései valódiak vagy plátóiak, a fiú egyszerűen csak örül, hogy ott van neki Katniss, annak ellenére, hogy néha érezhető, hogy csalódott, amiért a lány nem viszonozza érzéseit. 

Az Éhezők Viadala: Futótűz végén abban a döbbenetben hagyjuk ott Katnisst, hogy Haymitch és Plutarch nem mentették meg Peetát az Arénából, hanem a fiú a Kapitóliumba került Snow elnök kezei közé. 

Bár fizikailag nincs jelen Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott első felében, Peeta mindvéig ott van Katniss gondolataiban, ezért fontos, hogy az akciójelenetektől eltekintve Peetának erős jelenléte kell, hogy legyen a regény filmváltozatában.
Miközben Katniss megpróbálja megérteni, hogy Az Éhezők Viadala: Futótűz arénájában való cselekedeteinek milyen hatása van, meg kell küzdenie a poszttraumatikus stressz tüneteivel, a haraggal, a félelemmel és a bűntudattal - különös tekintettel a Peeta iránti bűntudatra.

Míg a regény Katniss szemszögére korlátozódik, a filmadaptáció nagyszerű lehetőséget biztosít, hogy megmutassanak olyan dolgokat is a filmben, amelyet főhősnőnk nem él át, ami azt jelenti, hogy többet láthatjuk Peetát.
Arra, hogy Peeta valóban komolyabb szerepet játszik majd Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. részében, egyrészt abból következtethetünk, hogy Robert Kneppert Snow elnök egyik miniszterének szerepére választották ki, aki nem is szerepel a könyvben, másrészt pedig abból, hogy Peetának a film első két ízelítőjében is fontos szerepe volt.

Az első előzetest követően a rajongók majd megőrültek Josh Hutcherson dermesztő pillantását látván Snow elnök üzenete alatt. Ugyanez történt a második előzetesben a szintén elrabolt Johanna Mason (és a nagyszámú békeőr) láttára.

Bár a film kétségkívül továbbra is Katniss története marad majd, Peeta fizikai jelenléte a közelgő film hangulatának és tempójának nagy mértékben hasznára válhat, de milyen formában láthatjuk majd ezeket a Kiválasztottakat a sorozat folytatásában?
A nyilvánvaló lehetőség, hogy ténylegesen megmutassák, mi történik Peetával a Kapitóliumban. A sorozat korábbi filmjeiben is láttunk olyan beszélgetéseket, amelyekről Katnissnek nem volt tudomása, de Peeta kínzás jelenetei nem lennének túlságosan agresszívek egy családi moziban? [- kérdezi a cikk egy/két gyakorlatilag háborús film előtt...]

Láthatjuk Peetát Katniss gondolatai közt is, ahogyan a lány felidézi néhány kedvenc közös pillanatukat, esetleg miközben a Peeta és Gale iránti érzései között őrlődik. Vagy megjelenhet Peeta Katniss képzeletében, amikor azon aggódik, mi is történik a fiúval a Kapitóliumban.
Függetlenül attól, hogyan fog megjelenni Peeta Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. részében, a lényeg, hogy a karakternek erős jelenlétének kell lennie, látjuk majd, hogyan hat hiánya Katnissre, és hogyan kezd majd el ennek hatására a lány logikusan gondolkodni. Elvégre is a sorozat folyamán eddig is Peeta volt Katniss elsőszámú támogatója és szövetségese.
Forrás: Yahoo Movies

2 megjegyzés:

  1. Valahogy nem tudnám elképzelni, hogy Peeta akkor jelenjen meg először a filmben, mikor megtámadja Katniss-t.. Remélem látjuk majd a Kapitóliumos jelenetekben is, rossz lenne ha csak a film vége felé tűnne fel.. :(

    VálaszTörlés
  2. En nem neznem vegig ahogy Peeta-t megkinozzak :/ pedig nem vagyok 8 eves (14) es kibirom az ilyesmi jeleneteket altalaban de olyan mintha ez mas lenne... de remelem hogy az elokeszito csapatos reszbol se fogok/ fogunk sokat latni. A konyvben sem rajongtam az ilyen reszekert. Erdekes amikor a Sztar Osztag a Kapitoliumban "kalandozik" annal a resznel nem ereztem igy pedig ott meg is halnak nem is egy ember. :/ Es bevallom en sirtam is a konyvon. :$ :DD Prim halalanal es amikor Katniss Kokorcsinhez beszel. Elegge elkalandoztam de a lenyeg az h remelem h ezeket a reszeket nem fogjak gyomorforgatoan megoldani!
    Ez csak az en velemenyem. Es bocsi h ekezetek nelkul irtam vagy hibasan de telorol vagyok. :)
    ~D

    VálaszTörlés