2014. július 29., kedd

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész: Minden, amit eddig tudunk

A Yahoo Movies - ezúttal nem azon szerzője, aki a semmitmondó cikkeket ontja magából - egyik szerkesztője összeszedte mindazokat az információkat, amelyeket eddig tudunk az Éhezők Viadala harmadik kötetét feldolgozó első filmről. Akik régóta és rendszeresen olvassák az oldalt, azoknak már sok minden nem lesz újdonság, de azért jó így egyben látni a dolgokat.

Ha rajongója vagy a könyveknek (és lássuk be, itt ki nem az?) akkor már tudod, hogyan végződik Katniss, Peeta, Gale és Panem világának története, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy a Kiválasztott legyen az elkövetkező évek (két) legnagyobb várakozás övezte filmje.
Vigyázat, aki nem olvasta még a Kiválasztottat, annak SPOILERekre kell számítani!

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott megjelenési dátumai

A Harry Potter és az Alkonyat mintáját folytatva az Éhezők Viadala zárókötetét is két filmben dolgozzák fel, hogy ezzel is még többet mutathassanak a moziba járóknak kedvenc karaktereikből, mielőtt végleg búcsút intenének nekik. 
Vagy, hogy a stúdió még több bőrt lehúzzon a közönség tagjairól. Értelmezze mindenki a maga cinizmusának megfelelően. 

Tudjuk, hogy mindkét fejezetet a jövedelmező karácsony előtti időszakban mutatják be. Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész a 2014. november 21-i időpontot célozta be, a 2. rész alkalmával viszont 2015. november 20-ra mutat a nyílvessző.

A Kiválasztott szereplőgárdája

A főszereplő hármas minden bizonnyal visszatér, jöjjön akár pokol vagy vadászdarazsak serege, mert Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth az összes filmre aláírt, hogy ők alakíthassák Katniss, Peeta és Gale szerepét a sorozat folyamán.



A mellékszereplők nagy részét szintén visszavárjuk, Donald Sutherlandtől és Stanley Tuccitól kezdve Woody Harrelsonon át Elizabeth Banks-ig, egyik színész sem szeretne kimaradni ennek a rendkívül népszerű sorozatnak a lezáró fejezeteiből.
Philip Seymour Hoffmant szintén láthatjuk egyik utolsó filmjében Plutarch Havensbee szerepében.

A Kiválasztott rendezője

A sikeresnek nevezhető Éhezők Viadala után mindenki biztosra vette, hogy Gary Ross rendező marad a folytatásokra is, ám ő kiszállt a stúdió által meghatározott szűk produkciós határidőkre hivatkozva.


Helyét a Legenda vagyok rendezője, Francis Lawrence vette át, aki mindhárom film képernyőre adaptálásáról szerződést írt alá a Lionsgate-tel, kezdve a Futótűzzel és befejezve a közvetlenül egymás után leforgatott két Kiválasztott epizóddal.

A Kiválasztott új szereplői

Az új fejezet sok új karaktert jelent, így van ez a Kiválasztottal is, ahol rengeteg új arc kerül majd bemutatásra, élükön Coin elnökasszonnyal, aki a föld alatti 13. körzet vezetője, akit Julianne Moore alakít majd.


Natalie Dormer, a Hajsza a győzelemértben és a Trónok harcában is látható brit színésznő kapta Cressida, a Katnisst a Kapitólium elleni harca során mindenhová követő bátor rendezőnő szerepét, Elden Henson és Wes Chatham alakítják Cressida operatőreit Castort és Polluxot, Evan Ross pedig asszisztensét, Messallát játssza majd.

A Kártyavárban megismert sorozatszínész, Mahershala Ali játssza Boggs-ot, akinek fő feladata Katniss személyes védelme. 

A fiatal ausztrál színésznő, Stef Dawson alakítja majd Annie Cresta, Finnick Odair, a 4. körzet egykori győztese lelkileg sérül szerelmének szerepét.

További kulcsszerepek Leeg 1 és 2 ikerkatonák szerepe (Misty and Kim Ormiston), a 8. körzet lázadó Paylor parancsnokáé (Patina Miller), és a 2. körzet egykori győzteséből lett szintén lázadó Lyme parancsnoka (Gwendoline Christie).

Eugenie Bondurant pedig a macska külsejű bolttulajdonos, Tigris szerepében lesz látható.
[Picit felszínesnek érzem a felsorolást, - mintha elsiklottunk volna afelett, hogy van olyan új filmes karakter, aki a könyvben nem szerepel - mindenesetre ITT minden bejelentett Kiválasztott szereplőt összegyűjtöttem.]

Hol szedik szét a könyvet?

A film készítői igencsak szűkszavúan nyilatkoznak ezzel a számunkra igencsak fontos információval kapcsolatban. Az interneten rengeteg spekuláció van [pl. ITT], de még semmi nem biztos.

Az egyik elmélet szerint az első rész ott ér majd véget, amikor Peeta megérkezik a 13. körzetbe és megpróbálja majd megfojtani Katnisst, de ez túl olcsó függővég lenne, és túl sok minden maradna ezután a 2. részre.
Egy másik elmélet szerint ott kellene szétválasztani a két részt, amikor a lázadók csapata megérkezik a Kapitóliumba. Ez tűnik valószínűbbnek, ám a bemutatóhoz közeledve talán majd biztosabbat is tudunk.
[Nem vagyok ebben biztos. Francis Lawrence egy interjúban azt nyilatkozta, hogy azért könnyű számára elkülöníteni a két részt, mert "a két film céljai nagyon különbözőek. Az első Peeta megmentéséről szól, a második pedig a bosszúról..." Illetve több interjúban utalt arra, mekkora híve a függővégnek. De ez persze nem jelent semmit, majd meglátjuk.]

A Kiválasztott hangulata

Jennifer Lawrence utalt arra, amit a könyv olvasói már különben is tudtak a Kiválasztottról: sokkal mélyebbek lesznek az érzelmek az utolsó filmekben.
- Sírtam, amikor elolvastam a harmadik film forgatókönyvét, de tényleg. - mondta Jennifer Lawrence a THR-nek az egyik Futótűz interjúban. - Szívbemarkoló volt.

Miközben a Katniss/Peeta/Gale szerelmi háromszög egyre kuszább lesz, nem meglepő, hogy a 12. körzet csapatának szíve is egyre nehezebb lesz a Kiválasztott útvesztőiben.

A Kiválasztott utolsó jelenete

Sokan még a Futótűz első jelenetét sem látták, amikor Francis Lawrence lenyilatkozta, hogy ő már tudja, mi lesz a Kiválasztott legutolsó jelenete... Ez annak köszönhető, hogy ez volt az egyik legelsőként leforgatott jelenet a két utolsó filmből.

Elárulta, hogy a legutolsó jelenet, amelyet az Éhezők Viadala rajongók majd megnézhetnek a széles vásznon SPOILER egy nagyon kicsi, rövidke jelenet, amelyben Katniss vadászik. SPOILER VÉGE, hogy ezzel is keretet adjon a teljes sorozatnak.
Forrás: Yahoo Movies

2 megjegyzés:

  1. Tényleg érdekes cikk, a Jennifer interjú nekem kimaradt. Hol lehet róla olvasni?

    (Egyébként az a főszereplő hármas inkább csak kettes az eddigi filmek alapján, Gale csak a következő részekben kap nagyobb szerepet. De erről majd később. :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. EBBEN a bejegyzésben van utalás az említett interjúra, illetve link a THR-es videóra, amiben Jen beszél erről, de ez egy 2 és fél perces anyag, amiben ráadásul még Sam Claflin és Jena Malone is megszólalnak, szóval ne valami hosszú dologra számíts :)

      Törlés