2016. április 23., szombat

Hogyan tarthatják életben a rajongók a lelkesedésüket a sorozat végeztével?

Szerintem rongyosra koptattam a billentyűzetemet csupán azzal a kifejezéssel, hogy milyen keserédes érzés, hogy véget ér a sorozat. Ezért aztán a Bustle cikkének bevezetőjét ismét ugranám, illetve talán ott csatlakoznék be, amikor arról beszél, hogy az igazán elszánt rajongóknak a Kiválasztott megjelenése nem jelent igazi befejezést. Azt írja, az a nagyszerű abban, hogy ilyen szenvedélyes rajongótábor vagyunk, hogy elég kreatívak vagyunk, hogy akár évekig is életben tarthassuk a sorozat szellemét. Nos, én még mindig nem tudom, mit ígérhetek, de íme 12 dolog, ami életben tarthatja a tüzet!

1. Nézd újra a filmeket!


Most, hogy a sorozat minden filmje megjelent DVD-n és Blu-Ray-en, most már akár egymás után is megnézheted az egész sorozatot. Ráadásul az utolsó rész megjelenésével néhány korábbi, soha nem látott kisfilmet is kapunk, ami minden rajongó álma. Amíg vannak filmek, amelyeket újra lehet nézni, soha nem ér véget a sorozat, ezt pedig Willow Shieds is megerősíti:
- ... szinte az jár a fejemben, hogy ennek sose lesz vége, hisz a rajongók mindig nézni fogják. Még 15 év múlva is lesz, aki nézni fogja.




2. Olvasd újra a könyveket!



3. Csináltass tetkót!


Ezzel személy szerint hadd ne azonosuljak, mert ne feledjük, hogy a tetoválás tényleg egy életre az ember bőrében marad és bármennyire is elszántak vagyunk a sorozat kapcsán, nem biztos, hogy erre szükségünk van. Azért belinkelem nektek az eredeti cikk által linkelt, összegyűjtött Katniss, Peeta és általános a sorozat által inspirált tetoválásokat.

4. Menj el az Éhezők Viadala Kiállításra!


Az Éhezők Viadala Vándorkiállítás 2015. második felében New Yorkban indult útjára, jelenleg pedig 2016. február 13-a és 2016. július 31-e között San Francisco-ban megtekintető. A következő állomást még nem jelentették be, ám európai rajongótársaink egy tengeren túli vagyis, számunkra innen lévő, európai helyszínben bizakodnak. Az talán számunkra is elérhető lenne, addig azonban be kell érnünk a fentebbihez hasonló ajánló videókkal és a Kiállításról szóló képes élménybeszámolókkal.

5. Rendezz Éhezők Viadala-bulit!


Hívd meg rajongótársaidat, készíts muffinokat, egyetek kenyeret, fonjátok be egymás haját. Ha nagykorúak vagytok, akár a Cosmopolitan által ajánlott koktélokat is elkészíthetitek (hűűű, ebből is lehetne újabb cikket csinálni. Érdekel még valakit?). Van itt amúgy egy másik oldal, amely remekül körüljárja, milyen ültetőkártyát érdemes csinálni egy ilyen bulira, hogy érdemes elhelyezni a meglepetés ejtőernyőket és egyéb apróságok. :)

6. Nézd újra a sajtókörutak anyagait!


Ezeknek a sajtókörutaknak nem mindig a komolyság a fő jellemzője, a sok informatív interjú mellett lehetőség adott néha lazulni is. Ennek jó példája a fenti videó, de szerettem még EZT a kettőt is az idei anyagból. Ha mélyebbre túrnék, biztosan korábbról is tudnék még hozni vicces anyagokat. Lehet arra is sor kerül majd egyszer, a nosztalgia jegyében.

7. Szerezz Éhezők Viadala emléktárgyakat!

A kép a Targetben készült. Nálunk ne keress ilyesmit!
Ilyen kánaánunk ugyan nincs, de azért az Ereklyecenter és a Popshop oldaláról mi is rendelhetünk pólókat, bögréket, posztereket, apró ékszereket.

8. Utazz el a sorozat forgatási helyszíneire!


Remek piaci rést tömnek be azok, akik kitalálták, hogy a rajongók szívesen utaznának a forgatási helyszínekre, sőt ezekre remek programokat is szerveznek. Ezek számunkra szintén kevéssé elérhetőek (illetve elég durván zsebbenyúlósak), olvasni viszont olvashattatok egy-egy ilyet 2012-ből és 2013-ból is.

9. Vegyél íjászleckéket!

Érd el, hogy Katniss büszke legyen rád, amikor Te magad is eltalálod a céltábla közepét. A legtöbb nagyvárosban van lehetőség íjászatot tanulni, ha más nem, keress Google-n a környékeden.

10. Ébreszd fel a benned élő Katnisst!


Fond be a hajadat, ahogyan Katniss szokta vagy vegyél fel olyan felsőt, amilyet Katniss viselt a Futótűzben. [Nagyon gonosz vagyok, ha hozzáteszem, hogy esetleg bújj el egy szekrényben vagy jelentkezz önként felelésre töriórán??? ;)]

11. Fedezd fel a benned élő Peetát!

Jaj, hát ez nagyon találó - pedig nem a cikkhez volt :)


12. Kövesd  sorozat főszereplőinek aktuális projektjeit!


Ebben - bizonyos határokig - igyekszek is a segítségetekre lenni és meg is értem, ha van ilyen igényetek, hiszen a sorozattal együtt, annak főbb szereplőit is sokan megkedveltük.

A cikk azt mondja, a sorozat rajongói számára a sorozat örökké élni fog. Ez részben így is van, de azért tudomásul kell venni, hogy egy idő után csökken a lelkesedés, átveszi a dolog helyét valami más, nem lehet ezt a lángot időtlen ideig életben tartani. Én még igyekszem egy ideig, de lassan lezárul egy korszak az életünkben, erre pedig érdemes lassan felkészülni.

A cikk a Bustle cikke alapján készült.

2 megjegyzés:

  1. A könyveket biztos újraolvasom még, a filmeket pedig évente újranézem (attól tartok többször is:P), sőt, emléktárgyaim, ruhadarabjaim is akadnak. Ha nem is minden szereplőt, ugyanis arra se időm, sem pedig energiám, de Jen és Josh munkásságát nyomon fogom követni. Talán ebben vagyok a legbiztosabb minden felsorolt kijelentésem közül.

    VálaszTörlés
  2. Nekem ez a bizonyos felkészülés, illetve elfogadás, hogy vége a THG-nak, majdnem olyan nehéz mint türelmesen várni a mozi filmre:D
    Néhány pontot biztosan kipróbálok(kipróbáltam), hogy a tűzet élni hagyjam, szóval hasznos cikk egy depis THG fannak :)

    VálaszTörlés