2016. április 12., kedd

Willow Shields MStarsNews interjú

Úgy tűnik, Francis Lawrence-en és a sminkes csapaton túl Willow Shields az, akivel promózzák a DVD-t is, ami érdekes is, hiszen Willow-nak jó, ha 2 perce volt az utolsó filmben. Sebaj, ami interjú még van, én azt lefordítom, lesz, ami lesz. 


Miután négy filmen keresztül alakítottad ugyanazt a szerepet, mi volt az, ami fenntartotta az érdeklődésedet Prim iránt?
Szerintem ő egy nagyon jó kidolgozott karakter a sorozatban. Színészként nagyon jó volt őt eljátszani az egyes filmekben, mivel mindig változott egy kicsit. De ez elég volt ahhoz, hogy az ember kitalálja, hogyan is alakítsa őt. Úgyhogy nagyon élveztem. Elég nagy kihívást jelentett, de a könyveket is elolvastam és ott voltak a forgatókönyvek is segítségként. Ez határozottan nagy segítség volt, de szerintem Prim eleve egy nagyon érdekes, folyamatosan fejlődő karakter, aki kedves és gondoskodó, de a végére erős és bátor is lesz.

A könyveknek mekkora részét használtad felkészülésként? Vagy ahogy készültek a filmek, eltávolodtál az alapanyagtól?
Ó, dehogy, kifejezetten újra és újra elolvastam a könyveket, hogy átlássam a dolgokat. Mert színészként nem is kérhet többet az ember, hogy a történet alapja, egy teljes trilógia meg legyen számára írva. Átsuhantam rajta és elolvastam újra és újra, aláhúztam dolgokat, amiken úgy éreztem el kell gondolkodnom, Prim szempontjából és hasonlók. És persze ott volt a forgatókönyv is, de a könyvek háttértörténete is fontos volt. Aztán ezekből az ember maga építkezik.

Most, hogy a DVD-k a boltokban, keserédes érzés, hogy ismét el kell búcsúznod karakteredtől?
Tudod, még mindig nem hiszem, hogy vége. Én még mindig nem érzem azt a vége-érzést. A rajongók még mindig nagyban támogatnak minket, még mindig olyan izgatottak a történet miatt, hogy szinte az jár a fejemben, hogy ennek sose lesz vége, hisz a rajongók mindig nézni fogják. Még 15 év múlva is lesz, aki nézni fogja. És szerintem már csak egy lépés választ el minket attól, hogy a történet egy része folytatódjon.

Mesélj arról, milyen együtt dolgozni Jennifer Lawence-szel?
Jen csodálatos! És tényleg nagyon jó buli együtt dolgozni vele. És persze hihetetlenül tehetséges is, ezért aztán tényleg nagyon klassz vele a közös munka. Rengeteget tanultam a színészetről pusztán azáltal, hogy néztem őt vagy közös jeleneteket vettünk fel. Ugyanakkor Jen szuper aranyos is, na meg nagyon vicces. Valahogy minden nap feldobta a hangulatunkat, amire nagyon nagy szükség is volt. Mert a legtöbb jelenet elég érzelmes volt.

Az Oscar-díjas színésznő mellett - Jennifer Lawrence és Willow Shields a Nővér Portrén

Miután Jennifer Lawrence nyert egy Oscar díjat, nagy kihívás volt mellette dolgozni? Vagy úgy érzed, te magad is jobban teljesítettél mellette?
Mivel már rég ismerem őt, nem nagyon változott róla a véleményem az Oscar miatt. Amikor együtt dolgozunk, nagyon örülök neki. De nem érzem ezt olyasvalaminek, ami megrémítene, esetleg megfélemlítene, amikor Jennel dolgozom. Jen nagyon szerény és nagyon pozitívan áll ehhez az egészhez, ezért, amikor együtt dolgozunk, egyszerűen merítünk egymásból. Jen nagyon természetes. Nagyon jó barátok vagyunk, szinte már testvérek. Ami engem illet, ennek nagy része nagyon spontán jött. Nem hinném, hogy ez visszatartana vagy hogy emiatt teljesítenék jobban Jen mellett, egyszerűen minden simán zajlott.

Katniss helyében kit választanál? Gale-t vagy Peetát?
(Nevet) Primet! Primet választanám! Na, jó, nem tudom. Szerintem mindketten nagyon klassz karakterek, Gale és Peeta is. Mindketten más módon csodálatosak, de szerintem az egész történet lényege, hogy Katniss a családjáért küzd. És ez minden lényege. Ezért kerül a Viadalra is, ezért jelentkezik Prim helyett! A végére szerintem ő Primet választja mindenki más előtt.

Most, hogy a Blu-Ray a boltokban, van kedvenc jeleneted, akár a Kiválasztottból vagy az egész sorozatból, ami örökre veled marad?
A Futótűzben, aminek a látványvilágát a legjobban szerettem, a film egyik utolsó jelenetében Katniss kilövi nyilát az Aréna kupolájába. Az vizuálisan valami gyönyörű. Francis Lawrence, a rendezőnk, nagyszerű munkát végzett vele. Jen csodálatosan nézett ki, bár ő végig hihetetlen, és valami döbbenetes, amit abban a filmben nyújt. Szóval ez volt az egyik kedvencem. Nagyon szerettem az Aratási jelenet forgatását, akárcsak a Kiválasztott 1. részében azt a jelenetet, amikor lenn vagyunk az óvóhelyen és Jennel együtt ülünk az ágyon és beszélgetünk. Szerintem az is nagyon klassz volt.


Te jelen vagy a közösségi oldalakon is. Jó dolog kapcsolatba kerülni a rajongókkal?
Igazán jó buli, igen! Nagyon jól szórakozás. És ezek a beszélgetések, ahogy azt már korábban mondtam, igazán támogató erejűek, és jó buli így a beszélgetés. Őszintén szólva a rajongóink szuper intelligensek, kreatívak és érdekesek. Ezek a kamaszok könyveket olvasnak, van, amit többször is. És ettől lesznek intelligensek.

Ez a sorozat arra buzdítja őket, hogy gondolkodjanak és legyen véleményünk! Szeretek erről beszélgetni velük, mert tényleg van véleményük. És szerintem nagyon jófejek. Ezen filmeknek köszönhetően értékelik a jó filmeket. Ez az egyik első olyan ifjúsági filmsorozat, amely filmkészítés szempontjából is rendben van. Nagyszerű rendezőnk van, remek operatőrünk és azért ilyen sikeres a sorozat, mert nem csak a kamaszok, hanem a szüleik is megnézik a filmeket.

Most min dolgozol?
Nemrégiben, alig néhány hónapja fejeztem be a The Wonder című film forgatását, ami egy családi kalandfilm. Kínában és Új-Zélandon forgattunk három hónapon át. Ez azért elég hosszú forgatási idő volt számomra. És ez volt első főszerepem is.

Aztán hamarosan az A Fall From Grace című film forgatásába kezdek, ami a The Wondernek egyfajta ellentéte, egyfajta horror/thriller. Annak is én leszek a főszereplője. Nagyszerű szereplőgárda kezd ott összeállni. Nagyon izgatottan várom! Jennifer Lynch fogja rendezni. Ő pedig fantasztikus rendező.

Willow Shields a háromujjas tisztelgéssel a Dancing With The Stars-ban

Te nagyon hamar kezdted ezt a szakmát, hol látod magad a jövőben? Milyen jellegű szerepek érdekelnek?
Nem tudom. Azt hiszem, leginkább azt szeretném, ha a jövőben a lehető legváltozatosabb szerepeim lennének. Azóta, hogy Az Éhezők Viadalában megjelentem, csak egyfajta szerepet alakítok. A jeleneteim nagyon érzelmesek voltak. Innen egyenesen a Dancing With The Stars-ba kerültem, ami teljesen más volt és az emberek egy új oldalamat ismerhették meg. Aztán jött a The Wonder, ami szintén más. Ez volt az első főszerepem, ami nehéz volt, de ugyanakkor ez egy jó film, aminek van az érzelmes része is. Az emberek megismerhetik a vicces oldalamat is. Úgyhogy később valami olyat csinálnék, ami mindezektől különbözik, egyszer talán vígjátékot is. Vagy színházban lépnék fel. Még több dráma vagy horror, ahol még több érzelmet tehetek hozzá a színészi palettámhoz.
Forrás: MStarNews

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése