2016. április 3., vasárnap

Cikkajánló

Ritkán keresek rá magyar nyelvű Éhezők Viadala cikkekre, leginkább mert nem is nagyon vannak, de most találtam egyet, amit érdemes megnézni. A 24.hu oldal Élet/Stílus rovatában az észak-kaliforniai Henry River Mill-ről írnak, ahol még az első Éhezők Viadala filmet forgatták.

Ismerős?

A cikkért IDE kattintsatok! Érdemes :) (Nincsenek benne hosszú szövegek, viszont sok jó képet láthattok, amelyek közül néhány ismerős is lehet!)

3 megjegyzés:

  1. Elkapott a nosztalgia. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis összeállítás, de az zavart, hogy a 12. körzet átalakult a futótűzre. nekem jobban tetszett az első filmben látott környezet. Vajon miért döntöttek így az alkotók?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért szerintem itt nem átalakulásról volt szó, vagyis én a szó szoros értelmében nem érzékeltem így. Vagyis engem nem zavart, ahogyan Téged.

      Egyrészről nyilván megvoltak a maga anyagi okai annak, hogy nem Észak-Karolinában folytatódtak a forgatások, gondolom, filmes szempontból ott olcsóbb volt.
      Másrészről, azért a körzet a könyv szerint is elég nagy. Ahol az Éhezők Viadala idején lakik Katniss, az a Perem rész a legszegényebb. De aztán bekerül a Győztesek Falujába, az nyilván másabb. Az Éhezők Viadalában eleve csak keveset mutatnak a körzetből, szinte ennyit összesen, a Peremet és a Törvényszék előtti teret, a Futótűzben pedig a Győztesek Faluját, a központi részeket. Az egyetlen átfedés a Törvényszék előtti tér, de én abban olyan nagy különbséget nem érzékeltem.

      Törlés