2016. április 16., szombat

11 dolog, amit csak a sorozat végét gyászoló rajongók érthetnek meg

A Bustle-nek találtam két érdekes kis cikkét, amelyeket még mindenképp megosztanék az erre járó olvasókkal. :) Ezek egyfajta búcsúcikkek, de azért nyugi, ez a hónap még tutira végigmegy az oldalon. Az első arról szól, mik is azok a furcsa, őrült dolgok, amelyek csak nekünk, elvakult Éhezők Viadala rajongóknak hiányoznak majd a jövőben.

Az Éhezők Viadala befejezésének egyik érdekessége, hogy nem kifejezetten happy-endes. Olyan, mintha egyfajta véletlen analógia lenne arra, ahogy mi, rajongók érezzük magunkat, kicsit üresnek, amiért a sorozat úgy nagy általánosságban is véget ér. Mert ha kedvenc sorozatod a végéhez az lehet egyáltalán boldog? Mert a rajongók számára ezt megkeseríti az elmúlás érzése. Éveket töltöttünk el azzal, hogy türelmesen (oké, türelmetlenül) várjunk egy-egy premiert ugyanazzal a töretlen lelkesedéssel. Erre most lemegy [azóta már le is ment] a Kiválasztott 2. része is a mozikban? Persze tudtuk, hogy egyszer eljöhet ez az idő, de az nem teszi kevésbé fájdalmassá.

Persze tudjuk, a filmek örökké a lelkünkben élnek, de ami az új anyagokat illeti, soha nem kapunk már anyagokat a Kiválasztott 3. részéből, mert nincs Kiválasztott, 3. rész. Elértünk a történet végéhez. Persze ez a sorsa a könyvsorozatokból készülő franchise-oknak. Nem lehet minden olyan, mint a Halálos Iramban, amelyből mindig van újabb és újabb. Hogy a rajongók elégedettek maradjanak, a filmeknek is véget kell érniük, ahol a könyvek befejeződnek.

Ezért aztán mindazok számára, akik szerint a búcsú inkább keserű, mint édes, íme 11 dolog, ami csak a legelvakultabb rajongóknak fog hiányozni. [Mert soha ne hagyjon el a remény... és a humorérzéked ;) ]

1. A novemberek már sohasem lesznek az igaziak


Mivel a legutóbbi három film novemberben jelent meg, mit fogunk majd várni vajon 2016 novemberében, ha nem lesznek Éhezők Viadala filmek??? Jó kérdés.


2. Hogy más-más moziba kellett menni, hogy ki ne nézzenek


Senkinek nem esik jól, ha kikerekedett szemekkel néz rá a jegyszedő, amikor három egymást követő napon nézi meg ugyanazt a filmet.

3. A DVD várakozások kilátástalan időszaka


A filmekre való várakozásoknál már csak a DVD-re való várakozás volt hosszabb, hiszen akkor már tudtuk, mire várunk. De most már a DVD-k is megjelentek.

4. Képesnek lenni arra, hogy ne folyamatosan az Éhezők Viadaláról beszélj


Mert lassan már a barátaid és a családod is aggódni fog miattad.

5. Izgatottnak lenni már egy vekni kenyér láttán


A kenyértől ugyanis elszomorodsz, ami már csak azért is szomorú, mert különben finom.

6. Nem tudni kiverni a fejedből Ruta füttyjelét


Ezt hallod, amikor suliban vagy. Ezt hallod, amikor mész valahova. Amikor eszel. Alszol. Tanulsz.

7. Rejtegetni az Éhezők Viadala emléktárgyaidat


Hisz a gyűjteményed mostanra már elég durva méreteket ölt.

8. Megmagyarázni, hogy miért harci szerelésben jársz


Katniss Everdeen harci ruhákban jár és Te is azt vettél. Most pedig még mindig abban jársz az iránta érzett tiszteletből? Van ilyen.

9. Megőrülsz, ha a stábtagokat más szerepekben látod


Mit keres Liam egy romantikus filmben? Nem itt van a helyed, Gale!

10. Tudod, hogy más sorozat nem töltheti be a helyét

Hát van még egy sorozat ilyen jelenettel???

Anélkül, hogy bármi rosszat is mondanánk más sorozatokra, bármelyikkel is próbáljuk összehasonlítani Az Éhezők Viadalát, mind más, vagyis nem lehet csak úgy lecserélni.

11. A tudat, hogy a maguk a könyvek sem tudják begyógyítani szétszakadt szívedet


Mert egyszerűen nem tudják. Azt kívánod, bárcsak megtennék, de végül mégsem sikerül nekik. 

De nézd, ha Katniss és csapata túlélte az igazi Éhezők Viadalát, akkor talán mi is túltesszük magunkat azon a fájdalmon, amit az a tudat jelent, hogy lassan tényleg el kell búcsúznunk a sorozattól.
Forrás: Bustle

Azért jövő héten olvashattok tippeket arra vonatkozólag, hogyan lehet elérni, hogy a láng mégis kicsit tovább lobogjon. :)

11 megjegyzés:

  1. Hát én várom azt a jövő heti cikket! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezek nagyon igazak! :(
    Köszi, hogy hoztad! :)
    Bori

    VálaszTörlés
  3. Ezt csakis egy THG fan írhatta mert sokban magamra ismertem :D
    Az elsőhöz hozzáfűzném, hogy nem lepődnék meg ha a novemberi premiereknek a dátumát egy másik film venné át, pont mint anno az Alkonyatnál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy tényleg rajongó a csaj, szerintem ugyanő írta a múlt heti Peeta szemszöges cikket is :)

      Nekem amúgy tényleg problémám, hogy nem látom, mi vehetné át ennek a sorozatnak a szerepét. Mondjuk, ha a Szemfényvesztőknek tényleg lenne harmadik része is, akkor akár indíthatnék is neki blogot, most az van még, ami nagyon-nagyon bejövős. :) Csak az nyilván nem sokakat érdekelne, szóval inkább maradok a hátsómon és várom a pillanatot, amikor egyszer úgy lesz szabadidőm, hogy nem az oldalt szerkesztem. Mert amúgy még mindig. Jó, nem ugyanannyira, mint tavaly novembertől idén márciusig, de még mindig sok időmet felemészti...

      Törlés
    2. Az a baj, hogy a környezetem szerint én is sokat foglalkozok vele. De a heti sztorim kihagyhatatlan. Benyeltem valami jó kis vírust, ami konkrétan egész hétre kiütött. Felhívom a házidokimat, hogy mit csináljak. Közölte, hogy sok mindent nem lehet: feküdjek és rakjak be egy Éhezők Viadalát. Kérdezem tőle: "melyiket ajánlod?", mire ő "szerintem most az első kettőből válassz!". Ha a környezetem nem is, a háziorvosom legalább megért :)

      Törlés
    3. És persze jobbulást.

      Én évek óta szerettem volna tartani egyszer egy Alkonyat-maratont. De ha úgy adódott volna, nem voltak a közelemben a DVD-k, máskor meg nem akartam elütni filmezéssel egy egész napot. Aztán egyszer lebetegedtem és elég vacakul voltam és úgy éreztem, na most! Be is tettem az első filmet, de bevettem egy láz- és fejfájás csillapítót, ami a film közepére hatni kezdett. Szóval aztán felkeltem és óvatosan bár, de tettem a dolgomat.

      Jó lenne egyszer Éhezők Viadala maratont is tartani, de azért nem szeretnék beteg lenni...

      Törlés
    4. De jó nektek:D Ha én beteg vagyok, akkor még létezni is alig bírok, nem hogy filmet nézni.
      Én igazán THG maratont akkor csináltam, amikor legelőször néztem meg az akkor még csak három filmet. Azóta pedig a mozi előtt néztem meg egyet-egyet egy nap. De mondjuk én más filmekkel is így vagyok:D
      Nálad tényleg szóba jönne egy másik filmes blog? Igazából van hozzá érzéked (sőt mi több!), szóval ezzel kapcsolatban csak biztatni tudlak. És sose feled el: egy olvasód már biztos, hogy akad bármit is kell elolvasni a blogodon :)

      Törlés
    5. Nálam volt pont most így :)
      Szerdán Kiválasztott 1-et, csütörtökön 2-őt néztem. És jobban is lettem tőle ^^

      Törlés
  4. Most néztem meg az utolsó részt végre a saját lemezemen. Így, hogy már itt van nálam a film és hogy megnéztem, a végén igencsak elérzékenyültem. Kökörcsin gombócot dugott a torkomba, aztán ott is maradt. Nincs tovább, vége. :(

    VálaszTörlés
  5. Akkor igazi rajongó vagyok😀...de azért kár a sorozatért😩

    VálaszTörlés