2015. október 8., csütörtök

Rejtett szimbólumok a Kiválasztott 2. rész IMAX poszterén

Tegnap az IMAX poszter megjelenése kapcsán páran már elkezdtétek forszírozni, milyen szimbólumokat figyelhetünk meg a képen. Az MTV cikkében ezeket szedik össze.


  • Nagyon látványos elem a Katniss szeme előtt közvetlenül látható rózsa. Ez egyértelműen és szó szerint arra utal, hogy Snow elnök Katniss szemszögébe kerül. Katniss arckifejezése azt sugározza, hogy nem fél az arénákra emlékeztető csapdáktól és a gyilkos mutánsoktól sem.
  • Ott van a fehér rózsa és a belőle csöpögő vér: ez Snow elnökre utal és arra a szokására, hogy minden ruhájára rózsát tűz, részben díszítésként, részben pedig fenyegetésként. Ez Snow elnök azon bizarr szokására is utalhat, hogy képes genetikailag módosítani a rózsát, hogy az vérszagot árasszon. 
  • Katniss ajka vérvörös. Általában Snow elnök az, akinek vérvörös az ajka (ez önmérgezésének eredménye, mert ellenszérumot adatott be magának, amikor másokat megmérgezett és ő is ivott az italból, ám az ellenszérum nem mindig használt megfelelően), ám ezúttal a Fecsegőposzáta szomjazik a vérre.
  • A Fecsegőposzáta szélesre tárja szárnyait. Immáron teljesen szabad, akárcsak Panem népe.
  • A Békeőrök: mintha csak agy nélküli robotok volna, a Kapitólium ezen eszközei készen állnak hogy elfojtsák a forradalmat.
  • Katniss vörös egyenruhája: Katnisstől soha nem várták el, hogy olyan legyen, mint kortársai. Most végre igen?
  • A tényleges Fecsegőposzáta jelkép: vörössel pecsételték Snow elnök egyik rózsájára, ezáltal, mintha magát az elnököt jelölték volna meg.
  • A két hervadó rózsából vér fröccsen, ez nem kétséges. Kicsit szomorúnak tűnnek, amelyek néhány olyan karakterre utalnak, akik hamarosan már csak egykori kedvenc szereplőink lesznek. 
Forrás: MTV

Ha úgy érzed, kimaradt még valami, nyugodtan írd le, hogy az is meglegyen :)

4 megjegyzés:

  1. Szóval a rózsák Prim és Finnick?:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűű, lehet. Én Katnissre és Peetára gondoltam, akik azért nem teljesen sértetlenül jönnek ki ebből az egészből és hamarosan el kell búcsúznunk tőlük.
      De lehet, inkább Neked van igazad!!

      Törlés
  2. A békeőrök viszont úgy vannak beállva a poszáta köré mintha védelmeznék...

    VálaszTörlés
  3. A rózsának pont az a funkciója, hogy elfedje a vérszagot. Szerintem inkább azt szimbolizálja a belőle csöpögő vér, hogy Snow felfedi igazi valóját.

    VálaszTörlés