2015. október 19., hétfő

Gyerünk Katniss! Öt pillanat, amely meghatározza a Lángra Lobbant Lányt

Ismét az SFX magazin egyik kiscikkét olvashatjátok, Bori fordításában! Köszönet érte itt is :)

1. Katniss Kiválasztottnak jelentkezik – Az Éhezők Viadala

Ha van olyan pillanat, amely igazán bemutatja Katniss önfeláldozó és bátor természetét, akkor ez lenne az. Ráadásul elég rövid lenne a történet, ha Katniss nem jelentkezik, hogy átvegye húga, Prim helyét a Viadalon, és nem generált volna rengeteg internetes mémet. Az SFX a három ujjas intéssel tiszteleg.

2. Katniss majdnem megeszi a bogyókat – Az Éhezők Viadala

Őszintén szólva, ez sokkal inkább tűnhet valamilyen fogyasztó tabletta reklámszövegének, mint egy meghatározó pillanatnak, de mikor csak Katniss és Peeta maradtak, mint a Viadal utolsó két túlélője, és [Katniss] inkább meghalna néhány szem mérgező bogyó által, minthogy hagyja, hogy a Kapitólium egymás ellen fordítsa őket, az, az a pillanat, ami lángra lobbantja a lázadás szikráját. 


3. Katniss megfogja a többi játékos kezét – Éhezők Viadala: Futótűz

Mikor a Nagy Mészárlás keretében a korábbi győzteseknek újra vissza kell menniük a Viadalra, Katniss megfogja a többi játékosnak a kezét, hogy megmutassa: összetartoznak. A kapitóliumi hangulat kezd Snow ellen fordulni, és úgy tűnik, hogy a műsorvezetőnek, Ceasernak változtatni kell a dolgokon.

4. Katniss elénekli a Bitódalt – Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. rész

J Law rekedtes hangjának köszönhetjük a libabőr keltő dalt, amelyben a tiltott erdőről énekel, és amaley lázadás himnuszává válik. Amellett, hogy lázadásra inspirál, már egyetlen meghallgatása is elég, hogy elfelejts minden fülbemászó dalt akár Meghan Trainor-tól. a Take That-től, vagy a Nyomorultak betétdalát. 

5. Katniss kitart a férfi mellett – Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. rész

Mikor Katniss meglátogat egy kórházat, megpróbálják megölni őt, és mikor a kórházat lerombolják, Katniss Snow elnöknek szánt „Ha mi elégünk, ti is velünk pusztultok” beszédje motiválja a lázadókat. Akár azt is mondhatnánk, hogy ez a lány lángra lobbant. Bocsi.
Forrás: SFX

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése