2015. október 27., kedd

Josh Hutcherson interjú részletek

Josh leginkább a The Rusted kapcsán került a napokban reflektorfénybe, és ennek örömére jelent meg vele néhány interjú. Mivel most leginkább a Kiválasztott 2. rész promója zajlik és egyébként is van bőven kitenni való cikk, izgalmasság és hasonlók, most az interjúkból kiválogatom az Éhezők Viadala vonatkozásokat és azokat gyűjtöm össze ebben a bejegyzésben. Remélem, a Josh rajongók élvezni fogják. :)

Na jó, kicsit a The Rusted-ról is, mert Jena is benne van. :)


... Amikor Hutcherson és Howard [tegyük hozzá - ITT, Budapesten!!] letette a voksát a The Rusted (amelyet a Tainted Water című előzetes alapján készítettek el) című pszicho-thriller mellett, ami két testvérről szól, akik visszatérnek nemrég elhunyt, rossz emlékű édesanyjuk házába, hogy lemezstúdióvá alakítsák azt, ki kellett választani a stábtagokat. Rendezőként Kat Candler szállt be a buliba, míg Hutchersont felvillanyozta, hogy Az Éhezők Viadalából ismert szereplőtársnőjével, Jena Malonével dolgozhat együtt, hogy a közöttük lévő testvéri viszony még természetesebbnek hasson.
- Amikor az ember egy ilyen méretű projektben vesz részt, mindössze három napja áll rendelkezésre a forgatásra. - magyarázta Hutcherson. - Egyébként a költségvetésünk sem volt túl jelentős, és tényleg rohamtempóban készült el a film. Az embernek szinte mindent ott és azonnal kell megoldania, én pedig szeretem ezeket a fajta energiákat. Az Éhezők Viadala szintű filmek forgatásának alkalmával mindenre napok vannak, mindenre rengeteg idő van. Az idő nagy részében csak ülünk és várjuk, hogy sorra kerüljünk, és van lehetőség más helyszínre utazni forgatni. Ez alkalommal pedig a szó szoros értelmében reggeltől estig folyamatosan dolgoztunk, igyekeztünk olyan sok mindent felvenni, amit csak lehetett. De nekem bejön mindkét fajta munkamódszer, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is. Nagyszerű volt Jenával dolgozni, nagyon fontos volt, hogy olyasvalaki volt, akivel már évek óta ilyen közeli a kapcsolatunk, mert mindössze három napunk volt a forgatásra, és mindössze tizenöt percig tart a kisfilm, ami alatt el kell hitetnünk az emberekkel, hogy tényleg testvérek vagyunk. Szóval jó, ha valakinek van a múltjában valaki, akivel ezt megteheti, akkor könnyebb az egészbe belevágni.


Hutcherson és Malone között valóban megvan az összhang a rövidfilmben, amelyet korábban ITT már láthattatok. És ami a lényeg, Hutcherson elmondta, hogy a The Rusted két fontos szempontból is inspirálta őt: egyrészt, hogy még több erős, nehéz és sötét filmet készítsen Az Éhezők Viadala utáni időkben, és hogy végre előrelépjen annak a nyolc projektnek az ügyében, amelyet saját produkciós cége nemrégiben megszerzett. De addig még hátra van A Kiválasztott 2. rész premierje, amibe Hutcherson - bevallja - még nem tudta igazán beleélni magát:
- Inkább furcsa, mint szomorú, mert még mindig együtt lógunk és még mindig igaz barátok vagyunk Az Éhezők Viadalán kívül is. - magyarázta Hutcherson. - Én, Jen [Lawrence], Liam [Hemsworth], Woody [Harrelson], Francis [Lawrence], Francis asszisztense, a producerek. Mindannyian nagyon közel kerültünk egymáshoz. De furcsa, hogy vége lesz, még nem tudtam igazán feldolgozni. Szürreális élmény lesz, amikor majd lemegy az utolsó premier, az utolsó, Los Angelesben, ott lesz mindennek vége. Őrület az egész. De egész életemben velem lesz ez a dolog, és még biztosan évekig beszélni fogok róla. 
Forrás: MTV

Panem forradalmának története végre a véget ér, amikor november 19-én a mozikban bemutatják Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részét. A sorozat harmadik filmjének rajongói tudják, hogy az a film egy olyan függővéggel ért véget, amely után a közönségnek egy évet kellett várnia a megoldásra.


A függővég Peeta Mellarkra vonatkozik, akinek sorsa miatt a Kiválasztott 1. rész vége óta aggódhattak a rajongók. Noha Hutcherson nem árulhatott el túl sokat arról, hogyan fogja kezelni a film a könyv egyik legnehezebb pillanatait, a színész elmondta, hogy ez volt az egyik, ami miatt izgatott volt, amikor eredetileg elvállalta a szerepet.
Nagyon tetszett a könyvben, amikor Peetát elnyeli a sötétség és az ember nem tudja még, visszatér-e majd onnan vagy sem. - mondta a 23 éves színész. - Nagyon izgulok, mert pár hete láttam a végső verziót és tényleg nagyon tetszik a végeredmény. Alig várom, hogy az emberek láthassák és megtudhassák, mi lesz ennek a függővégnek a megoldása.
Forrás: IBTimes

Mi volt a helyzet a Conan-beli nyelvbotlásoddal, amikor véletlenül azt mondtad, lehet, hogy lesz még Éhezők Viadala film?
Áááá, igen, én csak megpróbáltam felkavarni az állóvizet. Nagyon büszke vagyok arra a pillanatra.

Miután négy éven át egyetlen karaktert alakítottál, most idén egy éven belül hármat. Milyen volt számodra a váltás?
Furcsa, amikor az ember olyan karakterek között váltogat, akiknek nem sokáig volt a bőrében. Izgalmas, de ez az, amire vágyom! Jobb, ha az ember nem csinálja éveken át ugyanazt, ahogy én is tettem Az Éhezők Viadalával. Kifejezetten üdítő, ha az ember bemegy a forgatásra és másik karaktert alakít, szemben azzal, hogy én az elmúlt négy évben végig ugyanannak a srácnak a bőrébe bújtam.
Forrás: TheWrap

Van benned megkönnyebbülés vagy izgulsz-e amiatt, hogy képes leszel-e függetleníteni magad ettől a szereptől, amivel azért sokáig összekapcsolódott a neved?
Határozottan van. De persze megvan bennem a félelem is, hogy az emberek esetleg életem végéig beskatulyáznak ebbe a szerepbe. Ebből nehéz kitörni, de izgalmas, különösen egy ilyen sikeres sorozat után, mert az embernek elég átvenni azt a lelkesedést, amit mások mutatnak az irányában, aztán már csak ki kell fejeznie magát, hogy azt csinálhassa, amit csak szeretne. Jelenleg épp válogatok a rám váró munkák közül, mert megtehetem. Nagyon klassz, hogy újradefiniálhatom önmagam.

Kép: ET Online

Milyen érzés készen állni, hogy elbúcsúzz Peetától és Az Éhezők Viadala családtól?
Felemás érzés. Egy részemnek hiányozni fognak a filmforgatások, hiszen nagyrészt jó buli volt. Nagyon közel kerültünk egymáshoz ebben a közel fél évtizedben. De készen állok a folytatásra. Négy és fél év telt el és minden évben leforgattunk egy filmet, és minden évben három és fél héten át zajlottak a kötelező sajtókörutak, szóval hatalmas kötelezettséget jelentett. Jó, hogy végre visszakapom a szabadságomat. Szóval 50-50%. Egy részem örül a továbblépésnek, míg a másik teljesen le van sújtva, hogy nem készítünk többet ezekből a filmekből.
Forrás: TIME

Említetted korábban, hogy ha készülnének még Éhezők Viadala filmek, akkor Te az utolsó fejezet és az epilógus közötti részt látnád szívesen. Beszéltetek erről a stábtagokkal, hogy mit látnátok szívesen, ha készülne még több film?
Nem igazán. Ez már nagyon nem rajtunk múlik. Szerintem a Lionsgate-nek van egy speciális munkacsoportja, akik csak ülnek egy asztal közül és az az egyetlen dolguk, hogy azon agyaljanak, hogy hogyan lehetne több Éhezők Viadala filmet készíteni. Szerintem, ha lesz rá lehetőség, megcsinálják. És én beszélgettem is Francis Lawrence-szel, a rendezővel erről. Mondtam neki, hogy "Hallod, meg kellene néznünk ezt a kiesett időt." Gondolok itt arra, hogy új kormány kerül hatalomra. Ott sok minden történhetne. De ha ezt erőltetni akarnák, ha újabb bőrt akarnának csak lehúzni az egészről, az borzasztó lenne. Suzanne Collinst kellene megihletni, hogy írjon valamit.


Neked és Jennifer Lawrence-nek volt a legjobb közös nevetek Az Éhezők Viadalában. Milyen érzés lesz búcsút mondani a "Peeniss"-nek?
Elbúcsúzni a Peeniss-től! Óóó, istenem! Ez tragikusan hangzik! De nyugi, minden rendben. Nézd, nyilvánvalóan szomorú, hogy nem készítünk már több filmet együtt, mert ezzel a csapattal nagyon jó volt együtt dolgozni. Tényleg egy család lettünk. De még mindig nagyon közel állunk egymáshoz. Folyamatosan írogatunk egymásnak. Találkozgatunk is, ha egy városban vagyunk, szóval azért tartjuk a kapcsolatot továbbra is. Nem tartok attól, hogy "Na, most már sosem fogunk többet együtt lógni." Mi nem csupán munkatársak vagyunk. Annál sokkal mélyebb a kapcsolatunk.
Forrás: TheHollywoodReporter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése